ارتقاء استانداردها، ضرورت ورود به مشاغل نوظهور

به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، تا امروز بیش از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دوره آموزش مهارت طی کرده‌اند. در بخش سنجش صلاحیت حرفه‌ای نیز بیش از ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر آمار ثبتی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سامانه پرتال است. در همین حال صدور مجوزهای فعالیت و تاسیس آموزشگاه‌های آزاد، درحال حاضر با فعالیت ثبت ۳۶ هزار آموزشگاه آزاد در حال انجام است و ۶۰ درصد از مأموریت سازمان توسط مردم و بخش خصوصی انجام می‌شود.

به گزارش آتیه آنلاین، به گفته مهرداد عظیمی در درون مراکز دولتی‌ نزدیک به ۴۸۰۰ کارگاه آموزشی وجود دارد که حدود ۴ هزار و ۸۰۰ مربی متعهد و متخصص در بخش دولتی به جامعه هدف خدمت‌رسانی می‌کنند. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای تدوین استانداردهای آموزشی را از ماموریت‌های سازمان برشمرد و ادامه داد: این استانداردها، استانداردهای جهانی است و مطابق با سازمان جهانی کار تدوین می‌شود. به گفته عظیمی، ۱۱ هزار و ۷۰۰ استاندارد آموزشی توسط سازمان فنی و حرفه‌ای تدوین شده که از طریق سازمان متناسب با نیاز مخاطب عرضه می‌شود.

ضرورت ارتقای استانداردهای آموزشی
یکی از فوری‌ترین اثرهای به روزرسانی استانداردهای آموزشی، افزایش قابلیت اشتغال فارغ‌التحصیلان است. استانداردهای آموزش مهارت‌های شغلی باید بهبود یابد تا اطمینان حاصل شود که نیروی کار مرتبط و رقابتی در یک اقتصاد جهانی در حال تغییر است. در چشم‌انداز تکنولوژیک به سرعت در حال تحول امروز، صنایع به طور مداوم ابزارها، سیستم‌ها و روش‌های جدید نیازمند دانش و شایستگی‌های تخصصی، ادغام می‌کنند. با ارتقای استانداردهای آموزش مهارت‌های شغلی، مؤسسات آموزشی می‌توانند برنامه های درسی خود را بهتر با نیازهای فعلی و آینده کارفرمایان هماهنگ کنند. این همسویی برای از بین بردن شکاف مهارتی که اغلب فارغ‌التحصیلان را برای خواسته‌های محیط کار مدرن آماده نمی‌کند، بسیار مهم است.

برنامه‌های آموزشی با تجهیز دانشجویان به آخرین مهارت‌های فنی، توانایی‌های تفکر انتقادی و راهبردهای حل مسأله می‌توانند به میزان قابل توجهی قابلیت اشتغال را افزایش دهند. این نه تنها با فراهم کردن فرصت‌های شغلی بهتر و فرصت‌های پیشرفت شغلی به افراد سود می‌رساند، بلکه با تامین نیروی کار ماهر که قادر به ایجاد نوآوری و رشد هستند به کسب‌وکارها کمک می‌کند.

علاوه بر این، بهبود استانداردهای آموزش مهارت‌های شغلی برای تقویت انعطاف‌پذیری اقتصادی و سازگاری ضروری است. همانطور که صنایع تکامل می‌یابند، ماهیت مشاغل و مهارت‌های لازم برای انجام مؤثر آنها نیز تغییر می‌کند. به عنوان مثال، ظهور اتوماسیون و هوش مصنوعی بسیاری از نقش‌های سنتی را تغییر داده و کارگرانی را می‌طلبد که بتوانند فناوری‌های پیشرفته را مدیریت کرده و با آنها همکاری کنند. با به‌روزرسانی برنامه‌های آموزشی برای گنجاندن این مهارت های نوظهور، موسسات آموزشی می‌توانند به کارگران کمک کنند تا به راحتی به نقش‌ها و صنایع جدید انتقال یابند و خطر بیکاری و رکود اقتصادی را کاهش دهند.

علاوه بر این، تمرکز بر یادگیری مادام‌العمر و توسعه مهارت‌های مستمر می‌تواند به کارگران این امکان را بدهد که در جریان روندهای صنعت باقی بمانند و در طول حرفه خود رقابتی باقی بمانند. این سازگاری به‌ویژه در مواقع عدم اطمینان اقتصادی یا بحران مهم است، زیرا یک نیروی کار آموزش‌دیده و انعطاف‌پذیر می‌تواند بهتر از چالش‌های شغلی عبور کند.
در مجموع به‌روزرسانی استانداردهای آموزشی در آموزش مهارت‌های شغلی به چند دلیل حیاتی نظیر پیشرفت‌های تکنولوژیکی، نیازهای صنایع، رقابت جهانی، پویایی بازار کار، نرخ های اشتغال بهبود یافته، رشد اقتصادی و همچنین سازگاری است.

با تکامل فناوری، ابزارها و روش‌های جدیدی به محیط کار معرفی می‌شوند. استانداردهای آموزشی باید به روز شوند تا ضمن آموزش فناوری‌ها اطمینان حاصل شود که کارگران در استفاده از آنها مهارت دارند. تقاضای صنایع مختلف نیز در طول زمان تغییر می‌کند؛ استانداردهای به‌روز شده تضمین می‌کند که نیروی کار به مهارت‌هایی مجهز شده که در حال حاضر مورد تقاضا هستند و آنها را قابل استخدام می‌کند.

همچنین به‌روز نگه داشتن استانداردهای آموزشی به حفظ برتری رقابتی در بازار جهانی کمک می‌کند. نیروی کار با مهارت‌های به‌روز بهتر می‌تواند در سطح بین‌المللی رقابت کند.
بازار کار پویا است؛ مهارت‌های قدیمی، منسوخ شده و مهارت‌های جدیدی در حال ظهور است و به این واسطه به‌روزرسانی استانداردها تضمین می‌کند که برنامه‌های آموزشی مرتبط و همسو با نیازهای فعلی بازار کار هستند.

زمانی که آموزش مهارت‌های شغلی با استانداردهای فعلی صنعت همراستا باشد، فارغ‌التحصیلان به احتمال زیاد به سرعت شغل پیدا می‌کنند و این مسئله نرخ بیکاری را کاهش می‌دهد.
استانداردهای آموزشی به‌روز شده سازگاری را در نیروی کار تقویت می‌کند و کارگران را قادر می‌کند تا در صورت نیاز، به راحتی بین مشاغل یا صنایع جابجا شوند.

نیروی کار ماهر نیز با بهبود روند کار و تقویت نوآوری به رشد اقتصادی کمک می‌کند؛ آموزش‌های به روز تضمین می‌کند که کارگران می‌توانند به طور موثر در اقتصاد مشارکت کنند. بنابراین با به‌روزرسانی منظم استانداردهای آموزشی، مؤسسات می‌توانند اطمینان حاصل کنند که برنامه‌های آنها در آماده‌سازی نیروی کار مدرن موثر است.

کد خبر: 72742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 7 =