به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، وجیهه محمدی فلاح با بیان این مطلب افزود: سال گذشته نیز ۱۱۳ هزار و ۸۳۳ کودک تحت غربالگری بینایی قرار گرفتند که برش تعیین شده از سوی سازمان بهزیستی در سال جاری ، ۱۰۸ هزار و ۸۴ نفر است .
وی با بیان اینکه اکنون پایگاههای غربالگری بینایی تحت نظارت بهزیستی استان البرز آماده پذیرش کودکان سه تا ۶ سال هستند گفت: این طرح برای پیشگیری از اختلالات بینایی، توجه به آمبلیوپی به عنوان یکی از اولویتهای برنامه پیشگیری مورد توجه خاص است .
محمدی فلاح بیان کرد: بیماری تنبلی چشم یک اختلال اکتسابی بینایی یکطرفه و گاه دوطرفه است که پس از رفع هر گونه عیب انکساری و یا ضایعه ارگانیک در چشم برطرف نشده و کماکان باقی میماند. این بیماری اگر به موقع درمان نشود فرد را از یک یا هر دوچشم بسیار کم بینا و یا نابینا خواهد کرد ولی در صورت درمان به موقع قابل پیشگیری است.
مدیرکل بهزیستی استان البرز بهترین سن برای تشخیص و درمان این بیماری را قبل از پنج سالگی عنوان و بیان کرد: این اختلال اگر دیر تشخیص داده شود، درمان آن دشوارتر و میزان بهبودی کمتر خواهد بود به طوری که اگر درمان در سنین ۱۰تا۱۲ سالگی آغاز شود دید کامل نخواهد شد. پس از ۱۲ سالگی نیز اثری در بهبود دید چشم در صورت بیتوجهی به بیماری تنبلی چشم نخواهیم داشت چرا که این بیماری گاها با علایمی از قبیل توجه بیشتر با یک چشم،مالیدن چشم ها، پلک زدن زیاد بروز میکند.
وی افزود: نکته قابل توجه اینکه در بیشتر موارد ظاهر چشم تنبل کاملا طبیعی است و هیچ نشانهای از بیماری در آن دیده نمی شود که تنها راه پیشگیری ازبیماری تنبلی چشم، تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است و چون بسیاری از این عوامل برای خانوادهها ناشناخته است چشم همه کودکان در این برنامه در سنین سه تا ۶ سالگی مورد غربال قرار میگیرد.
محمدی فلاح گفت: برنامه غربالگری بینایی برای کودکان سه تا۶ سال با رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان در حال انجام است که کمک هزینههای درمانی برای افراد بیبضاعت توسط بهزیستی انجام میشود.
نظر شما