به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی، غلامرضا اشرفی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی در این باره گفت: توجه به نقش و جایگاه تعاون به عنوان دومین رکن اقتصادی کشور در قانون اساسی مطرح است و از ظرفیتهای صادراتی بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی طی سال جاری ۹ شرکت تعاونی استان از ۶ شهرستان اقدام به انجام صادرات محصولات خود کردهاند، افزود: از جمله این محصولات میتوان به فرش، پوشاک، زعفران و زرشک و مصنوعات فلزی اشاره کرد.
اشرفی در ادامه بیان کرد: در این راستا به میزان سه میلیون و ۴۱۷ هزار دلار به کشورهای افغانستان، امارات، عمان، آفریقای جنوبی صادرات داشتهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی درباره بهبود و افزایش وضعیت صادرات تعاونیهای استان گفت: در این راستا برنامههایی از جمله برگزاری جلسات آموزشی وترویجی، برگزاری جلسات با دستگاههای اجرایی مرتبط، حمایتهای ارزی، حمایت بانکها وموسسات مالی و گمرک برای تامین سرمایه، حمل ونقل و کمک به شکلگیری شرکتهای تعاونی بزرگ مقیاس را در دستور کار داریم.
وی با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه تعاونیهای خراسان جنوبی گفت: از جمله این مشکلات میتوان به ضعف آگاهی برخی از مدیران از مقررات صادارت کالا و عدم ارسال اطلاعات صادرات غیرمستقیم شرکتهای تعاونی توسط دستگاههای اجرایی اشاره کرد.
اشرفی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات تعاونیها در بحث صادرات موضوع چند نرخی بودن قیمت ارز است افزود: تعطیلی سه معبر مرزی استان یعنی گلورده میل ۷۳ درمیان، دوکوهانه نهبندان و یزدان زیرکوه) و عدم امکان مبادلات مرزی و مشکلات تعهدات ارزی صادرکنندگان و مرزنشینان به ویژه در تجارت با افغانستان از جمله دیگر مشکلات و موانع تعاونیهای استان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی بیان کرد: الزام تعاونیهای مرزنشین به تعهد ارزی، مشکلات ارزی تولیدکنندگان جهت تامین اقلام، مشکلات ناشی از موضوع پیمان سپاری ارزی والزام به بازگشت ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما و عدم امکان استفاده از ارز ناشی از صادرات توسط صادر کننده در خرید منابع دلخواه ومواد اولیه برای تولید از جمله دیگر مشکلات حوزه صادرات تعاونیها است.
نظر شما