مثالهایی برای اصلاح عادات نادرست غذایی که میتوانند به تغییر سبک زندگی ما کمک کنند:
- سعی کنیم در روز ۳ مرتبه میان وعده مصرف داشته باشیم (میوه ها و سبزیجات میان وعدههای مناسبی هستند).
- بخارپز و آبپز کردن از بهترین روشهای پخت گوشت است (سعی کنیم تا حد امکان از سرخ کردن مواد غذایی آن هم به مدت طولانی خودداری کنیم)
- از مصرف چربی گوشت، پوست مرغ، پوست ماهی، سس های سفید، کله پاچه، مغز، کره، خامه و شیرینیهای خامهای پرهیز کنیم (چربیهای قابل رویت را از گوشت جدا کنیم و سپس آن را طبخ کنید)
- سبزیها را تا حد امکان خام مصرف کنیم. حرارت (به ویژه اگر طولانی مدت باشد)، موجب کاهش ارزش غذایی سبزیها میشود (در صورتی که با مصرف سبزیهای خام، دچار مشکلات گوارشی میشوید، آنها را بخارپز کنید)
- از جوانههایی مانند گندم و ماش همراه با سالاد استفاده کنیم
- ترجیحا از نانهایی استفاده کنید که بدون جوش شیرین و از آرد سبوس دار تهیه شدهاند (مانند نان سنگک و نانهای قهوهای)
- از مصرف مکرر گوشتهای دودی و فراوری شده (فست فودها) خودداری کنیم
- از محصولات پاستوریزه با بستهبندی بهداشتی مناسب استفاده کنیم. (محصولاتی که در لبنیاتی فروخته میشوند چربی بالایی دارند، سعی کنید کمتر مصرف کنیم)
- مصرف شکلات، قند، شکر، مربا، نوشابه، آبمیوههای صنعتی، آبنبات، شیرهها (انگور،خرما و...)، چیپس، پفک، تنقلات، نوشابهها را محدود کنیم (نوشابههای بدون قد هم کم ضرر نیستند و ممکن است قند نداشته باشند اما ضررهای دیگری دارند)
- از ترکیب یک کاسه ماست کم چرب پروبیوتیک+ ۱ قاشق مرباخوری روغن زیتون + ۱ عدد لیموترش + کمی سبزیجات معطر به عنوان سس خانگی برای سالاد استفاده کنیم
- بهترین نوشیدنی آب سالم است (روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشیم)
- سعی کنیم مصرف چای با فاصله از غذا باشد.
- از نمک یددار خوراکی و تصفیه شده استفاده کنیم.
- مصرف محصولات پروبیوتیک توصیه میشود (مواد غذایی حاوی پروبیوتیک مانند ماست باید حتما داخل یخچال نگهداری شوند در غیر اینصورت خاصیت خود را از دست میدهند)
- غذا را با مصرف سالاد آغاز کنیم.
نظر شما