شرایط دریافت تعهدات کوتاه‌مدت بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی چیست؟

رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت اداره کل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی با تشریح شرایط دریافت تعهدات کوتاه‌مدت گفت: اکنون سازمان برای جبران بخشی از هزینه‌های افراد بیمه‌شده چندین مورد پرداخت کمک هزینه و غرامت مانند بیماری و بارداری را در راستای حمایت از بیمه‌شدگان تقبل کرده است.  

امیرعباس قدرتی در گفت‌وگو با آتیه آنلاین در توضیح این تعهدات افزود: تعهدات کوتاه مدت تعهداتی است که با توجه به ماهیت آنها، صرفاً برای مدت کوتاه و محدودی قابل پرداخت بوده و هدف آن، حمایت از بیمه‌شدگان در مقابل بروز عواملی از جمله بیماری، حوادث و زایمان است.

او ادامه داد: موضوعاتی مانند بیماری و زایمان برای بیمه‌شدگان ممکن است درآمد افراد مشمول را به طور موقت تحت‌الشعاع قرار دهد که به همین منظور برای حمایت از این افراد این تعهدات ارائه می‌شود.

به گفته وی، همچنین در برخی مواقع به منظور جبران بخشی از هزینه‌های ناشی از ازدواج و فوت به طور مقطوع و برای یکبار، این نوع تعهدات به بیمه‌شدگان پرداخت خواهد شد.

رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت اداره کل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی، این تعهدات را شامل غرامت دستمزد ایام بیماری، غرامت دستمزد ایام بارداری (مرخصی زایمان)، پروتز و اروتز، کمک هزینه ازدواج، هزینه کفن و دفن، هزینه سفر و فوق‌العاده سفر اقامت بیمار و همراه بیان کرد.


استحقاق دریافت غرامت دستمزد بیماری برای افرادی که قادر به کار نباشند

قدرتی به غرامت دستمزد ایام بیماری اشاره کرد و ادامه داد: این نوع غرامت شامل وجوهی است که در ایام بیماری و عدم توانایی موقت اشتغال به کار به جای مزد و حقوق به مشمولان پرداخت می‌شود.

به گفته او، در مواردی که بیمه شده به دلیل بیماری یا بروز حوادث و یا بیماری‌های حرفه‌ای، به طور موقت توانایی انجام کار را نداشته باشد و به تبع آن از دریافت مزد و حقوق محروم شود، سازمان تأمین اجتماعی با رعایت شرایط قانونی بخشی از حقوق و دستمزد او را در این مدت جبران می‌کند.

او افزود: بیمه‌شدگانی که تحت معالجات پزشکی یا درمان‌های توانبخشی قرار می‌گیرند، چنانچه بر حسب تشخیص پزشک معالج، به طور موقت قادر به کار نباشند، استحقاق دریافت غرامت دستمزد را خواهند داشت.

وی نداشتن اشتغال به کار و دریافت نکردن مزد یا حقوق در ایام بیماری، عدم قطع رابطه کارگر و کارفرمایی قبل از شروع بیماری، تأیید مدت استراحت بیمه شده توسط پزشک معتمد یا شورای پزشکی سازمان تأمین اجتماعی از شرایط دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری عنوان کرد.

رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت اداره کل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی گفت: همچنین گواهی استراحت پزشکی که در هر نوبت ۳ روز یا کمتر باشد به شرط آنکه جمع آنها در طول سال از ۱۰ روز بیشتر نشود براساس گواهی پزشک معالج قابل قبول است.

او ادامه داد: استراحت‌های مازاد بر ۳ روز در هر نوبت و ۱۰ روز تا ۶۰ روز در طول سال باید به تائید پزشک معتمد و استراحت مازاد بر ۶۰ روز در طول سال باید به تائید شورای پزشکی سازمان تأمین اجتماعی برسد.


محدودیتی برای پرداخت غرامت دستمزد بیماری وجود ندارد

رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت اداره کل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی گفت: برای مدت پرداخت این نوع غرامت، محدودیت دوره و تعداد دفعات وجود ندارد و تا زمانی که بیمه شده بر حسب تشخیص سازمان قادر به کار نباشد و به موجب قوانین این سازمان، از کارافتاده شناخته نشده باشد، پرداخت غرامت دستمزد ادامه می‌یابد.

او تاکید کرد: غرامت دستمزد بیمه شده‌ای که براثر حادثه یا بیماری قادر به کار نباشد و یا بر اثر بیماری عادی در بیمارستان بستری شود، از اولین روز محاسبه و پرداخت می‌شود.

قدرتی افزود: در صورتی که بیمه شده براثر بیماری عادی قادر به کار نباشد و به صورت سرپایی درمان شود، غرامت دستمزد از روز چهارم محاسبه و پرداخت می‌شود اما در هر صورت کل دوره استراحت پزشکی تائید شده جزء سابقه پرداخت حق بیمه محسوب می‌شود.

به گفته قدرتی، بیمه‌شدگان توجه داشته باشند که در تمام گواهی‌های پزشکی ارائه شده باید نوع بیماری، تاریخ شروع و خاتمه استراحت، مدت بستری در بیمارستان یا استراحت در منزل به تفکیک و با صراحت مشخص شده و ممهور به مهر پزشک معالج باشد.

پرداخت دستمزد ایام بارداری طبق ماده ۶۷ قانون تأمین اجتماعی

قدرتی به غرامت دستمزد ایام بارداری (مرخصی زایمان) نیز اشاره کرد و گفت: براساس ماده ۶۷ قانون تأمین اجتماعی در صورتی که بیمه شده زن ظرف یکسال قبل از زایمان سابقه پرداخت حق بیمه ۶۰ روز را داشته باشد می‌تواند به شرط عدم اشتغال به کار از کمک بارداری استفاده کند.

او شرایط احراز غرامت دستمزد ایام بارداری را دارا بودن ۶۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه (به واسطه اشتغال بکار) ظرف یکسال قبل از زایمان، بیمه شده قبل از شروع استراحت مشغول به کار بوده و یا در مرخصی استحقاقی با باشد و در دوره استراحت مشغول به کار نبوده و با کارفرما قطع رابطه نکرده باشد، بیان کرد.

وی اضافه کرد: براساس مصوبه ۲۶ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ هیات وزیران در خصوص الحاق تبصره بند (۱) تصویب‌نامه مور خ ۱۹ تیر ۱۳۹۲ مبنی بر پیش‌بینی بار مالی ناشی از افزایش مدت مرخصی زایمان در لوایح بودجه سنواتی و یا لحاظ کردن به عنوان دیون دولت، بیمه‌شدگان زن می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.

او ارائه درخواست در سامانه خدمات غیرحضوری و بارگذاری مدارک و مستندات مربوطه شامل تصویر شناسنامه مادر، گواهی ولادت یا شناسنامه فرزند و گواهی پزشک ذیربط برای این موضوع را ضروری دانست و گفت: مادران باردار می‌توانند در صورت تمایل از افزایش مرخصی زایمان از ۶ به ۹ ماه بهره‌مند شوند البته مدت کمک بارداری برای زایمان‌های ۳ قلو و بیشتر یکسال لحاظ خواهد شد.

رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت اداره کل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی افزود: به استناد قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده، همه محدودیت‌های مقرر در قانون تنظیم خانواده و جمعیت و اصلاحات آن و سایر قوانین که براساس تعداد فرزند برای والدین شاغل یا فرزندان آنان ایجاد شده است، لغو شد و هیچ‌گونه محدودیتی بابت پرداخت کمک بارداری از لحاظ تعداد فرزندان وجود ندارد.

کد خبر: 60072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 2 =