به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایسنا، محمدهادی زاهدی وفا امروز در نشستی با خبرنگاران به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار گفت: قشر بازنشسته در گذشته جایگاه و منزلت خود را از دست داده و مورد کم توجهی در برنامه ریزیها و سیاست گذاریها قرار گرفته است.
وی افزود: تلاش کردیم اتفاقات بهتری رخ دهد اما وارث وضعیت گذشته هستیم و ناترازیهایی وجود دارد. تصمیمات حرفهای در گذشته اتخاذ نشده و دو صندوق بازنشستگی ما به بودجه دولت متکی شدهاند در حالی که باید تعادل در منابع و مصارف وجود داشته باشد و خودشان را بر اساس یک فرمول اقتصادی اداره کنند. تصمیمات درباره بازنشستگان در سطح قوانین دولت و مجلس است.
سرپرست وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ۱۷ صندوق دیگر هم داریم و آنها نیز مشکلاتی دارند. طبق قانون ساختار جامع رفاه اینها باید یکپارچه و ذیل وزارت رفاه ادغام شوند.
زاهدی وفا درباره آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی غیرحداقلی بگیر گفت: اختیارات هیئت وزیران به وزرای عضو تفویض شد. ما هم درچارچوب مصوبه شورای عالی کار و طبق قوانین باید تصمیم میگرفتیم.
وی اضافه کرد: با نمایندگان بازنشستگان جلساتی داشتیم؛ تصمیم گرفتیم قانون اجرا و برنحوه اجرا توافق کردیم و جلسهای فردا با نمایندگان بازنشسته ها داریم که خودشان نحوه افزایش را اعلام و اطلاع رسانی میکنند.
سرپرست وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: پیشنهادهایی در زمینه واگذاری برخی سهامها به بازنشستگان مطرح شده است. یکی از پیشنهادها این است که صندوق، زمین و ساختمان در هر استان برای بازنشستگان تاسیس کنیم. در مجموع تصمیمات خوبی گرفته شده و فردا در جلسه کانونهای بازنشستگی اعلام میشود.
تغییر در اقتصاد با تمام ظرفیت کشور ممکن است
سرپرست وزارت کار، مسائل اقتصادی را از اولویتهای فعلی کشور دانست و با بیان اینکه متوسط نرخ تورم در ۴۰ سال گذشته ۲۳ درصد بوده است، گفت: اگر بخواهیم تغییری در اقتصاد ایجاد شود باید از تمام ظرفیت کشور استفاده کنیم.
محمد هادی زاهدی وفا در ادامه این نشست تصریح کرد: وزارت کار در حوزه اقتصادی وظایفی دارد و ما با طیف گسترده ای از وظایف و تکالیف در وزارتخانه مواجه هستیم که به دلیل این که قبلاً سه وزارتخانه بوده و اکنون در هم ادغام شده اکنون مسئولیت های گسترده ای را از نظر تنوع داریم.
وی ادامه داد: بعضا در بعد اقتصادی سیاست های اقتصادی منوط به تصمیمگیری میشود. زمانی است که سیاستهای اقتصادی داریم که موفقیت آن منوط به تغییر رفتار مخاطبین است مثلاً تصمیمی گرفته میشود که تعرفه را از درصدی به درصدی تغییر بدهیم که باعث می شود حداکثر ۱۰۰ هزار نفر در کشور با آن درگیر شوند اما برخی از سیاستهای اقتصادی هست که موفقیت آن منوط به تغییر رفتار در مردم است و باید فرهنگسازی شود و با مدیریت روانی جامعه همراه باشد که در این حالت به نقش رسانهها نیاز است.
سرپرست وزارت کار افزود: مثلاً در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در سال ۱۳۸۹ از اجرای قانون انتظار داشتیم که اگر یارانه هدفمند شود عملا تغییری در مصرف داشته باشیم، صرفه جویی حاصل و عدالت برقرار شود و موفقیت این طرح به مدیریت رفتاری مردم بستگی داشت.
زاهدی وفا گفت: یکی از اولویتهای فعلی ما حل مسائل اقتصادی در کشور است. اگر اعتماد و امید مردم به دستگاه سیاستگذار تقویت شود، آن سیاست موفق خواهد بود.
سرپرست وزارت کار بر لزوم استفاده از ظرفیتهای کشور تاکید کرد و افزود: متوسط نرخ تورم در ۴۰ سال گذشته ۲۳ درصد بوده و نرخ بیکاری دو رقمی است و رشد اقتصادی ما در یک دهه گذشته نزدیک به صفر بوده است لذا اگر بخواهیم تغییری در اقتصاد بدهیم باید از تمام ظرفیت کشور استفاده کنیم.
الزام ترویج فرهنگ کار در کشور
محمدرضا چکشیان - معاون فرهنگی اجتماعی وزارت کار - نیز در این نشست بر ترویج و تقویت فرهنگ کار تاکید کرد و با اشاره به جامعه ۱۵ میلیون نفری کارگران گفت: وقتی از فرهنگ کار صحبت میکنیم منظور ما تنها جامعه کارگری نیست، بلکه ترویج فرهنگ کار و نهادینه کردن آن در کل جامعه و کشور است.
وی افزود: در وزارت کار به عنوان وزارت مردم در صدد ایجاد امکان حضور و نقشآفرینی مردم هستیم و در حوزه ارتقای فرهنگ کار در مقابل همه افراد جامعه مسئولیم.
چکشیان با اشاره به تشکیل دبیرخانه ستاد نهضت ملی ارتقای فرهنگ کار اظهار کرد: فرهنگ کار باید از طریق مشارکتهای اجتماعی ارتقا پیدا کند. ارتقای فرهنگ کار از بسیاری کارهای دیگر مهمتر است. علیرغم آنکه آسیبهای اجتماعی روبه روز بیشتر میشود اما طبق آمارها در جامعه کار و تولید آسیبهای اجتماعی کمتری وجود دارد زیرا افراد در مجموعههای کار و تولید، مدیریت میشوند.
نظر شما