به گزارش آتیهآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای، در این مراسم جمعی از نزدیکان و بستگان مرحوم حجتالاسلام والمسلمین فاطمینیا نیز حضور داشتند. حجتالاسلام و المسلمین حاج سیّدعبدالله فاطمینیا، از وعّاظ خوشبیان، محقّقان و مورخان اسلامی و استادان برجسته اخلاق تهران بود که پس از طی یک دوره بیماری دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ به لقاءالله پیوست. رهبر انقلاب طی پیامی با تسلیت ارتحال حجتالاسلام والمسلمین فاطمینیا، اطلاعات گسترده و بیان جذاب و لحن شیرین این عالمِ واعظِ درس آموز را منبعی پر فیض برای جمع زیادی از جوانان و راهجویان دانستند و از خداوند متعال رحمت و غفران و پاداش وافر برای ایشان مسالت کردند.
وداع با فاطمینیا در دانشگاه تهران
آیتالله فاطمینیا، استاد همه مردم، با هر سطحی از سواد آکادمیک و دانش دینی بود. به زبان مردم، از دین میگفت و مردم حرفش را میفهمیدند و حالا همان مردم، از هر قشری، رسم شاگردی را بجا آوردند و در بدرقه پیکر استاد به سوی خانه ابدی حضور یافتند. حضوری همراه با اشک، حسرت، و عزاداری عمیق از یک فقدان شدید.
روز گذشته دانشگاه تهران و خیابانهای اطراف آن محل تشییع پیکر استاد اخلاق و مفسر نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه، آیتالله فاطمینیا بود. مردمی که عمری با درسها و مواعظ او، صدای دلنشینش و چهره مهربانش خو گرفته بودند و بخش دینی و اخلاقی زندگیشان را روی مدار آموزههای او پیش میبردند، حالا با اشک آمده بودند برای وداع آخر؛ خداحافظ استاد.
مراسم تشییع پیکر آیتالله فاطمینیا از ساعت ۹ صبح سه شنبه در مسجد دانشگاه تهران با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و بعد با ورود پیکر به صحن مسجد، مراسم حال و هوای دیگری به خود گرفت. صدای گریهها از دور و نزدیک شنیده میشد، آرام و بی وقفه. پس از آن موذنی، پیرغلام اهل بیت (ع) که قریب ۳۵ سال در مجالس استاد فاطمینیا روضهخوانی داشته، به مرثیهخوانی پرداخت و ابیاتی نیز به زبان آذری خواند، به زبان محل تولد آیتالله فاطمینیا. پس از او، ایمان شمسایی، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد که فرزند حاج حسین شمسایی از پیرغلامان کشور هم به حساب میآید، زیارت عاشورا خواند و چند بیتی هم خواند تا مردم در کنار پیکر این پیرغلام و روضهدار سیدالشهدا (ع) دقایقی بر سینه بزنند.
نماز بر پیکر استاد فاطمینیا به امامت آیتالله صدیقی، امام جمعه موقت تهران برگزار شد و مردم همنوا با او در فرازهای مختلف این نماز از جمله «اللّهُمَّ إِنَّ هذَا عَبْدُکَ وَابْنُ عَبْدِکَ وَابْنُ أَمَتِکَ نَزَلَ بِکَ وَأَنْتَ خَیْرُ مَنْزُولٍ بِهِ. اللّهُمَّ إِنَّا لَانَعْلَمُ مِنْهُ إِلّا خَیْراً، وَأَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنَّا» اشک ریختند و ناله زدند.
در ادامه، پیکر این استاد اخلاق روی دست مردم قدرشناس تهران حاضر در مراسم از مسجد خارج شده و سپس روی کامیون پیشبینی شده قرار گرفت تا وارد سیل جمعیت حاضر در فضای دانشگاه تهران شود. در این هنگام رضا هلالی و ابراهیم رحیمی، مداحان اهل بیت (ع) روضه خواندند و مرثیهخوانی کردند. استاد فاطمینیا به روضه حضرت علیاصغر (ع) علاقه بسیار داشت. شب گذشته در مراسم وداع با پیکر ایشان در مسجد دانشگاه امام صادق (ع) حجتالاسلام سیدحسین فاطمینیا فرزند ایشان نقل کرد که در آخرین مرتبهای که ایشان را به بیمارستان منتقل میکردیم، در آمبولانس ایشان به من فرمودند روضه حضرت علیاصغر (ع) بخوانید. فرزند استاد فاطمینیا ادامه داد: بارها از پدر میخواستیم روضه شش ماهه کربلا را بخوانند و هربار سرباز میزدند، یک بار که علت را از ایشان جویا شدم، گفتند: من اگر روی روضه حضرت علی اصغر (ع) متمرکز شوم، میمیرم. در مراسم تشییع به جهت این ارادت، رضا هلالی و ابراهیم رحیمی روضه حضرت علیاصغر (ع) خواندند و مرثیهخوانی کردند و مردم هم با سینهزنی همراهی کردند.
تصویری هم که از پیکر او روی تخت بیمارستان لحظاتی پس از رحلت منتشر شد، نشان میدهد که روی صورت استاد، پس از فوت پرچم سیاه اباعبدالله انداختهاند. دیروز هم با ذکر یا حسین مردم بدرقه شد.
پیکر استاد فاطمینیا بلافاصله پس از وداع مردم تهران، راهی قم شد. عصر دیروز مراسم وداع و تشییع در قم از مسجد امام حسن عسکری تا حرم حضرت معصومه برگزار و سپس پیکر استاد در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) به خاک سپرده شد.
منبع: روزنامه جوان
نظر شما