به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، اصغر کاظمی تصریح کرد: در ۹۵۵ مرکز شبانه روزی افراد دارای معلولیت، تعداد ۵۳ هزار و ۷۶۶ نفر خدمت میگیرند و در ۱۲۶۴ مرکز روزانه افراد دارای معلولیت نیز ۵۰ هزار و ۵۷۳ نفر خدمت گیرنده وجود دارد.
وی درباره گسترش مراکز روزانه توانبخشی برای افراد دارای معلولیت نیز گفت: مراکز روزانه با توجه به نیاز هر استان و شهرستان گسترش پیدا میکند یعنی اگر یک استان نیاز به مرکز اوتیسم داشته باشد بسته به تعداد کودکان اوتیسم که می خواهند خدمت بگیرند و ظرفیت هر مرکز مشخص می شود که در هر استان و شهرستان، چند مرکز نیاز است.
کاظمی تاکید کرد: بیشتر از آن گسترشی برای مراکز انجام نمی گیرد چون گسترش کاملا براساس نیاز استان است.
وی در عین حال گفت: محدودیتی برای گسترش مراکز افراد دارای معلولیت نداریم بلکه محدودیت ما نیازمندی براساس یک استان است یعنی اگر نیاز تامین شد، به مرکز دیگری مجوز نمی دهیم چون به فضای کاری مراکز موجود آسیب میزند.
تامین نیازهای مراقبتی و توانبخشی افراد دارای معلولیت، سالمندان و بیماران روانی مزمن درقالب مراکز شبانه روزی صورت میگیرد. این مراکز براساس دستورالعملهای تخصصی مربوطه با بهرهگیری از تجهیزات و فضاهای موردنیاز و نیز نیروی انسانی تخصصی، متناسب بانیازهای گروه هدف خدمات توانبخشی، مراقبتی و فرهنگی را ارائه می دهند.
همچنین انواع مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی به مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی معلولان ذهنی، مرکز آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم، مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی خانواده و توانخواه کم بینا و نابینا، مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی معلولان جسمی و حرکتی، مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی معلولان ضایعه نخاعی، مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی سالمندان، مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی بیماران روانی مزمن، مرکز روزانه توانبخشی ویژه اختلالات دهانی، بلع و تغذیه و مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی چندمعلولیتی تقسیم میشود.
نظر شما