سرمایه‌گذار نگران عدم بازگشت سرمایه است

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با اشاره به پتانسیل‌های ماده ۱۲ برای اجرای پروژه‌های صرفه‌جویی در مصرف سوخت، نگرانی سرمایه‌گذار از بازگشت سرمایه را علت عدم استفاده از این ظرفیت برشمرد.

آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران در گفت‌وگو با آتیه آنلاین بیان کرد: ما حدود ۱۰ سال است که مسئله اوراق سلف نفتی را پیگیری می‌کنیم؛ این اوراق در سال ۱۳۹۱ تعریف و طراحی‌ شده و سرمایه‌گذاران آن مشخص‌ شده است ولی به عللی، اجرای این طرح متوقف شد.

وی افزود: در سال ۱۳۹۹ اوراق سلف موازی صرفه‌جویی انرژی تعریف شد با این هدف که از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید استفاده شود.

به گفته نجفی، این ظرفیت با توجه به مصوبه شورای عالی اقتصاد در سال ۱۳۹۴ تعریف شد ولی تاکنون از آن استفاده نشده است.

وی ادامه داد: علت عدم استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی این است که سرمایه‌گذار نگران عدم بازگشت سرمایه خود است.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: ما با بازتعریف ظرفیت‌های ماده ۱۲ شرایطی را درباره بازگشت سرمایه با همکاری معاون اول رئیس‌جمهوری در سال گذشته ایجاد کرده‌ایم.

وی افزود: یکی از موضوع‌ها، تعریف اوراق سلف موازی و سلف نفتی، چگونگی مبادله و ظرفیت‌های آن و حجم مبادله است. یکی از موضوع‌های تعریف شده، تعویض بخاری گازی داخل کشور بود.

نجفی بیان کرد: با اجرای طرح تعویض بخاری گازی منزل، در مصرف سوخت صرفه‌جویی می‌شود. برای اجرای این طرح و ارتقای بخاری‌های گازسوز، نیاز به هفت میلیارد دلار سرمایه است و اجرای این طرح، منجر به صرفه‌جویی ۲۰۰ میلیون متر مکعب سوخت در روز می‌شود.

وی ادامه داد: برای اجرای طرح تعویض بخاری گازسوز استان‌هایی چون البرز، اردبیل، قم و اصفهان اعلام همکاری کرده‌اند.

کد خبر: 40915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =