۷ قدم تا آرامش روان

برخورداری از سلامت اعصاب و روان برای انجام فعالیت‌های روزمره زندگی امری بسیار ضروری است؛ سلامت روان به ما کمک می‌کند با دوستان و خانواده خود رابطه سالم و اثربخشی برقرار کنیم؛ در محل کار و مدرسه عملکرد مطلوبی داشته باشیم و در سایر فعالیت‌های مهم زندگی خود موفق شویم.  

به گزارش آتیه‌آنلاین، برای حفظ و ارتقای سلامت روان، بایدها و نبایدهای متعددی را باید مورد نظر قرار داد؛ اما هفت توصیه عملگرایانه که می‌تواند به حفظ و ارتقای سلامت روان ما منجر شود و زندگی ما پویاتر و عملکرد ما را هوشمندانه‌تر کند، از این قرار است:

۱- ورزش کنید

بنابر توصیه کارشناسان وزارت بهداشت، ورزش، تحرک یا فعالیت بدنی هم منافع جسمانی و نیز فواید روانی دارد. ورزش باعث کاهش استرس، اضطراب و افسردگی شده و جریان خون را در مغز و سایر ارگان‌های مهم بدن تقویت می‌کند. این امر به ارتقای سطح حافظه، خلاقیت، مهارت حل مسائل و بهبود وضعیت کلی بدن منجر می‌شود. به نظر می‌رسد ورزش باعث افزایش تولید نوروترانسمیترهایی در مغز می‌شود که آثار ضدافسردگی دارد.

۲- مهارتی تازه بیاموزید

همان‌طور که فعالیت بدنی، بدن را نیرومند و کارآمد می‌کند، فعالیت ذهنی نیز ذهن را توان‌مند و هوشیار می‌کند. برای هوشیارسازی ذهن خود بهتر است مهارت‌های تازه‌ای را فرابگیرید. این چالش باعث می‌شود ارتباطات جدیدی بین سلول‌های عصبی موجود در مغز شکل بگیرد. برای ایجاد فعالیت ذهنی می‌توانید زبان خارجی بیاموزید؛ نحوه نواختن یک ساز را آموزش ببینید و مشغولیت جدیدی برای خود دست‌وپا کنید.

۳- خوب و آسوده بخوابید

به تمام اعضای بدن خود، به ویژه به مغزتان اجازه بدهید به قدر کافی استراحت کند. خواب کافی فواید جسمانی و روانی متعددی دارد. کمبود خواب می‌تواند به اختلال حافظه منجر شود.

۴- از سختی‌های زندگی نترسید

یکی از جنبه‌های مهم سلام، سالم ماندن در شرایطی است که زندگی سخت می‌شود؛ برخی از مردم توان رویارویی با مشکلات را ندارند و قادر نیستند از پس مشکلات زندگی برآیند. چنین افرادی ممکن است در شرایط سخت زندگی به رفتارهای ناسالمی مانند مصرف مواد مخدر روی آورند و کم‌کم به دام اعتیاد بیفتند. در نتیجه باید با تبعات منفی اعتیاد نیز دست‌وپنجه نرم کنند.  

۵- از سیگار، مواد مخدر و الکل دوری کنید

مصرف سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی باعث افت توان ذهنی می‌شود و توانایی‌های ادراکی و قضاوتی را کاهش می‌دهد. الکل به حافظه بلندمدت آسیب وارد می‌کند. سیگار نیز سطح اکسیژن مورد نیاز مغز را کاهش می‌دهد. این درحالی است که اکسیژن کافی برای سلامت و فعالیت مطلوب مغز ضرورت دارد.

۶- روابط اجتماعی خود را تقویت کنید

برخورداری از یک زندگی اجتماعی فعال می‌تواند به حفظ و ارتقای سلامت روان کمک کند؛ احساس خود ارزشمندی به وجو آورد و در بلندمدت به حفظ و ارتقای عملکرد حافظه و قوای ادراکی منجر شود. در میان بزرگسالان، آن‌هایی که زندگی اجتماعی فعال‌تری دارند، کمتر دچار آلزایمر می‌شوند.

۷- استرس‌های خود را مدیریت کنید

وقتی دچار استرس می‌شوید، مغز شما هورمون‌هایی ترشح می‌کند که اگر بدن‌تان چند روز در معرض آن هورمون‌ها باشد، مغزتان آسیب خواهد دید. استرس در صورتی که به خوبی مهار و مدیریت نشود، مزمن می‌شود و استرس می‌تواند سطح شادی و نشاط درونی شما را به شکل محسوسی کاهش دهد و حتی به احساس افسردگی منجر شود و عملکرد حافظه را مختل کند.

کد خبر: 40454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 2 =