به گزارش آتیه آنلاین، کاظم آرمانپور، مسئول نهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به تمدید زمان برگزاری این نمایشگاه، گفت: پیش از این قرار بود که نمایشگاه از ۲۳ تا ۳۰ آذر برگزار شود ولی به دنبال درخواست کتابخانههای دانشگاهی این زمان تا شنبه ۴ دی ماه به مدت چهار روز تمدید شد.
وی درباره علت این موضوع، توضیح داد: یکی از علتها این بود که نمایشگاه با رویکرد تجهیز کتابخانهها برگزار شده است، اما تامین و تخصیص بودجه کتابخانهها و خرید از نمایشگاه یک روال زمانبر است که در این مدت زمان به صورت کامل محقق نشده است.
آرمانپور با بیان اینکه کدهای تخفیف و رمز کتابخانهها برای دریافت ۲۰ درصد تخفیف یارانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۲۰ درصد تخفیف ناشران سهشنبه هفته گذشته به کتابخانهها ارسال شد، عنوان کرد: اما انتخاب کتاب و خریدها عملا از روز شنبه آغاز شد و این کار برای کتابخانهها با توجه به بحث شابک و جدید بودن منابع با تاخیر همراه بود.
وی اشاره به درخواست کتابخانهها مبنی بر افزایش زمان نمایشگاه، یادآور شد: روند خریداری کتابها از نمایشگاه اکنون در سه مرحله است؛ یا اینکه کتاب را سفارش دادهاند و مبلغ را پرداخت کردهاند، یا در سبد خرید و در حال بررسی است یا اینکه توسط ناشران در حال آمادهسازی برای ارسال است.
آرمانپور همچنین به آماری از میزان فروش خالص نمایشگاه بدون اختصاص یارانهها اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۷ میلیارد ریال سفارش خرید کتاب از نهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی داشتیم که از این مبلغ، ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال آن تخفیف و حدود ۱۲ میلیارد ریال آن از سوی کتابخانهها باید پرداخت شود.
وی با بیان اینکه قسمتی از این مبالغ توسط کتابخانهها پرداخت شده است و بخش دیگر در حال تسویه حساب هستند، افزود: البته بخش دیگر مخاطبان ما دانشجویان بودند که کتابهای مورد نیاز خود را با ۲۰ درصد تخفیف خریداری کردند و تاکنون حدود سه میلیارد ریال خرید داشتهاند.
آرمانپور یادآور شد: این نمایشگاه سال گذشته در اسفند ماه و امسال در آذر ماه برگزار شد و هنوز در تقویم دانشگاهی ثبت نشده است اما امیدواریم در این تقویم طی هفته پژوهش قرار گیرد تا با استقبال بهتری از کتابخانهها روبرو شویم.
به گفته وی، الان تعداد زیادی از کتابخانهها و دانشگاهها درخواست خرید کتاب دارند اما بودجهای به آنها تخصیص نداده شده است و به دنبال عدم برگزاری نمایشگاه طی سالهای اخیر بودجه خرید کتاب برای حوزه دیگری صرف شده است که امیدواریم برای سالهای آتی این مشکل حل شود.
گفتنی است حدود ۲۵۹ ناشر دانشگاهی در نهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی حضور دارند که بیش از ۳۰ هزار عنوان کتاب دانشگاهی در این نمایشگاه عرضه کردهاند.
نظر شما