کوتاهی در جذب سرمایه‌ خارجی در دوران تحریم

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: علیرغم اینکه برخی از شرکت‌های خارجی حتی در شرایط تحریمی به خاطر کاهش فضای رقابتی تمایل به سرمایه‌گذاری در ایران داشتند ولی متاسفانه بهره‌گیری از این ظرفیت جدی گرفته نشد.

مصطفی طاهری در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین در خصوص ضرورت جهت‌دهی صحیح به سرمایه در گردش کشور اظهار کرد: در حالی که در دو دهه اخیر حجم نقدینگی کشور حدود ۱۰ هزار درصد رشد داشته اما در این مدت بخش تولید کشور تنها با ۳۶ درصد رشد مواجه شده است.

وی افزود: اگر تولید در کشور هر ساله با روند افزایشی روبرو شده بود، قطعا شاهد این حجم از نقدینگی افسارگسیخته طی ۲۰ سال اخیر در کشور نبودیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  با تاکید بر اینکه همه بانک‌ها حامی جریان تولید باشند، ادامه داد: به نظر می‌رسد بانک‌های توسعه‌ای کارنامه قابل قبول تری نسبت به سایر بانک ها داشته‌اند، اگرچه این روند هنوز با نقطه مطلوب فاصله دارد. البته برخی از بانک‌ها برای کسب سود بیشتر، ریسک سرمایه‌گذاری بخش تولید را نمی‌پذیرند و در مقابل وارد فضای دلالی، سفته‌بازی، ساخت و خرید و فروش املاک می‌شوند.

طاهری با اشاره به ضعف موجود در جذب سرمایه خارجی برای اقتصاد کشور، گفت:  علیرغم اینکه برخی از شرکت‌های خارجی حتی در شرایط تحریمی به خاطر کاهش فضای رقابتی تمایل به سرمایه گذاری در ایران داشتند ولی متاسفانه نه تنها بهره گیری از این ظرفیت جدی گرفته نشد بلکه قادر به تبدیل فضای تهدیدآمیز تحریم به فرصت نشدیم.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: در زمان تحریم نتوانسته‌ایم از توان سرمایه گذاری کشورهای دوست خود بهره‌گیری کنیم به احتمال زیاد در دوران پساتحریم هم قادر به گشایش جدی در جذب سرمایه خارجی نخواهیم بود لذا باید توجه داشت که آمریکا اهرم تحریم را همواره در قبال ایران حفظ خواهد کرد، بنابراین باید اقتصاد کشور تا حدی توانمند شود که تحریم‌های خارجی نتواند مانعی در رشد و تحول بخش تولید ایجاد کند.

کد خبر: 17413

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 9 =