حمایت از کسب و کارهای خانگی در پساکرونا

رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور درباره ضرورت حمایت دولت از مشاغل خانگی در دوران بعد از بیماری کرونا گفت: حمایت دولت از ایجاد، ثبات و توسعه مشاغل خانگی می‌تواند زمینه بهره‌وری اقتصادی، رونق تولید و اشتغال بسیاری را فراهم آورد.

فتح الله بیات در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین اظهارکرد: با توجه به شرایط کرونایی حاکم بر کسب و کار در کشور بسیاری از شرکت‌های خدماتی تعطیل شده یا بنا به شرایط بسیاری از نیروهای خود را تعدیل کردند.

وی افزود: شیوع بیماری کرونا در کشور به طور جدی به بسیاری از کسب و کارهای حوزه خدمات و تولید آسیب‌های جدی وارد کرد و بسیاری از فعالان و کارگران این شرکت‌ها با در نظر گرفتن شرایط به وجود آمده و برای فعال شدن دوباره در راستای کسب درآمد دست به انجام مشاغل خانگی زدند.

ایجاد مشاغل خانگی با سرمایه اندک

بیات در ادامه بیان کرد: از نکات مثبت مشاغل خانگی می‌توان به سرمایه اندک برای آغاز کار و همچنین در قالب مشاغل زودبازده قرار گرفتن آن‌ها اشاره کرد و شرایط کرونایی ایجاد شده در حوزه کسب و کار، ضرورت ایجاد و توسعه کسب و کارهای خانگی را بیش از گذشته برای جامعه کار روشن کرده است.

وی تاکید کرد: اگر مدیریت مناسب و هدفمند دولت در حوزه حمایت‌ها و توسعه کارگاه‌ها در حوزه مشاغل خانگی را شاهد باشیم و افرادی در این راستا با ایجاد اشتغال، بهره‌وری در حوزه کار، درآمدزایی و بیمه‌پردازی داشته باشند، علاوه بر تامین معیشت خانوار، در مسیر توانمندسازی اقتصاد، تولید و خدمات و همچنین برقراری ارتباط بیمه‌ای با سازمان‌های بیمه‌ای گام بزرگی برداشته می‌شود.

این فعال کارگری در ادامه با بیان اینکه حمایت‌های دولت از مشاغل خانگی و افراد فعال در این حوزه می‌تواند در قالب‌های مختلفی مانند تسهیلات لازم و ارزان قیمت یا حمایت‌های بیمه‌ای شکل گیرد، اضافه کرد: با شرایط ایجاد شده پس از همه‌گیری کرونا در جهان و آسیب‌های وارد شده به بخش‌های تولیدی و خدماتی و بیکاری خیل عظیم کارگران در جهان که ناشی از این شرایط است، خلاقیت‌ها در راستای ادامه فعالیت در تولید یا خدمات متنوع از طرف افراد بسیار ارزشمند است.

به گفته بیات، دولت‌ها باید از فرصت‌های ایجاد شده در این زمان نهایت استفاده را داشته و با حمایت از این بخش، زمینه بهره‌وری و کمک به توسعه اقتصادی و رونق تولید را فراهم کند.

تجربه مثبت مشاغل خانگی در بحران

رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور در ادامه با اشاره به اینکه تولیدات بهداشتی مشاغل خانگی در دوره کرونا یک تجربه ارزشمند در بحران بود، گفت: یکی از اقدامات بسیار ارزشمندی که در حوزه مشاغل خانگی با شیوع کرونا در کشور اتفاق افتاد، تلاش و کمک بسیار مناسب و اثرگذار مشاغل خانگی در تولید و تامین ماسک و لوازم بهداشتی مورد تایید وزارتخانه های بهداشت و صمت و رفع مشکل کمبود این مواد در ابتدای همه‌گیری در کشور بود که می‌توان از آن به عنوان یکی از ظرفیت‌های بزرگ این بخش در حوزه اشتغال نام برد.

وی افزود:  با توجه به فعالیت مشاغل خانگی در دهه‌های گذشته در کشور و افزایش این مشاغل در دوران کرونا، بسیار مهم است که از پستانسیل‌های موجود در شرایط کنونی برای مشاغل خانگی نهایت استفاده را داشته باشیم و دولت با حمایت‌های لازم از این بخش، زمینه ادامه فعالیت آن‌ها را فراهم کند.

هزینه اندک اشتغال خانگی در مقابل اشتغال پایدار

این فعال حوزه کار اعلام کرد: دولت‌ها باید به این نکته توجه داشته باشند که اشتغال پایدار نیازمند هزینه، زمان و مدیریت کلان اقتصادی است اما با در نظر داشتن هزینه اندک و حمایت‌های درست از مشاغل خانگی، دولت‌ها، افراد شاغل و صاحبان این مشاغل، به صورت دوطرفه می‌توانند با تثبیت مشاغل خانگی در مسیر ارائه تولیدات و خدمات مورد نیاز جامعه قدم بردارند.

کد خبر: 16673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 6 =