به گزارش آتیه آنلاین، با توجه به اینکه دولت حدود ۷۰ درصد حق بیمه پرداختی اعضای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را پرداخت میکند، در همین راستا افراد عضو این صندوق حدود ۳۰ درصد حق بیمه ماهانه خود را به این نهاد بیمهگر میپردازند.
حسین تراکمه، مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور استانهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در این باره گفت: یکی از دستاوردهای مهم پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در حوزه عدالت اجتماعی توجه ویژه به موضوع بیمه اجتماعی و تاسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان بوده است.
تراکمه ادامه داد: امروز همه افراد ساکن در روستا، مناطق عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر امکان ثبتنام و عضویت در این صندوق را دارند. دولت با پرداخت ۷۰ درصدی حق بیمه به افراد کمک میکند تا به راحتی و در کمترین زمان بتوانند عضو صندوق شوند.
وی بیان کرد: اکنون صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان به منظور افزایش ضریب نفوذ بیمه اجتماعی در مناطق روستایی و عشایری حضور دارد تا همه افراد واجد شرایط از مزایای عضویت در این صندوق آگاه و بهرهمند شوند.
هشت سطح درآمدی بیمهپردازان صندوق
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر برای به ثمر رساندن موضوع بیمهپردازی همه مشمولان، هشت سطح درآمدی برای همه گروههای هدف را تعیین کرده تا هر فرد براساس سطح درآمدی خود ماهانه علاوه بر برقراری بیمه و بیمهپردازی نزد این صندوق به عنوان اعضای این گروه محسوب شوند.
سطح درآمدی یک حق بیمه سالانه فرد ۹۶۰ هزار تومان و میزان مستمری ماهانه یک میلیون و ۶۶ هزار تومان در نظر گرفته شده است به همین ترتیب میزان سطوح درآمدی، پرداخت حق بیمه سالانه و میزان مستمری تا سطوح هشت رشد چشمگیری دارد به گونهای که در سطح درآمدی هشت میزان حق بیمه سالانه افراد سه میلیون و ۹۰۰ هزار و میزان مستمری ماهانه آنان چهار میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.
گسترش پوشش بیمهای در دستور کار است
حامد قادرمرزی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر گفت: این صندوق در راستای قانون اساسی و دستورات مقام معظم رهبری درباره فقر زدایی، به دنبال گسترش پوشش بیمه به ویژه در استانهای مرزی محروم بوده است. افزایش پوشش بیمه افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی برای آن که در دوران پیری و کهنسالی این افراد پوشش حمایتی داشته باشند، در دستور کار است.
قادرمرزی افزود: با توجه به اینکه نظام بیمهای و سطح پوشش بیمه نمود توسعهیافتگی است، ما توانستیم پوشش بیمه اجتماعی را در روستا افزایش دهیم و باعث حفظ جمعیت روستایی و افزایش تولید در این مناطق شدیم.
براساس آمارهای موجود حدود ۳۰ میلیون نفر از جامعه روستاییان، عشایر، کشاورزان، فعالان در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، زنان سرپرست خانوار و مادران غیرشاغل روستایی دارای سه فرزند و بیشتر امکان دریافت خدمات از این صندوق را دارند اما با توجه به تعیین محدوده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال تعداد افراد مشمول به ۱۰ میلیون نفر میرسند.
حال با توجه به اینکه دولت ۷۰ درصد از حقبیمه پرداختی این افراد را به عهده دارد بنابراین فرصت مناسبی برای مشمولان در راستای برخورداری از خدمات این صندوق، توسعه پوشش بیمهای و بهرهمندی از مزایای خدمات بیمهای و بازنشستگی برای این گروهها فراهم شده است.
ساکنان دائمی روستاها، مناطق عشایری، کشاورزان غیرساکن در روستاها، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، رانندگان حمل و نقل بار و مسافر، اعضای شرکتهای فنی مهندسی، مشاورهای، نظام دامپزشکی، نظام مهندسی، شاغلان بخش کشاورزی، مشاغل فصلی، کارگران ساختمانی، دارندگان مشاغل خانگی، زنان سرپرست خانوار، زنان خانهدار، قالیبافان، ورزشکاران، مربیان قرآنی، شاغلان در بخش صنایع دستی و دارندگان کارت عضویت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میتوانند به عنوان اعضا و مشمولان صندوق بیمه اجتماعی محسوب میشوند.
ضریب نفوذ بیمهای ۷۳ درصدی در کشور
آخرین آمارها نشان میدهد که در حال حاضر ضریب نفوذ بیمهای در کشور ۷۳ درصد است که سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین سازمان بیمهگر بیشترین ضریب نفوذ را با ۵۳ درصد در میان دیگر صندوقهای بازنشستگی دارد.
پس از سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و سومین صندوق خدماتدهنده به گروههای مختلف جامعه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر است که در حال حاضر سه میلیون نفر عضو و فعالان بخش بیمهشدگان را به خود اختصاص داده است.
بر مبنای جدیدترین آمار ارائه شده ضریب پوشش اعضا بر اساس نوع بیمه (ساکنان روستا، مناطق عشایری، رانندگان حمل بار) ۳۲.۶۳ درصد و نسبت پوشش اعضای فعال بر مبنای بیمهشدگان نیز ۲۲.۲۷ درصد محاسبه و برآورد شده است.
متناسب با خروجی گزارش اداره کل آمار و محاسبات صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان و روستاییان در شهریورماه، حدود ۲ میلیون و ۸۳۸ هزار نفر بیمه شده با رشد ۱.۹۴ درصدی نسبت به ماه قبل از آن در حوزه بیمهشدگان این صندوق ثبت شدهاند.
همچنین آمار بیش از یک میلیون و ۸۷۵ هزار نفری بیمهشدگان فعال صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان برای شهریور سال جاری، تعداد بالغ بر یک میلیون و ۶۹۳ هزار نفری این شاخص برای شهریورماه سال قبل و رشد ۲.۳۸ درصدی این مؤلفه در مقایسه اخیر نشان از روند افزایشی آن دارد.
براساس آخرین دادههای مربوطه، اکنون بیش از ۳ میلیون و ۵۵ هزار نفر عضو این نهاد بیمهای در کشور هستند. اطلاعات شهریورماه سال جاری صندوق بیمهای کشاورزان، روستاییان و عشایر از وجود حدود ۲ میلیون و ۸۵ هزار عضو فعال در این نهاد بیمهگر اجتماعی خبر میدهد.
مجموع جمعیت ۱۸ تا ۵۰ ساله (بر اساس سن تمام) روستایی، عشایری و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، بدون در نظر گرفتن افراد تحتپوشش سایر صندوقهای بیمه اجتماعی، جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را تشکیل میدهند.
بر اساس اطلاعات موجود در حال حاضر حدود ۲ میلیون و ۱۴۰ هزار مرد و بیش از ۹۱۵ هزار زن عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند.
فعالیت کارگزاریها برای ارائه خدمات به بیمهشدگان
در حال حاضر تعداد ۱۵۹۶ کارگزاری فعال این صندوق ثبت شده که از این تعداد ۱۵۸۱ کارگزاری با قرارداد معتبر در حال ارائه فعالیتهای بیمهای در راستای جذب بیمهشدگان جدید و توسعه بیمهپردازی این نهاد بیمهای هستند.
همه اعضا و بیمهشدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر میتوانند با مراجعه به کارگزاریهای طرف قرارداد با این صندوق همه خدمات موردنیاز خود را در بخش بیمهای و بازنشستگی دریافت کنند.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به عنوان یکی از ۱۸ صندوق بازنشستگی در کشور از سال ۱۳۸۴ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است از آن زمان تاکنون با جذب بیمهشدگان در راستای تأمین منابع پایدار خود برنامهریزی داشته به طوری که اکنون به عنوان یکی از جوانترین صندوقهای بیمهای محسوب میشود.
نظر شما