به گزارش «آتیه آنلاین» در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با رشد ۳.۸۸۳ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۸۷۲ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن نیز با افزایش ۱۰.۱۳۹ واحدی در محدوده ۸۸۷ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۸.۳ میلیارد ورقه سهم طی ۵۴۶ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴.۱ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایعپتروشیمیخلیجفارس و گسترش نفت و گاز پارسیان بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، بانک ملت، پالایش نفت بندرعباس و سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۱۷۶ واحدی در محدوده ۲۶ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۵.۲ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۳۷۵ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۷ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای گروه انتخاب الکترونیک آرمان، بیمه پاسارگاد، بانک سامان، سیمان ساوه، فولاد هرمزگان جنوب و گروه سرمایه گذاری انرژی امید تابان هور بیشترین تاثیر مثبت و نماد پلایش نفت لاوان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و هموزن صعودی است. همچنین روند کوتاه مدت شاخص نیز صعودی است. امروز نمادهای کوچک و متوسط تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای شاخصساز داشتهاند. ارزش معاملات خرد عدد ۱۳۰۱۹ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی و ماهانه، کاهش قابل توجهی نداشته است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۳۹۶۷ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز برای دومین روز متوالی بازار شاهد ورود نقدینگی حقیقی به ارزش ۳۳۰ میلیارد تومان بوده است. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت آن نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۴۲۷۹ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. امروز نیز با ورود ۱۷۸ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی برای هفتمین روز متوالی به صندوقهای درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقیها قرار دارد. در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه، در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۲۵۶۴ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۹۲۵ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صفهای فروش با کاهش ۴۶۷ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۲۹۱ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه شیمیایی با ثبت رقم ۱۰۱۹ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای خودرویی با ارزش معاملات ۹۱۱ میلیارد تومان (۰.۶ برابر میانگین هفتگی) و بانکی با ارزش معاملات ۷۹۶ میلیارد تومان (۰.۷ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۸۷ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه منسوجات با ارزش معاملات ۲۴ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) و گروه ماشین و تجهیزات با ارزش معاملات ۸۴ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
معاملات بورس تهران باتوجه به رشد سنگین شاخص کل و رسیدن به محدوده مقاومتی این چن روز با افزایش عرض ها بخصوص در سهام شاخص ساز همراه بود که البته خریداران هم خوب ظاهر شدند و اجازه کاهش زیاد قیمتها را ندادند.
مولفههای تاثیرگذاری همچون افزایش نرخ ارز توافقی، کاهش نرخ سود و داغ شدن مجدد بحث واگذاری سهام متعلق به دولت در خودروسازها که سازمان خصوصیسازی مکلف به انجام این پروسه شده است، به عنوان پتانسیل های مثبت و قابل توجه شرایط بازارسرمایه را برای گذر از محدوده فعلی شاخص کل مطرح است.
باتوجه به نوع و روند معاملات این روزها به نظر شاهد ادامه عرضهها و متعادل شدن بخصوص در سهام شاخص ساز باشیم؛ بنابراین انتظار میرود تا پایان دی شاخص کل هموزن (سهام متوسط و کوچک تر) که در دو ماه اخیر رشد کمتری هم تجربه کردند، عملکرد بهتری داشته باشند.
در مجموع اصلاح چند روزه البته بیشتر از جنس زمانی و کمی کاهش قیمتی و همچنین دست به دست شدن می تواند موقعیت های مناسبی را جهت ورود پول های جدید و کسب انرژی بیشتر برای ادامه روند صعودی را فراهم سازد.
مسیرهای ورود رمزداراییها به بازار سرمایه
حجتاله صیدی، رئیس سازمان بورس گفت: هوش مصنوعی امروز دغدغه بسیاری از مسئولان است. این پدیده بهسان اسبی چموش است که باید با تنظیمگری مناسب از آن بهرهبرداری کرد. مهمترین ویژگی هوش مصنوعی، جنبه قضاوتگرایانه آن است؛ برخلاف موتورهای جستوجوی گذشته که صرفاً توصیفی عمل میکردند، هوش مصنوعی به شیوهای قضاوتگونه رفتار میکند.
او با بیان اینکه اطلاعات، مهمترین ابزار بازار سرمایه است، افزود: میتوان از هوش مصنوعی بهعنوان تسهیلگر در تحلیلها استفاده کرد، اما باید روشهای مناسب برای بهکارگیری این فناوری در تحلیل بازار مشخص شود.
رئیس سازمان بورس اضافه کرد: وجه مبادلاتی رمز ارزها امروز حل شده است، اما دو وجه دیگر آن، یعنی واحد شمارش و دارایی، همچنان در حال بررسی است. با تفاهم بین بانک مرکزی و سازمان بورس، رمز داراییها، وجه بورسی رمز ارزها محسوب میشوند. امروز با توکنایز کردن داراییها، به دنبال توسعه این فناوری در بازار سرمایه هستیم.
صیدی با اشاره به دو مسیر موجود برای تسهیل پروژههای رمزدارایی در بازار سرمایه توضیح داد: بازار نوآفرین فرابورس که اولین عرضه اولیه در آن اجرایی شده و آماده رونمایی از عرضه اولیههای دیگر است یکی از راههای تسهیل پروژههای رمزدارایی است. همچنین انتشار اوراق برای تامین مالی طرحهای فناورانه مالی نیز یکی دیگر از مسیرهای دستیابی به این مهم است.
نظر شما