بورس همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد

 روز یکشنبه (دوم دی‌ماه) شاخص کل بورس با رشد ۲۴ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۶۳ واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین» در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با رشد ۲۴.۸۰۰ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۶۳ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن اما با افت ۲.۰۳۲ واحدی در محدوده ۸۳۹ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد. می‌توان گفت، با حرکت امروز بورس تهران، شاخص کل، محدوده ۲.۷ میلیون واحدی را شکست.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۷.۷ میلیارد ورقه سهم طی ۶۴۰ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۷.۱ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌پتروشیمی‌خلیج‌فارس، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی مس ایران، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایه‌گذاری غدیر، سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین و پالایش نفت اصفهان بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای صنعتی و معدنی چادرملو، صنعتی و معدنی گل‌گهر و فواد خوزستان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۲۴ در محدوده ۲۵ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۸.۶ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۴۳۵ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۷ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای گروه جهان فولاد سیرجان، بانک سامان و پالایش نفت لاوان بیشترین تاثیر مثبت و نماد بیمه پاسارگاد، سنگ‌آهن گهر زمین، پویازرکان آق دره و ایران‌خودرو دیزل بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و هم‌وزن صعودی است. امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند. از سویی، ارزش معاملات خرد عدد ۱۵۱۶۳ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۱۱ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۳۰ درصد با افزایش روبرو بوده است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۳۹۰ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. اما امروز ۳۰۶ میلیارد تومان خروج نقدینگی به ثبت رسیده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۷۲۲ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. اما صندوق‌های درآمد ثابت امروز شاهد ۱۷۲ میلیارد تومان ورود نقدینگی بوده‌اند.

ارزش صف‌های خرید ۱۹۴۱ میلیارد تومان است که کاهش ۲۳۶ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۱۶۹ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۳۹۵ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۱۳۹۰ میلیارد تومان (۱ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های فلزات اساسی با ارزش معاملات ۱۲۱۲ میلیارد تومان (۱ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۸۸۰ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۱۶۵ میلیارد تومان (۴.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه محصولات فلزی با ارزش معاملات ۱۰۱ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) و گروه لاستیک و پلاستیک با ارزش معاملات ۸۷ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

در خصوص شرایط عمومی حاکم بر بازار سرمایه می‌توان گفت که در حال حاضر شاخص کل بورس روی اعداد بالاتر از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد در حال معامله است. هر چند به عقیده بسیاری از فعالان و کارشناسان بازار سهام، این عدد نماینده خوبی برای تشخیص وضعیت عمومی بورس نیست، ولی در هر حال باید قبول کنیم که در حال حاضر عدد شاخص، یک نماسنج در خصوص شرایط عمومی بازار سرمایه به شمار می‌آید.

از سویی، روند نزولی و فرسایشی حاکم بر بازار سرمایه، از ابتدای آذرماه سال جاری تغییر مسیر داد و ما در همین یک ماه اخیر شاهد روزهای مثبت بسیاری در این بازار بودیم. این روند مثبت از محدوده حوالی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد برای عدد شاخص کل شروع شد و تا اعداد فعلی ادامه یافت.

ذکر این نکته ضروریست،به نظر می‌رسد که چشم‌انداز تورمی در رشد بازار سهام فعلا سمت غالب را داشته باشد و می‌توانیم در کوتاه‌مدت انتظار رشد قیمت‌ها را به واسطه ادامه‌دار بودن این روند را پیش‌بینی کرد.

اما نباید فراموش کرد که بازار سرمایه برای رشد خود در شکل رشد ادامه‌دار، پایدار، مستمر و مطلوب نیازمند تزریق پول جدید ناشی از اعتماد مجدد افراد جامعه و در حقیقت افزایش تعداد سهام‌داران و بازیگران و افرادی است که تمایل به سهامداری در بازار سرمایه دارند.

پس از شوک حذف دلار نیمایی و متعادل شدن بورس، در هفته اخیر بازار سرمایه با محرک سهامداران خرد صعود خود را آغاز کرد.میانگین سرانه خرید حقیقی اعداد و ارقام مطلوبی را به ثبت می‌رساند و معاملات در حال پشت سر گذاشتن روند طبیعی خود هستند.

به نظر می‌رسد نرخ بهره رسمی در ماه‌های آینده تغییر محسوسی نخواهد داشت. این نرخ درحال‌حاضر در محدوده‌های ۲۳ درصدی است. از سویی، انتشار خبر پذیرش و عرضه وانت آریسان در بورس کالا با تعهد عرضه سالانه ۱۹ هزار دستگاه، خوش بینی‌ها از عرضه سایر خودروها در بورس کالا را تقویت کرده است.

پیش‌بینی می‌شود بازار در هفته جاری روند صعودی را دنبال کند و شاخص کل تا پایان سال بتواند با نیم نگاه به گزارش‌های ماهیانه و با حذف دلار نیما و گزارش‌های فصلی در کنار عرضه خودرو در بورس کالا صعود مطلوبی را تجربه کند.

کد خبر: 76880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 5 =