روند رو به رشد بورس متوقف شد

روز دوشنبه (۲۶ آذرماه) شاخص کل بورس با رشد ۳۲ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۶۸۶ واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۳۲.۹۳۴ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۶۸۶ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن اما با افت ۱.۷۸۱ واحدی در محدوده ۸۴۴ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۳۸.۸ میلیارد ورقه سهم طی ۷۳۷ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۲۳.۹ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌پتروشیمی‌خلیج‌فارس، صنایع ملی مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، گسترش نفت و گاز پارسیان، بانک ملت، سرمایه‌گذاری غدیر و سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین اجتماعی پالایش نفت اصفهان و صنعتی و معدنی چادرملو بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سرمایه‌گذاری امید گروه مپنا و ایران‌خودرو بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۹ در محدوده ۲۵ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۷.۹ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۳۵۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۵.۶ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، بانک سامان و سپیدار سیستم آسیا بیشترین تاثیر منفی و نمادهای سنگ آهن گهر زمین، جهان فولاد سیرجان، صبا فولاد خلیج فارس، سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات و پالایش نفت لاوان بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای بیمه پاسارگاد، گروه انتخاب الکترونیک آرمان و پویازرکان آق دره بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و هم‌وزن صعودی است. امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند. ارزش معاملات خرد عدد ۱۸۵۷۵ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۳۲ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۷۴ درصد با افزایش روبرو بوده است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۶۹۵۳ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. اما امروز ۲۲۹ میلیارد تومان خروج نقدینگی به ثبت رسیده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۴۴۳۴ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت برای هشتمین روز متوالی با ثبت رقم ۹۳۷ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۲۴۱۳ میلیارد تومان است که کاهش ۱۲۶۲ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. این در حالی است که ارزش صف‌های فروش با افزایش ۵۱۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۹۶۷ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۲۱۸۹ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های فلزات اساسی با ارزش معاملات ۲۱۸۴ میلیارد تومان (۳.۴ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۱۰۸۲ میلیارد تومان (۲.۵ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه فلزات اساسی با ارزش معاملات ۲۱۸۴ میلیارد تومان (۳.۴ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه نهادهای مالی واسط با ارزش معاملات ۴۴۵ میلیارد تومان (۳.۱ برابر میانگین هفتگی) و گروه چندرشته‌ای با ارزش معاملات ۶۰۸ میلیارد تومان (۲.۵ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

پیگیری‌های متعدد برای اعمال معافیت‌های مالیاتی در بازار سرمایه

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: هدف از معافیت مالیاتی قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها، بازگشت اعتماد دوباره به بازار سرمایه است تا مردم و شرکت‌های حقوقی بتوانند در بازار مولدی هم‌چون بورس، سرمایه‌گذاری کنند.

هادی محمدپور در رابطه با معافیت مالیاتی قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها که با تصویب نمایندگان مجلس به متن قانون بودجه ۱۴۰۴ افزوده شده است،افزود: با تدابیر به موقع دولت و مجلس و البته سیاست‌گذاری‌های به موقع سازمان بورس و همچنین تصمیم گیری‌های درست برای حمایت از سهامداران و جذب سرمایه برای رونق تولید در کشور، روزهای اعتماد دوباره به بازار سرمایه بازگشته است.

او با اعلام این‌که از ماه‌های گذشته، سازمان بورس به دفعات و در نشست‌های متعدد پیگیر مباحث مرتبط با اعمال معافیت‌های مالیاتی در بازار سرمایه بوده است، ادامه داد: هدف از این اقدام، بازگشت اعتماد دوباره به بازار سرمایه است تا سرمایه‌گذاران خرد و شرکت‌های حقوقی وارد بورس شوند و در ابزارهای مالی این بازار، سرمایه‌گذاری کنند.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس، اضافه کرد : قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها از جمله قوانین کلیدی برای حمایت از بخش تولید و توسعه زیرساخت ها در کشور است که انتظار می‌رود اجرای این قانون به افزایش سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی کشور کمک کند.

او با شاره به یکی از یکی از بزرگترین مشکلات اقتصاد ایران،گفت: اگر هدف خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری محقق شود سرمایه‌های راکد بانک‌ها به سرمایه مولد تبدیل و مشکل ناترازی بانک‌ها حل خواهد شد. سازمان بورس و وزارت اقتصاد می‌بایست با سیاست گذاری دقیق کمک کنند تا شرایط کنونی بورس تثبیت و اعتماد مردم به بازار سرمایه دوچندان شود.

محمدپور با تاکید بر این‌که صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقش به‌سزایی در جذب سرمایه و اعتماد سهامداران به بازار سرمایه دارند، تاکید کرد: اعتقاد دارم معافیت مالیاتی زمینه را برای فعالیت سرمایه‌گذاران، شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری هموارتر می‌کند.

کد خبر: 76759

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 12 =