بورس همچنان رکوردشکنی می‌کند

روز یکشنبه (۲۵ آذرماه) شاخص کل بورس با رشد ۵۱ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۶۵۳ واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۵۱.۹۹۴ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۶۵۳ هزار واحدی قرار گرفت. با توجه به این رشد،می‌توان گفت، بورس همچنان به رکوردشکنی خود ادامه می‌دهد.همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۱۱.۶۶۵ واحدی در محدوده ۸۴۵ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۹.۲ میلیارد ورقه سهم طی ۵۴۹ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۵.۹ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌پتروشیمی‌خلیج‌فارس، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی مس ایران، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، بانک ملت، گسترش نفت و گاز پارسیان و سرمایه‌گذاری غدیر پالایش نفت اصفهان و صنعتی و معدنی چادرملو بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای گروه مپنا، زامیاد و سرمایه گذاری کشاورزی کوثر بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۲۷۲ در محدوده ۲۵ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۲.۶ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۳۷۱ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۵.۲ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، بانک سامان و سپیدار سیستم آسیا بیشترین تاثیر منفی و نمادهای سنگ آهن گهر زمین، صبا فولاد خلیج فارس، پویازرکان آق دره، جهان فولاد سیرجان، بیمه پاسارگاد و نفت ایرانول، بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات، گروه انتخاب الکترونیک آرمان و مجتمع تولید گوشت مرغ بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی است. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هم‌وزن نیز صعودی است. امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند. ارزش معاملات خرد عدد ۱۴۳۴۲ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۲۲ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۴۵ درصد با افزایش روبرو بوده است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۵۹۳۴ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند ورود نقدینگی حقیقی برای پنجمین روز متوالی با ثبت رقم ۱۰۱۹ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت آن هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۳۳۸۷ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت برای هفتمین روز متوالی با ثبت رقم ۱۱۳۵ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۵۷۳۴ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۱۴۲۸ میلیارد تومان افزایش داشته است. این در حالی است که ارزش صف‌های فروش هم با افزایش ۵ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۹۵ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۱۵۶۵ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های خودرویی با ارزش معاملات ۱۴۶۰ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) و فلزات اساسی با ارزش معاملات ۸۶۱ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه چندرشته‌ای با ارزش معاملات ۵۸۹ میلیارد تومان (۲.۵ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه هتل با ارزش معاملات ۱۲۰ میلیارد تومان (۲.۳ برابر میانگین هفتگی) و گروه ماشین آلات برقی با ارزش معاملات ۱۲۵ میلیارد تومان (۲.۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

سیاست جدید ارزی سود آوری شرکت‌های بورسی را افزایش می‌دهد

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیاست ارزی بانک مرکزی در دو سه سال اخیر تاثیر منفی روی بازار سرمایه گذاشت، ولی با تغییر دولت، ‌بانک مرکزی به سیاست درست برگشت، ‌قبلا به جای مسیر کارشناسی، با سیاست سرکوب قیمت‌ها اثر منفی بر تراز تجاری داشتند که منجر به تشویق واردات می‌شد.

وی افزود: تراز تجاری کشور در سال قبل ۱۷ میلیارد دلار کسری داشت، ‌امسال در ۶ ماهه ۷.۲ میلیارد دلار منفی است، اما با تغییر مسیر اشتباه سیاست بانک مرکزی، ‌صادرات از نیمه دوم سال بهتر خواهد شد. سیاست ارزی بانک مرکزی از دو جهت بر اقتصاد اثر دارد، ‌اول روی سودآوری بنگاهها که حاشیه سود بنگاه‌ها در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۸ درصد بود، ‌ در سال ۱۴۰۱ حاشیه سود به ۲۵ درصد، ‌سال ۱۴۰۲ به ۱۶ درصد کاهش یافت و در نیمه اول امسال به ۱۲.۸ درصد رسیده است، ‌لذا مزیت بازار سرمایه به تدریج کاهش یافته بود.

به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: سیاست ارزی بانک مرکزی باعث افزایش صادرات برای شرکت‌های بورسی می‌شود و دارایی پایه شرکت‌ها را که مرتبط با ارز هستند، ‌بر اساس قیمت جایگزینی تغییر می‌دهد. اگر قرار باشد سیاست‌های اقتصادی اجرا شود، ‌ اگر سیاست‌های جایگزینی شرکت‌ها اجرا شود، ‌ ارزش روز شرکت‌ها یک سوم ارزش جایگزینی هم نیست، یعنی اگر تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها اعمال شود، ارزش جایگزینی تغییر می‌کند.

همچنین رضا عیوضلو معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: متغیرهای متعددی بر قیمت سهام در بورس تهران اثرگذار بوده است. بخشی از این موضوع به متغیرهایی برمی‌گردد که بر سودآوری شرکت اثرگذار است و برخی دیگر نرخ بازده سرمایه‌گذاران مربوط است.

او افزود: سیاست‌های اخیر مبنی بر تعدیل نرخ ارز و ارز نیمایی که صادرکنندگان را تحت تاثیر قرار می‌داد، در حال حاضر این چشم‌انداز را ایجاد کرده که شرکت‌های بورسی با افزایش حاشیه سود روبرو می‌شوند. بخشی از متغیرها که بازده سرمایه‌گذاران را تعیین می‌کند به عنوان ریسک شناخته می‌شود، اما سهامداران به این جمع بندی رسیده‌اند که ریسک های عمومی بازار نسبت به ماه های گذشته کاهش پیدا کرده و برای همین با اقبال بیشتری به سمت خرید سهام روی آوردند و اگر نرخ سود در ماه های آینده به سمت پایین تثبیت بشود می‌توان چشم انداز بهتری را متصور بود.

عیوضلو درباره احتمال تغییر دامنه نوسان نیزتوضیح داد: دامنه نوسان تحت تاثیر ریسک های متعددی قرار داشته است و در مدت اخیر تغییرات در این زمینه با هدف حفاظت از سرمایه‌گذاران انجام شده است. در حال حاضر به دنبال این هستیم که متغیرهای مختلف بازار را بررسی کنیم و اگر لازم بود تصمیمات دیگری را در هیات مدیره سازمان بورس اتخاذ کنیم اما فعلا تغییر دامنه نوسان در دستور کار هیات مدیره سازمان نیست.

عیوضلو با بیان اینکه کارکرد بازار سرمایه تجهیز منابع است، بیان کرد: اصلی‌ترین کارکرازارهای مالی تجهیز منابع برای بخش تولید است. رشد اقتصادی نیز یکی از سیاست‌های اصلی دولت است که جز با سرمایه‌گذاری میسر نمی‌شود.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید براینکه با ابزارهای مختلف به دنبال تجهیز منابع هستیم، ادامه داد: تامین مالی شرکت پروژه‌ها در سال گذشته کلید خورد و امسال به بهره‌برداری رسید، به عنوان نمونه نماد «شگستر» در بورس انرژی پذیرش شده است. در این خصوص یکی از ظرفیت‌های خوب در بازار سرمایه، ابلاغ قانون تامین مالی و زیرساخت است که امکان‌های خوبی را ایجاد کرده است.

وی افزود: این موضوع آیین نامه های متعددی داشته که بر اساس آن شورای تامین مالی شکل گرفته و دبیرخانه آن در وزارت اقتصاد قرار دارد و بخش‌های آیین‌نامه‌های آن در سازمان بورس تصویب شده است. از این رو به دنبال این هستیم که تامین مالی را در چارچوب منعطف‌تری باید دنبال شود.

کد خبر: 76748

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 8 =