رشد ۴.۶ درصدی بیمه‌شدگان اجباری تأمین اجتماعی

بیمه‌شدگان اجباری فعال در کارگاه‌های تولیدی، خدماتی و اقتصادی که ۷۰ درصد کل افراد بیمه‌شده در سازمان تأمین اجتماعی را تشکیل می‌دهند در سال گذشته حدود ۴.۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و این موضوع وضعیت بهتری از نظر تأمین منابع برای این نهاد بزرگ بیمه‌ای به دنبال دارد.

به گزارش آتیه آنلاین، براساس آخرین داده‌های آماری افزایش بیمه‌شدگان کارگاه‌های اجباری در سال‌های اخیر روند مطلوبی را دنبال کرده به طوری که از ۱۰ میلیون و ۱۷۵ هزار و ۵۶۹ نفر در شهریورماه ۱۴۰۰ به ۱۱ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۶۸۰ نفر تا پایان سال گذشته رسیده است. رشد تعداد این گروه از بیمه‌شدگان منجر به دریافت منابع بیشتر و اجرای بهتر تعهدات این نهاد بیمه‌ای به همه گروه‌های مشمول می‌شود.

این آمارها حاکی از آن است که تعداد بیمه‌شدگان اجباری در این بازه زمانی با ۱۱ درصد رشد و نرخ میانگین رشد سالانه این شاخص نیز به ۴.۶ درصد رسیده است در حالی که در سنوات گذشته بین ۲ تا ۳ درصد رشد محقق شده بود. بنابراین با جذب بیمه‌شدگان در بخش بیمه اجباری، منابع پایدار سازمان نیز ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

پرداخت حدود ۸۶ درصد منابع از محل وصول حق‌بیمه

با توجه به اینکه بیمه‌شدگان اجباری همه کارگران و فعالان بخش‌های دولتی و خصوصی را شامل می‌شوند، این افراد به صورت ماهانه مبالغی بابت حق بیمه به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌کنند که در صورت پرداخت حق‌بیمه از سوی این گروه‌ها منابع پایدار این نهاد بیمه‌گر هم تأمین می‌شود.

برخی آمارها نشان می‌دهد که حدود ۸۶ درصد منابع سازمان تأمین اجتماعی از محل وصول حق بیمه همه بیمه‌شدگان اصلی به ویژه افراد بیمه شده در بخش بیمه اجباری تأمین می‌شود که با جذب بیشتر این گروه‌ها در کارگاه‌های تحت پوشش سازمان می‌توان بر رشد این منابع افزود.

آمارهای موجود حاکی از آن است که در حال حاضر بیش از ۴۸ میلیون نفر به عنوان بیمه‌شده و مستمری‌بگیر تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند. جامعه بزرگ بیمه‌شدگان اصلی سازمان تأمین اجتماعی نیز با جمعیت ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیمه شده اصلی فعال در یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارگاه تولید، اقتصادی و خدماتی، بخش اصلی بیمه‌شدگان این سازمان را تشکیل می‌دهند.

براساس آخرین داده‌های آماری تأمین‌نما، در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون نفر و ۶۰۰ هزار نفر به عنوان خانواده بیمه‌شدگان تحت پوشش این سازمان به شمار می‌روند که این گروه‌های بیمه شده با افراد تبعی، تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت از این نهاد بیمه‌ای در طول سال دریافت می‌کنند.

براساس داده‌های آماری مدیریت و آمار محاسبات اقتصادی و اجتماعی تأمین ‌اجتماعی، تا سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار بیمه‌شده اصلی شامل حدود ۱۱میلیون و ۳۸۰ هزار بیمه‌شده اجباری و بالغ بر چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بیمه‌شده در بخش مشاغل آزاد، دانشجویان، زنان خانه‌دار، بیمه‌ اختیاری، کارفرمایان صنفی و بیمه‌های توافقی تحت‌پوشش این سازمان قرار دارند.

بیمه‌شدگان اصلی سازمان تأمین اجتماعی بخش عمده‌ای از منابع سازمان را در قالب ۸۶ درصد تشکیل می‌دهند تا این سازمان نیز به واسطه بیمه‌پردازی این افراد در راستای ارائه خدمات به بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی به صورت گسترده برنامه‌ریزی کرده و همه تعهدات خود را اجرایی کند.

پایداری صندوق با جذب بیمه‌شدگان اجباری

عوامل مؤثر در پایداری مالی صندوق‌های بیمه‌ای، افزایش نسبت جمعیت بیمه‌پرداز به تعداد مستمری‌بگیران هر سازمان یا صندوق بیمه‌گر بستگی دارد بنابراین هرچه تعداد بیمه‌شدگان سازمان‌هایی همانند تأمین ‌اجتماعی رشد چشمگیری داشته باشد، ارائه تعهدات قانونی و خدمات به هنگام در چنین سازمانی برای همه ذینفعان شامل بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران در بهترین شرایط ممکن انجام می‌شود.

برخی آمارها از بیمه نبودن ۶ تا ۸ میلیون نفر از افراد شاغل در اشتغال‌های غیررسمی را نشان می‌دهد که در صورت بهره‌مندی این افراد از اشتغال پایدار و استفاده از بیمه تأمین اجتماعی علاوه بر افزاش شمار بیمه‌شدگان و رشد منابع پایدار این نهاد بزرگ بیمه‌گر، خدمات گسترده بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی به این افراد مشمول ارائه می‌شود.

از آنجا که کارگران در فعالیت‌های غیررسمی آگاهی چندانی از مزایای بیمه ندارند در صورت آگاهی‌بخشی به این گروه‌ها علاوه بر کاهش تعداد افراد بدون بیمه مزیت‌هایی برای رشد منابع برای بزرگترین سازمان بیمه‌ای در کشور خواهد داشت که باید اقداماتی برای این تعداد کارگر فعال در اشتغال‌های غیررسمی و ناپایدار انجام داد.

کارگران بدون قرارداد شغل، فاقد بیمه و بدون برخورداری از دستمزد واقعی از سوی شورای عالی کار محسوب می‌شوند و به طور معمول این افراد با ساعات طولانی و در شرایطی ناایمن فعالیت کاری دارند که باید برای تضمین آینده این گروه‌ها به دنبال جذب این افراد و برخورداری از بیمه بود. این اقدام بر منابع ورودی تأمین اجتماعی نز تأثیر مثبت خواهد داشت.

با توجه به اینکه بیشتر این افراد در کارگاه‌های تولیدی فعالیت دارند در صورت آگاهی از وضعیت بیمه و بیمه‌پردازی آنان به سازمان تأمین اجتماعی آگاهی کسب کنند علاوه بر اینکه به عنوان بیمه شده اجباری محسوب شده در آینده می‌توانند از خدمات سه‌گانه بخش بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی نیز استفاده کنند.

بیمه‌پردازی تضمینی برای آینده بیمه‌شدگان

بیمه‌شدگان اجباری به دلیل پرداخت ماهانه حق بیمه می‌توانند از همه این خدمات استفاده کرده و از این طریق آینده خود و خانواده را تضمین کرده تا بتوانند سال‌های سال از دریافت مستمری ازکارافتادگی، بازماندگان و بازنشستگان بهره‌مند شوند. براساس قراردادی که بین سازمان تأمین اجتماعی، کارفرما و شخص بیمه‌شده در هر دستگاه یا شرکتی منعقد می‌شود در بخش بیمه اجباری ۲۳ درصد حق بیمه توسط کارفرما و هفت درصد از حقوق کارمندان یا کارگران بابت حق بیمه توسط خود این افراد پرداخت می‌شود.

این بیمه‌پردازی افراد در دوران اشتغال به عنوان سوابق بیمه‌ای برای فرد شاغل لحاظ می‌شود و از طرفی دیگر با بیمه‌پردازی فرد، امکان بهره‌مندی از مزایای حقوق بازنشستگی، استفاده از پوشش بیمه‌ای، ‌ ازکارافتادگی، کمک هزینه‌ ازدواج، ‌ غرامت دوران بارداری، مقرری بیمه بیکاری و حقوق بازماندگان را دارند.

افزایش ضریب پوشش بیمه‌ای در سازمان تأمین اجتماعی در حال حاضر روند مطلوبی را پیش گرفته به طوری که از ۷۳ درصد افراد تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی در کشور ۵۳ درصد از خدمات بزرگترین نهاد بیمه‌گر استفاده می‌کنند و همچنان رشد شمار بیمه‌شدگان در دستور کار این سازمان قرار دارد.

بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی تحت عنوان بیمه‌های اجباری، اختیاری، حرف و مشاغل آزاد، توافقی و بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای دانشجویان و زنان خانه‌دار از خدمات همه‌جانبه این سازمان امکان بهره‌مندی دارند که اکنون بیشترین آمار مربوط به بیمه اجباری است. اکنون ۴۸ میلیون نفر در قالب بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند که به طور میانگین در سال جاری ماهانه ۶۰ تا ۶۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای تعهدات آنها هزینه می‌کند.

کد خبر: 76715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =