به گزارش «آتیهآنلاین»، در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افت ۶۰.۹۵۸ واحدی در محدوده دو میلیون و ۴۶۰ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۱۷.۵۱۰ واحدی در محدوده ۷۸۹ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۳.۸ میلیارد ورقه سهم طی ۳۱۲ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۸ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، صنایع ملی مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پتروشیمی پردیس، گسترش نفت و گار پارسیان، سرمایهگذاری تامین اجتماعی و پتروشیمی نوری بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سرمایه گذاری مسکن شمال شرق، تراکتورسازی ایران، سرمایه گذاری توسعه صنایع سیمان و پارس الکتریک بیشتر تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۴۹۰ در محدوده ۲۳ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۳.۴ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۲۳۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲.۸ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول سنگ آهن گهرزمین، پتروشیمی مارون، سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات، پتروشیمی تندگویان، گروه انتخاب الکترونیک آرمان و آهن و فولاد ارفع بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان، داروسازی آوه سینا و بیمه سامان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که با رشد ۷۰۰ میلیارد تومانی نسبت به دیروز، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۶.۴ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به میانگین هفتگی، ۱۵ درصد کاهش داشته، اما نسبت به میانگین ماهانه، افزایش قابل توجهی نداشته است. همچنین حقیقی ها ۱۲۰۰ میلیارد تومان پول وارد سهام و حق تقدم کردند و تراز منفی ۱۲۵۵ میلیارد تومانی در صندوقهای درآمد ثابت ثبت کردند.
روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی است. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هموزن نیز صعودی است. امروز نمادهای شاخصساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۲۸۶ میلیارد تومان را نشان میدهد. امروز نیز روند ورود نقدینگی حقیقی با ثبت رقم ۱۶۲۳ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت آن هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۵۷۰ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت با ثبت رقم ۱۲۸۱ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۳۲۰۱ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۱۳۹۸ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صفهای فروش با کاهش ۱۴۶ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۱۸ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۶۰۱ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای شیمیایی با ارزش معاملات ۵۸۷ میلیارد تومان (۱ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۵۵۵ میلیارد تومان (۰.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه غذایی با ارزش معاملات ۴۵۶ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه حمل و نقل با ارزش معاملات ۲۳۳ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) و گروه دارویی با ارزش معاملات ۴۵۷ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
باتوجه به اخبار مثبت از سوی وزیر اقتصاد، انتظار میرود در روزهای آینده هم مانند امروز، بازار روند مثبتی را طی کند و البته این رشد به شرط تداوم حمایت ها از تالار شیشهای خواهد بود. شرایط بازار طی یک ماه گذشته با ورود نقدینگی سنگین باعث روند صعودی اکثر نمادهای بازار شده است.
با صحبت هایی که وزیر اقتصاد در شب گذشته انجام داد و اخبار مربوط به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابیها که در بازار پخش شده، شاهد افزایش نرخ دلار نیمایی نیز هستیم این اخبار مثبت سبب رشد بورس شده است. با این روند به نظر بزودی شاهد شکست سقف تاریخی شاخص کل محدوده ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی خواهیم بود.
نظر شما