غربالگری بینایی بیش از ۶۱ هزار کودک همدانی

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان گفت: سنجش بینایی کودکان سه تا ۶ ساله این استان از نیمه اردیبهشت سالجاری همزمان با سراسر کشور آغاز شد و تاکنون ۶۱ هزار و ۱۲۸ کودک زیر پوشش این طرح قرار گرفتند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایرنا، سیاوش رهبر با بیان اینکه در سال گذشته ۵۹ هزار و ۶۹۷ کودک در استان غربالگری بینایی شدند گفت: طرح غربالگری بینایی کودکان با هدف پیشگیری از تنبلی چشم هم اکنون در ۴۶ مرکز مثبت زندگی و پایگاه های دائمی برای جامعه هدف اجرا می شود.

وی ادامه داد: طبق آمار اداره کل ثبت احوال استان حدود ۸۷ هزار کودک سه تا ۶ ساله در استان واجد شرایط غربالگری بینایی هستند.

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان افزود: در پی انعقاد تفاهمنامه با آموزش و پرورش، کودکان پیش دبستانی که در پایگاه‌های سنجش غربال می شوند نیز جزو جامعه هدف بهزیستی هستند و در صورت تشخیص مشکلات بینایی از خدمات سطح دو و سه شامل معاینه بینایی سنج و کمک هزینه درمانی بهره می برند.

رهبر ادامه داد: کودکانی که در مرحله نخست به دلیل ترس یا بیش فعالی با بینایی‌سنج همکاری نکردند نیز به خاطر حساسیت موضوع غربالگری بینایی به سطح دو یا پزشک متخصص ارجاع داده شدند تا از سلامت بینایی آنها اطمینان حاصل شود.

وی گفت: چهار دستگاه غربالگری بینایی مدرن و به‌روز از سال آینده به ظرفیت غربالگری استان افزوده می شود و برهمین اساس تعداد پایگاه‌های بینایی‌سنجی نیز افزایش می یابد.

رهبر اضافه کرد: تنبلی چشم عارضه‌ای است که اگر در زمان طلایی شناسایی و درمان نشود می‌تواند منجر به معلولیت بینایی کودک شود به همین اساس باید کودکان سه تا ۶ ساله، سه بار در طول سنوات عمر خود از نظر تنبلی چشم غربال شوند.

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان یادآور شد: بهترین زمان برای تشخیص و درمان تنبلی چشم، زیر پنج سالگی است و اگر مشکل بینایی کودک قبل از این سن تشخیص داده شود، حتی اگر چشم کودک دچار تنبلی شده باشد، با درمان به موقع می توان بینایی کامل او را بازگرداند.

وی گفت: غربالگری بینایی در سه سطح غربال، تشخیص و مداخله انجام می شود که در سطح غربال کارشناسان آموزش دیده با استفاده از ابزار E چارت و در موارد لزوم استفاده از دستگاه غربالگری به این کار می پردازند و اگر کودک دارای اختلال شناخته شود به سطح بعدی یعنی اپتومتر ارجاع داده می‌شوند.

رهبر افزود: اپتومتریست‌ها پس از انجام ارزیابی‌های لازم با تجویز عینک نسبت به اصلاح اختلال بینایی اقدام می‌کنند و در صورت نیاز برای تشخیص نهایی و یا انجام مداخلات جراحی به چشم پزشک ارجاع داده می‌شوند.

وی بیان کرد: بی‌توجهی به غربالگری بینایی و شنوایی می‌تواند کودکان معلول به جامعه تحمیل کند، پس بهتر است با غربالگری به‌موقع از بروز معلولیت ناشی از برخی بیماری‌ها جلوگیری شود.

کد خبر: 75564

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 1 =