نخستین نیروگاه زمین‌گرمایی غرب آسیا در ایران به بهره‌برداری می‌رسد

نخستین نیروگاه زمین‌گرمایی غرب آسیا به ظرفیت پنج مگاوات تا پایان امسال در شهرستان مشگین‌شهر اردبیل به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش آتیه آنلاین، مهران گلابکش، قائم‌مقام و معاون توسعه طرح‌های شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در جریان بازدید از این پروژه با اشاره به اینکه تاکنون برای ساخت این نیروگاه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته است، ادامه داد: این طرح به عنوان یک پایلوت بر روی مخزنی از انرژی زمین‌گرمایی با ظرفیت تولید حدود ۲۵۰ مگاوات برق در حال احداث است.

وی پیشرفت کلی اجرای این پروژه را ۹۳ درصد برشمرد و گفت: برای اکتشاف و استخراج منابع زمین‌گرمایی یاد شده، حفر چندین حلقه چاه به عمق حدود سه هزار متر و با ظرفیت تولید ۳۰ مگاوات انجام شده است که در فاز نخست پنج مگاوات از این ظرفیت به زودی وارد مدار می‌شود.

قائم مقام و معاون توسعه طرح‌های شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با تاکید بر اینکه اجرای این پروژه موجب دستیابی کشورمان به دانش اکتشاف، طراحی، اجرا و بهره‌برداری از منابع زمین‌گرمایی شده است، افزود: در روند اجرای این طرح درصدد توسعه انرژی زمین‌گرمایی به عنوان یک انرژی پاک و پایدار و رونق اقتصادی در این منطقه از طریق جذب گردشگر هستیم.

گلابکش در پایان گفت: در گام‌های بعدی اجرای این پروژه در تلاش برای توسعه ظرفیت نیروگاه مشگین‌شهر و چاه‌های موجود آن و سپس توسعه کل مخزن اکتشافی در این منطقه و توسعه نیروگاه‌های زمین‌گرمایی در سایر نقاط کشور هستیم.

بنا بر این گزارش نخستین نیروگاه زمین‌گرمایی ایران در ۲۵ کیلومتری جنوب شهرستان مشگین‌شهر توسط شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در حال ساخت است.

مکانیزم تولید برق در نیروگاه‌های زمین‌گرمایی مشابه نیروگاه‌های بخاری است، ولی به جای اینکه حرارت و گرمای مورد نیاز برای ایجاد بخار آب ورودی توربین‌ها توسط سوخت‌های فسیلی همانند گاز و گازوییل تامین شود، توسط گرمای موجود در عمق زمین و از طریق چاه‌های حفر شده بر روی مخازن انرژی زمین‌گرمایی تامین می‌شود.

کد خبر: 74351

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 5 =