بورس تغییر فاز داد

 روز دوشنبه (یازدهم دی‌ماه) شاخص کل بورس با رشد ۲۴ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۵۹ واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه آنلاین» در چهارمین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با رشد ۲۴.۵۸۳ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۵۹ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن اما با کاهش ۹ واحدی در محدوده ۸۴۷ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۳.۳ میلیارد ورقه سهم طی ۹۵۸ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۶.۱ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌پتروشیمی‌خلیج‌فارس، صنایع ملی مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، گسترش نفت و گاز پارسیان و بانک ملت بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین و سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۲۳ واحدی در محدوده ۲۵ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۹ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۵۰۷ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۶ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای گروه جهان فولاد سیرجان، سنگ آهن گهرزمین، ایران‌خودرو دیزل و بیمه پاسارگاد بیشترین تاثیر منفی و نمادهای گروه سرمایه گذاری سپهر صادرات، بانک سامان و فولاد هرمزگان جنوب بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که شاخص کل مقاومت کوتاه مدت خود را شکسته است و در صورتیکه این شکست تثبیت شود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. شاخص هم‌وزن نیز در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورت عدم شکست حمایت فوق، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. ارزش معاملات خرد عدد ۱۵۰۶۶ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، افزایش قابل توجهی نداشته، اما نسبت به میانگین ماهانه، ۱۳ درصد افزایش داشته است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۳۰۷۴ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای چهارمین روز متوالی با ثبت رقم ۴۱ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت خروج هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۲۸۵۵ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوق‌ها است. امروز نیز با ورود ۵۱۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی برای پنجمین روز متوالی به صندوق‌های درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقی‌ها قرار دارد. در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه، در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۶۳۵ میلیارد تومان است که کاهش ۴۵۷ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۶۳۴ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۶۷۵ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۱۷۲۵ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های خودرویی با ارزش معاملات ۱۰۷۶ میلیارد تومان (۰.۶ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۹۵۴ میلیارد تومان (۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه بانکی با ارزش معاملات ۱۷۲۵ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) و گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۲۹ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

ویژگی های سامانه ارز تجاری

محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در جلسه هماهنگی با هلدینگ های پتروشیمی با تاکید براینکه همه فعالان اقتصادی کشور با پیش بینی پذیر شدن نرخ ارز در بازار ارز تجاری که کشف نرخ در آن برمبنای عرضه و تقاضای و توافق خواهد بود منتنفع خواهند شد از ورود هلدینگ های پتروشیمی در بازار ارز تجاری از هفته آینده خبرداد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ویژگی های سامانه ارز تجاری، گفت: هم اکنون با راه اندازی سامانه ارز تجاری به سمتی سوق پیدا می کنیم که تقریباً روزانه تسویه معاملات ریالی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران نزدیک به ۲۰ همت خواهد بود. حجم معاملات و نوع فعالیت مرکز مذکور در زمینه ارز و طلا، نشان دهنده تأثیرگذاری و وسعت فعالیت این مرکز در صنعت مالی کشور است.

فرزین ادامه داد: فعالیت سامانه ارز تجاری به گونه ای است که نه تنها نهاد سیاست گذار از تأمین نیازهای ارزی کشور در نظامی کارا و مبتنی بر بازار اطمینان حاصل می کند، بلکه عرضه کنندگان نیز می توانند با عرضه ارز صنعت خود نسبت به تأمین مالی و نیازهای توسعه ای خود را اقدام کنند. علاوه بر این نرخی شکل خواهد گرفت که به نفع متقاضی و عرضه کننده است و رانت و انتفاعی متوجه دلالان و واسطه ها نخواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: به دنبال به حداقل رساندن حجم معاملات ارزی در بازارهای غیر رسمی هستیم و می خواهیم تمام معاملات قانونی و نیازهای تجاری و خدماتی تجار و بازرگانان و مردم در این بازار تامین شود.

او افزود: انتقال تمام نیازهای رسمی کشور به بازار ارز تجاری ممکن است و البته هدف ما این است که نرخ بازار ارز تجاری، نرخ ارز کشور باشد. امری که سالها در کشور محقق نشده است. براساس برآوردها، به واسطه راه اندازی سامانه ارز تجاری، نزدیک به ۷۰ یا ۸۰ میلیارد دلار در این بازار معامله انجام خواهد شد.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، در این زمینه نیز با نگاهی به حجم معاملات سال گذشته در می‌یابیم که ۶۵ میلیارد دلار در بازار نیما معامله شده است. از این منظر و باتوجه به حجم معاملات این نرخ باید مبنای بازار ارز کشور باشد و به بازارها علامت دهی کند.

فرزین با بیان اینکه علامت دهی نرخ برای بانک مرکزی حائز اهمیت است، عنوان کرد: به دنبال آن هستیم نرخی که در بازار ارز تجاری شکل می گیرد به سایر بازارها علامت دهی کند. پیش از این نیز نرخ بازار نیما به بازار کالا علامت می داد، اما به بازار دارایی علامت دهی نمی کرد.

او خاطرنشان کرد: لذا امیدواریم در آینده بازار دارایی نیز علامت دهی کند و بتوانیم یک بازار تنظیم شده و تحت نظر بانک مرکزی را داشته باشیم که علامت دهی لازم را به سایر بازارها داشته باشد. زیرا زمانی که تکانه های سیاسی و امنیتی رخ می دهد، متأسفانه شوک های نقدینگی در کشور ایجاد می شود و موجب تغییراتی در قیمت ها می‌شود که طبیعتاً موجب نگرانی عاملان اقتصادی فراهم می‌شود و می تواند انتظارات تورمی را تحریک کند.

کد خبر: 77152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 8 =