به گزارش «آتیه آنلاین» در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با کاهش ۴۹.۶۸۶ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۷۷ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن نیز با افت ۴.۱۳۲ واحدی در محدوده ۸۵۳ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۰.۳ میلیارد ورقه سهم طی ۵۳۱ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایعپتروشیمیخلیجفارس، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی مس ایران، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، سرمایهگذاری غدیر و بانک ملت بیشترین تاثیر منفی و نمادهای پتروشیمی خارک، فولاد خراسان و سرمایهگذاری ملی ایران بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات افت با رشد ۸ واحدی در محدوده ۲۶ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۹.۹ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۳۴۹ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۱.۲ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای گروه سرمایه گذاری سپهر صادرات، بانک سامان، پالایش نفت لاوان و سیمان ساوه بیشترین تاثیر منفی و نمادهای فولاد هرمزگان جنوب، بیمه پاسارگاد و صبا فولاد خلیج بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که شاخص کل در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این حمایت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. شاخص هموزن نیز در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورت عدم شکست حمایت فوق، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. امروز نمادهای شاخصساز عرضه بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند.
ارزش معاملات خرد عدد ۱۱۸۹۵ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۲۰ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۹ درصد کاهش داشته است. در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۴۲۲ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز ۱۹۵۶ میلیارد تومان خروج نقدینگی به ثبت رسیده است. این دومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی از سهام خارج میگردد.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۵۸۷ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. صندوقهای درآمد ثابت امروز نیز شاهد ۱۳۷۰ میلیارد تومان ورود نقدینگی بودهاند. این سومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی وارد این صندوقها میگردد.
ارزش صفهای خرید ۶۱۰ میلیارد تومان است که کاهش ۱۱۲۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. این در حالی است که ارزش صفهای فروش با افزایش ۱۲۹۶ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۲۷۲۷ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۱۹۲۹ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای فلزات اساسی با ارزش معاملات ۱۰۵۷ میلیارد تومان (۱ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۸۱۲ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه ماشین آلات برقی با ارزش معاملات ۱۴۰ میلیارد تومان (۲.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه محصولات فلزی با ارزش معاملات ۱۵۰ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) و گروه زراعت با ارزش معاملات ۲۱۱ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
کارشناسان بازار سهام معتقدند، باتوجه به روند صعودی هفتههای گذشته بازار سرمایه و افزایش حجم معاملات که با ورود پول حقیقی توامان بود؛ انتظار ادامه روند مثبت بازار بیش از پیش شده و به نوعی تحلیلها از تغییر روند بازار و پشت سر گذاشتن روزهای ناامید کننده بورس دارند.
از سویی، طی روزهای گذشته شاهد رشد غافلگیر کننده نرخ دلار بودیم که این اتفاق به نوعی شوک اقتصادی محسوب شده و بخشی از رشد اخیر بازار با کاهش سریع ارزش ریال خنثی شد و عملا فاصله بازدهی بازار سرمایه از سایر بازارها تداوم یافت.
اما باید به این نکته اشاره کرد، بعد از اصلاح فعلی بورس، بازار سهام دوباره میتواند در مسیر رشد قرار بگیرد. همچنین در شروع معاملات دو روز گذشته شاهد چرخش فعالان بازار از سهم های بزرگ به سمت سهم های کوچک و متوسط بودیم که در هفته های گذشته فاصله بازدهی بین آنها زیاد شده بود.
نظر شما