بصیری در ادامه این نشست تخصصی در غرفه خانواده ما سازمان تامین اجتماعی در نمایشگاه کتاب تهران به آتیه آنلاین گفت: در دورانهای مختلف ایران، آسیبهای بسیاری به جمعیت ایران به واسطۀ جنگ، سیل، زلزله و بلایای طبیعی وارد شده است که کاهش جمعیت آثار خود را در سیاست، فرهنگ و اقتصاد کشور خود را نشان داده است.
او همچنین توضیح داد: حملۀ مغولها جایگاه نیشابور را تحت تأثیر قرار داد و این شهر نقش محوری خود را با از دست دادن جمعیت از دست داد، و این در حالی است که زلزله عامل از دست رفتن جایگاه شهر تبریز در ایران بود.
این کارشناس مسائل اجتماعی اضافه کرد: در دوران گذشته جمعیت در جنگها خود را به شدت نشان میداد، اما در زمان معاصر، جمعیت در صنعتی شدن زندگی و تمدنها، تأثیر در اشتغال و جایگاههای اقتصادی خودنمایی میکند.
وی با اشاره به سیاست جمعیتی هندوستان گفت: زمانی افزایش جمعیت هندوستان یک بحران بود، اما هندوستان در افزایش جمعیت از چین پیشی گرفته و از افزایش جمعیت در رشد حوزههای مختلف به عنوان یک مزیت استفاده کرده است و آثار خود را در هنر، فرهنگ، اقتصاد، سیاست و فناوری به نمایش گذاشته است.
بصیری تأکید کرد: در شرایط فعلی، در تأمین نیروی انسانی بخش خدمات مجبور به استفاده از افراد غیرایرانی هستیم که آثار آسیبهای اجتماعی و اقتصادی به همراه داشته و خواهد داشت.
این استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اجتماعی گفت: امنیت را نمیتوان از حوزۀ اجتماعی جدا دانست، کاهش جمعیت حتی در تولید ناخالص کشور تأثیرگذار خواهد بود، و این در حالی است که ورود نیروی کار از کشورهای دیگر آسیبهای فرهنگی به همراه دارد.
نظر شما