کاهش جمعیت در فرهنگ، هنر و اقتصاد جامعه تأثیر مخرب دارد

«عباس بصیری» استاد دانشگاه و مورخ در نشستی با موضوع اهمیت تاریخی مسأله جمعیت بیان کرد: در تمام ادوار مسئلۀ جمعیت به عنوان یک مسئلۀ مهم و جدی بوده که در زمان فعلی این مسئله رنگ جدیدی به خود گرفته است.

بصیری در ادامه این نشست تخصصی در غرفه خانواده ما سازمان تامین اجتماعی در نمایشگاه کتاب تهران به آتیه آنلاین گفت: در دوران‌های مختلف ایران، آسیب‌های بسیاری به جمعیت ایران به واسطۀ جنگ، سیل، زلزله و بلایای طبیعی وارد شده است که کاهش جمعیت آثار خود را در سیاست، فرهنگ و اقتصاد کشور خود را نشان داده است.

او همچنین توضیح داد: حملۀ مغول‌ها جایگاه نیشابور را تحت تأثیر قرار داد و این شهر نقش محوری خود را با از دست دادن جمعیت از دست داد، و این در حالی است که زلزله عامل از دست رفتن جایگاه شهر تبریز در ایران بود.

این کارشناس مسائل اجتماعی اضافه کرد: در دوران گذشته جمعیت در جنگ‌ها خود را به شدت نشان می‌داد، اما در زمان معاصر، جمعیت در صنعتی شدن زندگی و تمدن‌ها، تأثیر در اشتغال و جایگاه‌های اقتصادی خودنمایی می‌کند.

وی با اشاره به سیاست‌ جمعیتی هندوستان گفت: زمانی افزایش جمعیت هندوستان یک بحران بود، اما هندوستان در افزایش جمعیت از چین پیشی گرفته و از افزایش جمعیت در رشد حوزه‌های مختلف به عنوان یک مزیت استفاده کرده است و آثار خود را در هنر، فرهنگ، اقتصاد، سیاست و فناوری به نمایش گذاشته است.

بصیری تأکید کرد: در شرایط فعلی، در تأمین نیروی انسانی بخش خدمات مجبور به استفاده از افراد غیرایرانی هستیم که آثار آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی به همراه داشته و خواهد داشت.

این استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اجتماعی گفت: امنیت را نمی‌توان از حوزۀ اجتماعی جدا دانست، کاهش جمعیت حتی در تولید ناخالص کشور تأثیرگذار خواهد بود، و این در حالی است که ورود نیروی کار از کشورهای دیگر آسیب‌های فرهنگی به همراه دارد.

کد خبر: 73752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 10 =