هزینه‌های ماهانه تأمین اجتماعی برای ذینفعان چقدر است؟

تحت پوشش داشتن حدود ۴۹ میلیون نفر از خانواده بزرگ بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی را برآن داشته که ماهانه هزینه‌های بسیار سنگینی در راستای خدمات بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی داشته باشد. هزینه‌ای معادل ۹۰ هزار میلیارد تومان در ماه که برای همه گروه‌های مشمول و ذینفعان این نهاد بزرگ بیمه‌گر صرف می‌شود.

به گزارش آتیه آنلاین، زمانی که چهار میلیون و ۳۰۰ هزار مستمری‌بگیر و بازنشسته ماهانه ۶۰ هزار میلیارد تومان به عنوان مستمری از سازمان تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند، به طور یقین دیگر تعهدات نیز در قبال بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران بخش دیگری از مصارف این سازمان را تشکیل می‌دهند.

از آنجا که ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به عنوان بیمه‌شدگان اصلی سازمان تأمین اجتماعی ماهانه حق‌بیمه‌های خود را به این نهاد بیمه‌گر پرداخت می‌کنند بیش از ۸۰ درصد منابع سازمان از این طریق تأمین می‌شود که باید با اقدامات در حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری درست، مسیر تحقق دیگر منابع پایدار را تأمین کرد.

ماهانه ۹۰ هزار میلیارد تومان در تأمین اجتماعی هزینه می‌شود

چنانچه تعادل در منابع و مصارف سازمان تأمین اجتماعی ایجاد نشود در همین راستا کمبود منابع برای این سازمان بزرگ بیمه‌گر به وجود می‌آید همانگونه که قائم موهبتی، معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استان‌های سازمان تأمین اجتماعی گفت: در این سازمان تلاش می‌شود بهترین خدمت به مردم ارائه شود، اما هزینه‌های سازمان به ماهانه ۹۰ هزار میلیارد تومان رسیده در حالی که درآمدها تنها ۶۴ هزار میلیارد تومان است که نتیجه آن کسری ۲۶ هزار میلیارد تومانی است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استان‌های سازمان تأمین اجتماعی به پرداخت به‌ موقع حقوق بازنشستگان اشاره کرد و افزود: هر ماه ۶۰ هزار میلیارد تومان صرف حقوق بازنشستگان می‌شود و سایر هزینه‌ها نیز از محل منابع دیگر باید تأمین شود. همچنین، امسال قرار بود دولت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند که بخش عمده آن تحقق نیافته است.

وی با بیان اینکه ارائه خدمات درمانی مطلوب به منابع مالی کافی نیاز دارد، اضافه کرد: برنامه‌های تحولی متعدد شامل ۲۰ طرح جدید در سازمان تأمین اجتماعی تعریف و ابلاغ شده که جلسات مربوط به آن به‌صورت شبانه‌روزی برگزار می‌شود.

اولویت تأمین اجتماعی توازن منابع و مصارف

با توجه به ارائه خدمات بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی از سوی سازمان تأمین اجتماعی به همه گروه‌های مشمول به همین واسطه باید مهمترین اولویت فعلی سازمان تأمین اجتماعی ایجاد توازن بین منابع و مصارف باشد.

همچنین از آنجا که صددرصد منابع این سازمان صرف خدمت به بیمه‌شدگان و بازنشستگان می‌شود و کیفیت ارائه خدمات به بیمه‌شدگان ارتباط مستقیمی با کیفیت و زمان مناسب تأمین منابع دارد، سازمان تأمین اجتماعی باید به دنبال تحقق منابع حداکثری در راستای اجرای تعهدات قانونی خود باشد.

براساس آمارهای موجود در حال حاضر گردش مالی سازمان تأمین اجتماعی برای انجام تعهدات ماهانه افزون بر ۷۰۰ هزار میلیارد ریال است که باید برای ایفای تعهدات از این منابع به خوبی حفاظت کرد.

ضرورت بررسی چالش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی

علی جهانی، کارشناس بیمه‌های اجتماعی با اشاره به اینکه چالش تعادل منابع و مصارف در صندوق‌های بیمه‌ای به عنوان یک ضرورت نیازمند بررسی است، گفت: موضوع ناترازی در منابع و مصارف در حوزه سازمان‌های بیمه‌گر مسئله مهمی است که باید از سوی همه متولیان مورد توجه جدی باشد.

جهانی در گفت‌وگو با آتیه آنلاین افزود: زمانی که در سازمان تأمین اجتماعی بیش از ۳۰ نفر حق بیمه و یک نفر مستمری دریافت می‌کردند اما در حال حاضر شرایط این سازمان بیمه‌ای در وضعیتی قرار گرفته که به طور متوسط این میزان ورودی و خروجی در کل کشور به رقم پایین‌تری در همه صندوق‌های بازنشستگی رسیده است.

او بیان کرد: اکنون به طور متوسط چهار نفر حق بیمه خود را به صورت ماهانه پرداخت کرده و یک نفر نیز از این سازمان مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگی دریافت می‌کند که این موضوع در اصطلاح کارشناسی و در مبحث تحلیلی به ضریب همبستگی (ضریب پشتیبانی) معنا می‌شود.

پیشی گرفتن میزان مصارف از منابع

کارشناس بیمه‌های اجتماعی همچنین درباره پیشی گرفتن میزان مصارف از منابع گفت: در حال حاضر تعادل در حوزه ضریب پشتیبانی در صندوق‌های بازنشستگی و همچنین سازمان تأمین اجتماعی به هم خورده و به همین دلیل میزان مصارف از منابع پیشی گرفته است. به همین منظور ورودی‌های تأمین اجتماعی به نوعی محدود و خروجی‌ها هر روز در حال اضافه شدن است به طوری که اکنون چهار میلیون و ۳۰۰ هزار مستمری‌بگیر و بازنشسته از این سازمان ماهانه مستمری دریافت می‌کنند.

جهانی افزود: زمانی متوسط افزایش مستمری‌ها سه درصد بود اما اکنون بیش از ۱۰ درصد شده که این موضوع نشان‌دهنده افزایش تعداد مستمری‌بگیران و بازنشستگان در این سازمان بیمه‌گر است که به همین واسطه برای این گروه‌ها نیاز به تأمین منابع در راستای پرداخت حقوق، مزایا و تامین هزینه‌ها در بخش ارائه همه تعهدات به این اقشار تحت پوشش است.

او اضافه کرد: این وضعیتی نیست که پاسخگوی یک رابطه و حیات پایدار برای تأمین اجتماعی باشد بلکه باید به یک حیات پایدار و ماندگاری این سازمان فکر کرد تا چنین سازمان‌های بازنشستگی در آینده با بحران منابع و مصارف مواجه نشود.

به گفته جهانی، حیات پایدار یک سازمان بیمه‌گر زمانی رخ می‌دهد که چند مولفه مهم به همراه داشته باشد، رشد کمی و کیفی اشتغال در این راستا بسیار مهم است و حتی باید بتوان نظام بیمه‌ای و محاسبات بیمه‌ای را در سازمان تأمین اجتماعی ایجاد کرد.

این کارشناس بیمه‌های اجتماعی با بیان اینکه همچنین باید دستمزدها را واقعی‌سازی و استاندارد کرد، افزود: از یک نگاهی دیگر باید به این سمت حرکت کرد که علاوه بر استانداردسازی رابطه بین سن بیمه‌شدگان و متوسط ماندگاری آنها در تأمین اجتماعی، سهم مشارکت هر بیمه شده و دولت و کارفرمایان بازتعریف شود.

جهانی معتقد است، اجرای یک برنامه تحولی برای این موضوع به عنوان یک ضرورت است تا بتواند به توسعه نظام تأمین اجتماعی و به حوزه ارتقای کیفیت و محصولات سازمان کمک جدی داشته باشد و در نهایت رضایت و اعتماد عمومی مخاطبان را تقویت کند.

بنابراین در چنین شرایطی باید رویکرد تأمین منابع و هزینه‌کرد آن برای بازنشستگان و مستمری‌بگیران به عنوان یکی از اصولی‌ترین برنامه‌های همه صندوق‌های بازنشستگی مدنظر باشند تا بتوانند به همه نیازهای گروه‌های مشمول و جامعه هدف پاسخ دهند.

سازمان تأمین اجتماعی در راستای اجرای برنامه‌های تحولی خود باید به سمت تعادل در منابع و مصارف پیش برود زیرا اکنون ۶۰ درصد کل بازنشستگان در کشور را تحت پوشش دارد و باید ماهانه ۶۰ هزار میلیارد تومان به این گروه‌ها مستمری پرداخت کند. به همین واسطه باید در راستای جذب بیمه‌شدگان جدید به‌منظور تأمین منابع پایدار و اجرای تعهدات بلندمدت و کوتاه‌مدت در قبال همه گروه‌های مشمول در حوزه مستمری‌بگیران اقدام شود.

کد خبر: 77839

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =