ورود ۹۰ هزار میلیارد تومان منابع پایدار از محل بیمه‌شدگان جدید

«میرهاشم موسوی» مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به اینکه در دوره اخیر، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بیمه‌شده جدید به جمع خانواده بزرگ تأمین اجتماعی اضافه شده، گفت: به این واسطه بالغ بر ۹۰ هزار میلیارد تومان منابع پایدار فقط از محل این بیمه‌شدگان جدید، منابع تازه وارد سازمان شده است.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، موسوی در همایش بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی شهرستان شمیرانات بیان کرد: هنوز حدود شش میلیون نفر بیمه‌نشده در کشور داریم که باید برای جذب آن‌ها در نظام بیمه‌ای تلاش کنیم.

وی همچنین با تأکید بر اینکه فلسفه اصلی سازمان تأمین‌اجتماعی، خدمت به بازنشستگان است، گزارشی از اقدامات این سازمان در راستای توسعه خدمات به جامعه تحت پوشش ارائه کرد و در تبیین دستاوردهای این سازمان در حوزه توسعه خدمات به ذی‌نفعان گفت: از ابتدای مسئولیت در سازمان تأمین‌اجتماعی، دو موضوع را در اولویت قرار دادیم؛ اولویت اول این بود که با توجه به شرایط مالی سازمان در آن مقطع و بدهی‌های ایجاد شده، اجازه ندهیم خللی در پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان ایجاد شود و اولویت دوم نیز توسعه ظرفیت‌های ارائه خدمات به‌ویژه در بخش درمانی بود.

موسوی ادامه داد: بازنشستگان فرهیخته به اعتبار حق بیمه‌ پرداختی در دوران اشتغال به تأمین‌اجتماعی، خدماتی مورد تعهد سازمان را مطالبه می‌کنند که درخواست درست است و ما هم مکلفیم که این خدمات را ارائه کنیم. اینها حقوق بیمه‌شدگان و بازنشستگان است و از این رو کسی در تأمین‌اجتماعی نباید دلخور شود از اینکه بازنشستگان، خدمات بهتر را مطالبه می‌کنند. در واقع این موارد حق بازنشستگان است و بسیار طبیعی است که ذی‌حق، حقش را بخواهد؛ اگر این حق را درست ادا نکنیم نارضایتی ایجاد می‌شود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: در تعامل با بازنشستگان، هیچ‌گاه چنین فرضی نداشته‌ایم که وضعیت معیشتی این قشر در نقطه مطلوب است و همواره رویکرد ما این بوده که از هر فرصتی با اقتضائات قانونی و با استفاده از زمینه‌ها و بسترهای موجود، در جهت بهبود معیشت بازنشستگان تلاش و کاستی‌ها را با توجه به شرایط اقتصادی، جبران کنیم.

وی همچنین افزود: هزینه‌های درمان بسیار بالا است و در صورت نبود ظرفیت درمان مستقیم، بسیاری از اقشار درباره هزینه‌های درمانی دچار مشکل شده و برای یک عمل جراحی کوچک یا بستری در خارج از نظام بیمه‌ای باید هزینه‌های بسیار زیادی پرداخت کنند. به همین جهت توسعه خدمات درمانی با جدیت در دستورکار قرار دارد و تاکنون بیش از ۴۰ پروژه عمرانی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

موسوی اضافه کرد: در حال حاضر سبدی از دارایی‌های تأمین‌اجتماعی در اختیار ما است و این سازمان در قبال درآمد موجود، هزینه‌هایی هم دارد و در واقع سازمانی درآمد-هزینه‌ای است. بنابراین در مطالبات بازنشستگان تأمین‌اجتماعی با مدیران این سازمان اختلاف نظری وجود ندارد. این طور هم نبوده که مدیران فقط در ستاد مرکزی و پشت میز بنشینند؛ به‌شخصه در ۶۰ سفر استانی به بالغ بر ۱۵۰ شهرستان رفته‌ام و در هر استانی تا دورترین نقاط برای نظارت میدانی مراجعه شده تا از نزدیک ببینیم اوضاع چگونه است تا نبض شرایط را در همان بستر مکانی بگیریم و ارزیابی کنیم. گاهی ممکن است ما فکر کنیم داریم بهترین خدمات را ارائه می‌کنیم ولی باید ببینیم ارزیابی خدمات‌گیرنده چیست؟ به اندازه دانایی‌ها و توانایی‌های‌مان و ظرفیت منابعی که وجود دارد، با همه قصوراتمان، آنچه می‌دانستیم و می‌توانستیم عمل کرده‌ایم. هر جا هم نتوانسته‌ایم مشکلی را حل کنیم، باید عذرخواهی کرده و مواردی که قصد انجام را داشته‌ و انجام نشده را باید اعلام کنیم. دلایل نشدن را هم از مشکلات منابع، درآمد، شرایط گوناگون و اقتضائات مختلف، باید اعلام کنیم.

منابع و دارایی‌های تأمین‌اجتماعی متعلق به مردم است

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اقتضائات و حساسیت‌های مأموریت‌های سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: تأمین‌اجتماعی ویژگی منحصر به فردی دارد که کار را سخت و حساس می‌کند و آن اینکه منابع این سازمان، حق و پول و سرمایه متعلق به مردم است.

وی ادامه داد: منابع سازمان، با این اقتضائات تجمیع شده و سرمایه‌ای است که امروز در دست ما است. تأمین‌اجتماعی مثل دستگاه‌ها و سازمان‌ها و نهادهای دولتی نیست که ردیف بودجه مستقل داشته باشد و هر ماه بودجه‌ای به آن بدهند، بلکه شبکه‌ گسترده تأمین‌اجتماعی در درون جامعه باید هر ماه با تأمین منابع، به این پیکره خون‌رسانی کند. حق بیمه افراد مختلف باید در شریان این شبکه و از درون ۴۶ میلیون نفر بیمه‌شده، تأمین و تجمیع شود که بخشی از آن برای معیشت بازنشستگان و بخشی دیگر برای توسعه خدمات به اقتضای شرایط هزینه می‌شود. این کار هر ماه انجام می شود.

موسوی افزود: ما در تأمین‌اجتماعی مکلفیم علاوه بر رسیدگی به وضعیت امروز خدمات، آینده را هم در نظر داشته باشیم. موضوع فقط این نیست که حقوق این ماه و این سال پرداخت شود؛ باید به فکر ماه‌ها و سال‌های آینده هم بود و آینده بین‌النسلی را نمی‌توان با روزمرگی ایجاد کرد.

او اضافه کرد: در ابتدای این دولت ماهانه ۲۶ تا ۲۷ هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری پرداخت می‌شد و به علت اینکه منابع اکتفای این هزینه را نمی‌کرد، هر ماه ۳ تا ۵ هزار میلیارد تومان استقراض از نظام بانکی انجام می‌شد. یعنی به تعبیری اموال بازنشستگان و بیمه‌شدگان فروخته و در قالب استقراض بی‌رویه، آینده‌فروشی صورت می‌گرفت. هر ماه از بانک رفاه پول برداشته و مستمری‌ها پرداخت می‌شد.

بازنشستگان و بیمه‌شدگان؛ دغدغه‌مندان امروز و آینده تأمین‌اجتماعی

موسوی با تأکید بر اینکه بزرگترین دغدغه‌مندان نسبت به شرایط امروز و فردای تأمین‌اجتماعی، مخاطبان و ذی‌نفعان این سازمان یعنی بیمه‌شدگان و بازنشستگان هستند، گفت: ما معتقدیم بالاترین نگاه راهبردی به تأمین‌اجتماعی را صاحبان سرمایه می‌توانند داشته باشند. بازنشسته تأمین‌اجتماعی فقط به دنبال مستمری امروز نیست، بلکه او می‌خواهد دارایی‌ها و آینده‌اش هم تضمین شود.

وی افزود: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۰۶ هزار میلیارد تومان به بانک رفاه برای پرداخت حقوق بدهکار شده بودیم. امروز با همه کم و کاستی‌ها، مفتخریم که بالغ بر ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد تومان تعهد ماهانه انجام می‌دهیم و حتی یک ریال از دارایی‌های بازنشستگان را در قالب استقراض، آینده‌فروشی نکرده‌ایم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: اکنون بالغ بر ۵۵ هزار میلیارد تومان در هر ماه؛ حقوق و مستمری پرداخت می‌کنیم و از ابتدای سال ۱۴۰۲ به خودمان اجازه نداده‌ایم حتی به اندازه یک ریال، دست در جیب دارایی‌های بازنشستگان کرده و استقراض و آینده‌فروشی کنیم. در حالی که اگر مانند سنوات قبل‌تر ادامه می‌دادیم در حال حاضر ۲ برابر مقادیر پرداخت شده، بدهکار می‌بودیم. یعنی بیش از ۲۳۰ هزار میلیارد تومان باید بدهی به جا می‌گذاشتیم که تأثیر این بدهی و ناترازی بر تورم و زندگی مردم غیرقابل انکار می‌بود.

وی بیان کرد: در تأمین‌اجتماعی همیشه این گله وجود داشته که دولت‌ها مطالبات این سازمان را نمی‌پردازند که حرف درستی است. در دولت سیزدهم با اراده خالصانه شهید جمهور حضرت آیت‌الله رئیسی، بالغ بر ۲۶۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات تأمین‌اجتماعی، با دارایی‌های خوب و ارزشمند نظیر پتروشیمی شازند و شرکت کشتیرانی، تسویه شد. از سال ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۰ کل پرداخت دولت‌ها به تأمین‌اجتماعی بابت بدهی‌ انباشته شده، ۸۰ هزار میلیارد تومان بوده و این یعنی در این دولت، سه و نیم برابر مجموع دولت‌های قبل، مطالبات سازمان تأمین‌اجتماعی بازپرداخت شده است. ما در این دوره اثبات کردیم که در تأمین‌اجتماعی بحران غیرقابل مدیریت وجود ندارد، بلکه بحران، غالباً برآمده از اشکالات مدیریتی است

اولویت توسعه درمان مستقیم و رایگان

موسوی در خصوص متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان تأمین‌اجتماعی گفت: در تأمین‌اجتماعی پیش از این در دو دوره متناسب‌سازی مستمری انجام شده؛ در این دوره هم پرداخت علی‌الحساب همسان‌سازی مطابق مصوبه دولت؛ به معنای آن است که این فرایند در تأمین‌اجتماعی آغاز شده است. ما بر اساس آن چیزی که در قانون برنامه هفتم و لایحه اصلاحیه آن، به ما تکلیف شده متناسب‌سازی را برای بازنشستگان اجرا خواهیم کرد و هیچ مشکلی هم نخواهیم داشت.

او ادامه داد: اعتقاد ما این است که متناسب‌سازی باید برای همه گروه‌های بازنشستگان حداقل‌بگیر و سایر سطوح انجام شود. در همین هفته کارگروه مشترکی را با کانون عالی بازنشستگان، برای تعیین نحوه اجرا و احکام و شرایط مالی و سایر شرایط تشکیل دادیم که باید کار را سرعت بدهیم. البته منابع ما محدود است ولی آنچه در قانون آمده باید انجام بدهیم تا حداقل بخشی از مطالبه بحق بازنشستگان در خصوص معیشت پرداخت شود.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین در ارتباط با توسعه خدمات درمانی این سازمان گفت: ما معتقدیم درمان در کشور باید به سمت رایگان شدن برود و ما هم از ابتدای مسئولیت با وجود مخالفت‌های مکرری که بعضی از شرکای اجتماعی ما و نهادهای درمانی داشتند، بر توسعه درمان مستقیم تأکید کردیم. ما در تأمین‌اجتماعی معتقدیم درمان رایگان سپر مقابه با فقر است.

او در ادامه بیان کرد: اگر درمان را به صورت رایگان توسعه ندهیم و کارگران و بیمه‌شدگان و بازنشستگان را زیر چتر آن نیاوریم، بسیاری به دلیل هزینه‌های درمانی به زیر خط فقر می‌روند. درمان رایگان مستقیم افراد را از تله فقر نگه می‌دارد، به ویژه اقشاری که به این خدمات نیاز دارند. به همین واسطه توسعه درمان مستقیم را در اولویت قرار دادیم و بالغ بر ۴۳ درمانگاه تخصصی، بیمارستان و مراکز درمانگاهی تخصصی و فوق‌تخصصی در این دوره برای تأمین‌اجتماعی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی اضافه کرد: درمان را به لحاظ زیرساختی توسعه دادیم، به عنوان مثال بیمارستان ۵۵۰ تختخوابی شهید فیاض‌بخش در هفته دولت با پیشرفته‌ترین امکانات و تجهیزات به بهره‌برداری خواهد رسید. بیمارستان آبادان، بیمارستان هدایت در تهران، بیمارستان دزفول، بیمارستان لنگرود، درمانگاه اردبیل، درمانگاه شهرکرد و ۳۴۰ پروژه درمانی توسعه‌ای و ایجادی در این دوره، با این رویکرد که درمان مستقیم تقویت شود، در دست اجرا و تحویل و بهره‌برداری داریم. امسال هم ۱۴ پروژه دیگر به این ناوگان خدمات اضافه خواهد شد و حدود ۱۷۰۰ تخت بیمارستانی هم اضافه شده است.

موسوی با اشاره به ضرورت بیمه تکمیلی برای بازنشستگان گفت: در ابتدای این دولت، سازمان تأمین‌اجتماعی فقط ۲۳ هزار میلیارد تومان برای بیمه تکمیلی بازنشستگان کمک می‌کرد که حدود ۳۰ درصد از مبلغ قرارداد بازنشستگان با شرکت ارائه‌دهنده این خدمات بود. در این دولت تعهدات بیمه تکمیلی حدود ۸۰ درصد افزایش پیدا کرد و آن ۳۰ درصد سهم مشارکت سازمان هم به ۵۰ درصد افزایش یافت. اکنون کمیته‌ای هم تشکیل داده‌ایم تا روش‌هایی را بررسی و پیشنهاد کنند که مجموع خدمات درمانی را خود سازمان ارائه کند و دیگر نیاز به بیمه تکمیلی نباشد تا بازنشستگان آسایش و بهره‌مندی بیشتری داشته باشند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با بیان اینکه تسهیلات وام قرض‌الحسنه بازنشستگان از هفت میلیون تومان به ۳۰ میلیون تومان رسیده، گفت: ما هیچ‌گاه یک طرفه تصمیم نگرفتیم و همیشه سعی کرده‌ایم که از نظرات کانون‌های بازنشستگی که نمایندگان بازنشستگان هستند، استفاده کنیم.

کد خبر: 73122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 9 =