نقش نخبگان اقتصادی در موفقیت حوزه اقتصادی تأمین اجتماعی

روزهای آغازین اسفندماه سال قبل، «میرهاشم موسوی» مدیرعامل سازمان تأمین‌ اجتماعی در آیین اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره ملی انتخاب کارفرمایان برتر سازمان تأمین ‌اجتماعی، بر ضرورت گشودن درهای حوزه اقتصادی این سازمان بر روی نخبگان حوزه کار و تولید تأکید کرد.

به گزارش آتیه آنلاین، مدیرعامل تأمین اجتماعی در ارتباط با ضرورت تقویت حوزه اقتصادی این سازمان و بهره‌گیری از منافع سرمایه‌گذاری‌های سودآور گفت: یکی از حوزه‌هایی که واقعا نیاز به اصلاحات اساسی دارد، مدیریت حوزه اقتصادی و بنگاه‌داری ماست. هر دوره‌ای از مواجهه با چالش‌های صندوق‌های بازنشستگی، اقتضای خاص خودش را دارد.

موسوی بیان کرد: در تحولات و سیر طبیعی صندوق‌ها در همه کشورها، وقتی جمعیت به سمت سالمندی می‌رود و تعداد ورودی صندوق‌ها کاهش و خروجی آنها افزایش می‌یابد، بر روی ظرفیت حوزه اقتصادی صندوق برای اجرای تعهدات تمرکز می‌شود. آینده صندوق‌ها که حاصل سرمایه‌گذاری کارفرمایان و کارگران است و قرار است آسایش و امنیت برایشان به ارمغان آورد، باید در حوزه سرمایه‌گذاری تحقق پیدا کند. در این مسیر البته چالش‌هایی داریم که حتماً در تعامل با کارفرمایان می‌توانیم بر این مشکلات غلبه پیدا کنیم.

ضرورت سرمایه‌گذاری‌های سودآور

«تأمین آینده صندوق‌های بازنشستگی در گروی سرمایه‌گذاری‌های موفق و سهامداری‌های سودآور است»؛ اکبر شوکت، فعال کارگری و عضو اسبق کارگری هیأت امنای تأمین اجتماعی با تاکید بر این مطلب در گفت‌وگو با آتیه آنلاین متذکر شد: با توجه به روند سالمندی جمعیت و صعود نرخ مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشور به خصوص تأمین اجتماعی، سهامداری و سرمایه‌گذاری موفق یک ضرورت است که از یکسو، دارایی‌ها و اموال بیمه‌شدگان را حفظ می‌کند و از کاهش ارزش پول در گذر زمان جلوگیری می‌کند و از سوی دیگر، می‌تواند برای صندوق بیمه‌گر سودآوری مرتب ماهانه داشته باشد و مشکلات ناشی از کسری بودجه را برطرف سازد.

او ادامه داد: سرمایه‌گذاری موفق و سودآور، کلید موفقیت تأمین اجتماعی و تضمین آینده این صندوق است و به همین دلیل است که شرکای اجتماعی این صندوق بر واگذاری سهام سودده به جای بدهی‌های دولت تاکید دارند؛ دولت در مسیر رد دیون، باید سهام شرکت‌های سودآور را در اختیار صندوق تأمین اجتماعی قرار دهد.

به گفته شوکت، واگذاری سهام شرکت پالایش نفت شازند و کشتیرانی در دولت فعلی را می‌توان حرکت در مسیر درست تفسیر کرد چراکه این سهام سودده برای تأمین اجتماعی درآمدزایی خواهد داشت و سطح سرمایه‌های نقدی و غیرنقدی سازمان را ارتقا می‌بخشد.

فروردین ماه سال جاری، «میرهاشم موسوی» مدیرعامل سازمان تأمین ‌اجتماعی از واگذاری معادل ۲۷ هزار میلیارد تومان از سهام پالایشگاه شازند به سازمان تأمین ‌اجتماعی در قالب تأدیه مطالبات این سازمان از دولت خبر داد.

به گفته وی، در روزهای پایانی سال گذشته، در جریان تعامل مثبت دولت با سازمان تأمین اجتماعی، ۲۵ هزار میلیارد تومان در قالب واگذاری ۱۷ درصد سهام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و ۲۷ هزار میلیارد تومان دیگر نیز در قالب بخشی از سهام باقیمانده دولت در پالایشگاه شازند به این صندوق بیمه‌گر پرداخت شد.

ضرورت مدیریت اقتصادی موفق

اگر از ماهیت و نوع سهام واگذار شده به تأمین اجتماعی که می‌تواند منجر به سودآوری یا زیان‌دهی مالی این صندوق شود بگذریم، نکته بعدی «مدیریت اقتصادی موفق شرکت‌های زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی» است که اکبر شوکت با بیان اینکه باید «فعال‌ترین و موفق ترین مدیران کاربلد اقتصادی در تأمین اجتماعی و شستا استخدام و به کار گرفته شوند» در این رابطه افزود: مدیریت موفق حوزه اقتصادی، می‌تواند سایه بحران را از سر صندوق‌های بازنشستگی کم کند؛ از همین روی لازم است از نخبگان جامعه کار و تولید کشور برای مشارکت در مدیریت شرکت‌ها و بنگاه‌های شستا دعوت به عمل آید.

و این دقیقاً همان نکته‌ای است که مدیرعامل تأمین اجتماعی در ابتدای اسفند سال گذشته به آن اشاره داشته است،‌ میرهاشم موسوی بر ضرورت گشودن درهای حوزه اقتصادی سازمان تأمین ‌اجتماعی بر روی نخبگان حوزه کار و تولید تأکید کرده و با ارائه اطلاعات آماری، افزوده است: با وجود این‌که شستا در سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد داشته و نرخ بازدهی شستا در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ تقریباً از ۱۰.۵ به بیش از ۱۴ رسیده است، اما با این حال، به این شکل نمی‌توان ادامه داد و باید تحولی اساسی در نگرش مدیریتی حوزه اقتصادی صورت گیرد.

موسوی معتقد است: این تحول بدون بهره‌مندی از توان و ظرفیت حوزه کارفرمایان موفق و حوزه کسب‌وکارها در بخش خصوصی امکان‌پذیر نیست. باید درهای حوزه اقتصادی را بر روی این عزیزان باز کنیم تا تعامل حرفه‌ای راهبردی شکل بگیرد. باید در این زمینه همه کمک کنیم تا این اتفاق بیفتد.

به‌کارگیری نخبگان جامعه کار و تولید کشور در حوزه اقتصادی تأمین اجتماعی و به طور مشخص در شستا، می‌تواند نرخ بازدهی شستا را از اساس متحول سازد؛ اگر انتظار داریم نرخ بازدهی شستا به ۲۰ درصد یا حتی بیشتر برسد، باید مبتکران اقتصادی به میدان بیایند و ارزش‌آفرینی سهام در اختیار تأمین اجتماعی را تقویت کنند؛ در این میان نباید فراموش کنیم که سودآوری سهام واگذار شده و موقعیت اقتصادی شرکت‌هایی که مدیریت یا سهامداری آن‌ها به سازمان تأمین اجتماعی تفویض می‌شود، اهمیت بسیار دارد.

کد خبر: 70766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 8 =