به گزارش آتیه آنلاین، واگذاری پالایشگاه شازند یکی از اقدامات اثربخش دولت سیزدهم در راستای تأدیه بدهی تأمین اجتماعی بوده که در روزهای اخیر ۲۷ هزار میلیارد تومان از سهام پالایشگاه شازند به سازمان تأمیناجتماعی واگذار شد.
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به واگذاری معادل ۲۷ هزار میلیارد تومان از سهام پالایشگاه شازند به تأمین اجتماعی در قالب تأدیه مطالبات این سازمان از دولت اشاره کرد و گفت: رویکرد حمایتی و واقعبینانه دولت سیزدهم در ارتباط با پرداخت مطالبات این سازمان قابل تقدیر است. رویکرد و عملکرد دولت در زمینه پرداخت مطالبات بیمهای سازمان تأمین اجتماعی در بین همه دولتها بینظیر بوده بهگونهای که در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات این سازمان در قالب سهام شرکتهای با سودآوری و شرایط مالی مناسب پرداخت شد.
تأمین منابع پایدار با اجرای تعهدات دولتها
سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین نهاد خدماترسان به جامعه بیمهشدگان و مستمریبگیران با جامعه آماری ۴۷ میلیون نفر برای ارائه خدمات نیازمند داشتن منابع پایدار جهت تحقق تعهدات و از طرفی دیگر بهروزرسانی منابع با پرداخت به موقع حق بیمههای کارگران و کارفرمایان محسوب میشود.
از آنجا که سازمان تأمین اجتماعی ۵۳ درصد جامعه هدف را تحت پوشش دارد تأمین منابع پایدار و پرداخت تعهدات دولت در قبال حق بیمههای افراد بیمهشده میتواند این نهاد بیمهگر را در راستای توسعه خدمات و بهرهمندی بهتر مخاطبان و ذینفعان از انواع خدمت یاری کند.
تأمین اجتماعی به واسطه جمعیت بالای تحت پوشش و عدم استفاده از بودجه و منابع دولتی باید برای ارائه خدمات گسترده در بخشهای بیمهای، درمانی و بازنشستگی و تعهدات همهجانبه خود منابع پایدار داشته باشد که در این راستا وصول حق بیمههای بخش دولتی و خصوصی زمینهساز تحقق همه برنامهها و اهداف بلندمدت سازمان به حساب میآید.
در همین راستا واگذاری سهام پالایشگاه شازند به تأمیناجتماعی یکی از بزرگترین اقدامات دولت مردمی سیزدهم در مسیر تأدیه بدهی بیمهای دولت از طریق واگذاری سهام شرکتهای مناسب است. با این اقدام ارزشمند و تقویت منابع سازمان، علاوه بر تسویه بدهی به بانک رفاه، افزایش سرمایه تاریخی برای بانک رفاه کارگران با رقمی حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان انجام شد.
سهم ۳۳ درصدی تأمیناجتماعی از پالایشگاه شازند
مصطفی سوری، معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان تأمین اجتماعی پیشتر درباره واگذاری سهام پالایشگاه شازند به سازمان تأمیناجتماعی گفت: بر اساس تصمیم شورایعالی هماهنگی اقتصادی قوا و با تصویب سران قوا مبلغ ۹۰ هزار میلیارد تومان از سهام پالایشگاه شازند در سال ۱۴۰۱ به تأمیناجتماعی واگذار میشود. با پیگیریهای سنوات گذشته، سهم دولت از این پالایشگاه از سال ۱۳۹۹ به سازمان تأمیناجتماعی واگذار شد که سهم بیش از ۹ درصدی از این پالایشگاه حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان برآورد شد.
او ادامه داد: در سالهای گذشته نیز بابت رد دیون دولت به تأمین اجتماعی، واگذاری یکسری شرکتها بر اساس مصوبه هیأت دولت در دستور کار بود که پالایشگاه شازند و شرکتهای اپال سنگان پارسیان با سهم ۲۴ درصدی را شامل شده است. در قرارداد ما دو سهم ۹.۶۸ و یک سهم دیگر ۱۴.۳۹ درصدی از این پالایشگاه وجود داشت که در کل حدود ۲۴ درصد از این سهم را از دولت دریافت کردیم.
سوری با اشاره به سهم ۳۳ درصدی تأمیناجتماعی از پالایشگاه شازند افزود: سهم شرکتهای اپال سنگان پارسیا و آلومینیوم جاجرم بابت رد دیون به بانک رفاه منتقل شدهاند. ۵۸ هزار میلیارد تومان از تسویه سازمان مربوط به پالایشگاه شازند، ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در خصوص شرکت اپال سنگان پارسیان و ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان دیگر آن به شرکت آلومینیوم جاجرم اختصاص دارد.
تلاش دولت برای تأدیه بدهی در بودجه سال گذشته
با توجه به تلاش دولت در راستای پرداخت مطالبات انباشته شده از دولتهای گذشته به سازمان تأمین اجتماعی همچنین در بودجه سال ۱۴۰۲ پرداخت مطالبات سازمان پیشبینی شده بود که با تعامل با سازمان خصوصیسازی در هفتههای پایانی سال ۱۴۰۲، ۲۵ هزار میلیارد تومان در قالب واگذاری ۱۷ درصد سهام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و ۲۷ هزار میلیارد تومان دیگر نیز در قالب بخشی از سهام باقیمانده دولت در پالایشگاه شازند پرداخت شد.
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفته است: سهامی که در دولت سیزدهم در ازای مطالبات سازمان تأمین اجتماعی به این سازمان واگذار شده برخلاف رویه دولتهای پیشین، سهام کیفی و ارزشمندی بود که از جمله آن میتوان به سهام سودده بورسی شرکت کشتیرانی ج. ا.ا و نیز پالایشگاه شازند اشاره کرد.
او با اشاره به پیشبینی بودجه سال ۱۴۰۳ در مورد پرداخت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات سازمان تأمیناجتماعی، ابراز امیدواری کرد با همراهی دولت و مجلس در زمینه پرداخت مطالبات انباشته این سازمان، در سال جاری امکان سرمایهگذاری انتخابی در مسیر آیندهسازی برای سازمان تأمیناجتماعی فراهم شود.
رویکرد دولت سیزدهم بر پرداخت مطالبات سازمان تأمین اجتماعی برنامهریزی شده که امیدواریم با این اقدامات و برنامههای وصول به هنگام حق بیمهها از سوی کارفرمایان بخشهای دولتی و خصوصی این نهاد بیمهگر نیز در مسیر تحقق تعهدات کوتاهمدت و بلندمدت خود برنامهریزی درستی همانند گذشته داشته باشد.
از زمان استقرار دولت سیزدهم تاکنون مدیریت سازمان تأمین اجتماعی برای اجرای تعهدات هجدهگانه خود از هیچ کوششی دریغ نکرده به گونهای که سال ۱۴۰۱ برای اجرای تعهدات برای همه بیمهشدگان و مستمریبگیران تحت پوشش ۴۶۰ هزار میلیارد تومان هزینه کرد و در سال گذشته نیز ماهانه به طور میانگین ۴۲ هزار میلیارد تومان هزینه داشته است.
نظر شما