به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس، مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان با اعلام این خبر گفت: مرکز آمار ایران ضمن ارائه گزارشات فصلی مستمر در طول سال، هر ساله در خردادماه با انتشار گزارش سالانه نیروی کار نسبت به تحلیل و ارائه وضعیت شاخصهای مرتبط با نیروی کار اقدام میکند.
وحید خداپرست مهمترین دادههای سنجش وضعیت نیروی کار را نرخ بیکاری دانست که بیش از شاخصهای مشابه مربوط به بازار کار مورد توجه است و بیان کرد: استان فارس در سال ۱۴۰۱ با ثبت رکورد ۷.۵ درصدی نرخ بیکاری ، پایینترین نرخ از سال ۱۳۸۴ تاکنون در طی این مدت را رقم زده و جایگاه هشتم کشور در کمترین نرخ بیکاری را در کنار استانهای مازندران و خراسان جنوبی به خود اختصاص داده است.
وی نرخ بیکاری فارس را کمتر از میانگین کشوری توصیف و اضافه کرد: میانگین نرخ بیکاری کشور توسط مرکز آمار با فاصله اطمینان ۹۵ درصدی در سال گذشته عدد ۹ درصد ارائه شده که این نرخ در فارس کمتر از میانگین کشوری است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس افزود: فارس در آمار منتشر شده فصلی و پاییز ۱۴۰۱ نیز با ثبت نرخ بیکاری ۶.۴ درصد در کاهش این نرخ نیز کمترین نرخ بیکاری فصلی از سال ۱۳۸۴ تاکنون را تجربه کرده است.
وی با اشاره به وضعیت سهم اشتغال در بخشهای مختلف اقتصادی گفت: در استان فارس بخش خدمات با ۵۴.۴ درصد همچنان رتبه اول سهم جمعیتی در فعالیت اقتصادی از میان بخشهای مختلف را دارا است که در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل رشد ۲.۳ درصدی را در این بخش شاهد بودیم که جایگاه چهارم کشور در این خصوص به فارس تعلق دارد.
کسب رتبه اول در صحتسنجی اشتغال ایجادی
خداپرست ضمن تاکید بر لزوم برنامهریزی جهت رشد فعالیت اقتصادی در بخش صنعت اضافه کرد: آمار منتشر شده سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال قبل از آن، حاکی از رشد سهم اشتغال در فعالیتهای اقتصادی بخش صنعت استان فارس است که این رشد در شرایطی محقق شده که برعکس در سطح کشوری شاهد کاهش سهم اشتغال در بخش صنعت هستیم که این امر از رشد و توجه ویژه به صنعت در فارس طی سال گذشته و رفع موانع پیش روی این بخش و پیگیری حل مشکلات واحدهای صنعتی در استان حکایت دارد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان فارس ضمن تاکید بر توجه به امر اشتغال در همه زمینهها در سال ۱۴۰۲ در این استان نیز بیان کرد: فارس در سال ۱۴۰۱ اولین استان کشور با تعهد اشتغالزایی بیش از ۵۰ هزار نفر بود که این تعهد را محقق کرد و این استان از استانهای موفق در شاخصهای مربوط به اشتغال کشور به شمار میرود که در صحتسنجی اشتغال ایجادی نیز رتبه اول کشور را کسب کرد. امسال نیز توجه جدی به برنامههای اشتغالمحور و تحقق تعهد اشتغال استان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید حفظ و ایجاد فرصتهای شغلی سرلوحه اقدامات و پیوست برنامههای دستگاههای اجرایی در سطح استان و شهرستانهای فارس باشد.
وی در ادامه اضافه کرد: تمام ظرفیت موجود استان باید با اولویت ایجاد اشتغال به کار گرفته شود چرا که رشد تولید و اقتصاد و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی با ایجاد اشتغال ارتباط مستقیم دارد.
فارس، دومین استان از نظر افزایش تعهد اشتغال در سال جاری
خداپرست با اشاره به افزایش تعهد اشتغال استان فارس در سال جاری گفت: علیرغم کاهش تعهد اشتغال استانهایی مانند اصفهان، کرمان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و خوزستان در سال جاری به نسبت سال قبل، اما استان فارس با افزایش هفت هزار و ۲۰۱ نفری تعهد در مقایسه با سال گذشته باید بیش از ۶۶ هزار و ۲۸۸ نفر اشتغال در سامانه رصد ثبت کند که جایگاه دومین استان از نظر افزایش تعداد تعهد اشتغال در سال جاری نسبت به سال قبل را در بین استانهای کشور دارا است.
مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان فارس صیانت از فرصتهای شغلی موجود و تسهیل در ایجاد اشتغال را وظیفه همه بخشها دانست و اضافه کرد: رتبه دومین استان از لحاظ افزایش تعهد اشتغال در سال جاری نسبت به سال قبل، مهمترین دلیل لزوم همکاری و همراهی بخش های دولتی، خصوصی و تعاونی استان فارس در ایجاد اشتغال است که تنها با تلاش و مساعدت کلیه بخشهای اقتصادی، این تعهد اشتغال محقق خواهد شد.
وی در خاتمه افزود: عملکرد دستگاههای اجرایی و فرمانداریها در حوزه اشتغال به صورت مستمر ارزیابی و گزارش عملکردی اشتغال در مقایسه با تعهد هر دستگاه و شهرستان به صورت دو هفته یکبار از طریق این اداره کل به استانداری فارس ارائه خواهد شد.
نظر شما