به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، افروز صفاریفرد افزود: این برنامه غربالگری برای افراد در گروه سنی ۶۰ تا ۷۵ سال براساس تستهای روانشناسی و طبق پروتکل سند ملی دمانس انجام میشود. پس از اینکه افراد دارای اختلالات شناختی، شناسایی شدند برای دریافت تشخیص قطعی به متخصصان طب سالمندی، متخصصان اعصاب و روان و متخصصان مغز و اعصاب ارجاع میشوند و بعد از تشخیص میتوانند از مداخلات توانبخشی و طبی استفاده کنند.
وی ادامه داد: سالمندان پس از غربالگری میتوانند مداخلات توانبخشی را از مراکز توانبخشی سالمندان –که به صورت روزانه فعالیت میکنند-، دریافت کنند و برای دریافت مداخلات طبی باید به کلینیک های طبی و درمانی مراجعه کنند.
معاون پیشگیری از معلولیت های سازمان بهزیستی کشور گفت: هر یک سالی که اختلالات شناختی برای فرد مبتلا به دمانس زودتر تشخیص داده شود، پنج سال از افت عملکرد جلوگیری میکنیم به همین خاطر غربالگری اختلالات شناختی برای ما بسیار حائزاهمیت است.
صفاری فرد افزود: با توجه به اینکه رشد جمعیت سالمندی درکشور ما رشد سریع تری دارد لازم است به مقوله های سلامت جسم و روان سالمندان بیشتر پرداخته شود.
وی تاکید کرد: برنامه غربالگری اختلالات شنوایی از سه ماهه چهارم امسال آغاز میشود و کارهای اولیه آن در حال انجام است و از سه ماهه چهارم امسال پایگاه های غربالگری اختلالات شناختی فعال میشوند.
صفاری فرد با بیان اینکه برنامه غربالگری یکساله است، افزود: این برنامه چون به صورت پایلوت انجام شده است برای تعمیم به سایر استانها بعداز بررسی مطمئنا تغییراتی خواهد داشت.
به گفته وی، تعمیم این برنامه به سایر استانها منوط به مشخص شدن اثربخشی و به شرط تامین اعتبار است.
وی یادآور شد: تست روانشناسی اعتبار هنگفتی نمی خواهد اما برای تشخیص که به اقدامات پاراکلینیک و تصویربرداری مانند ام. ار. آی نیاز دارد، هزینه ها بالاتر است.
نظر شما