به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا دکتر پیمان عشقی در حاشیه حضور هنرمندان برای اهدای خون با اشاره به اینکه مردم همواره، همراه وفادار فرهنگ اهدای خون هستند، ولی در طی سالیان متمادی مسئولان و سیاستگذاران نسبت به انتقال خون توجه کمتری داشتهاند، افزود: سازمان انتقال خون یک سازمان فنی و فرهنگی است و با توجه به اینکه خون جایگزینی ندارد و تنها منبع آن مردم هستند، باید برنامه ریزیهای مستمر فرهنگی و اجتماعی را با همکاری اهالی هنر انجام دهیم.
وی ادامه داد: سازمان انتقال خون نیز به همین منظور سازمانی فراتر از گرایشها و جناحها است و همیشه با حفظ بی طرفی در واقع به همه اقوام و طیفهای اجتماعی و فکری اهدا کنندگان احترام میگذارد و تلاش میکند اعتماد مردم و گرایش آنان به این سازمان حیاتی خدشه دار نشود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: به خاطر اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه و بدون چشمداشت مردم، امنیت سلامت خون در ایران در بالاترین سطح دنیا قرار دارد و این اتفاق باعث افتخار است که به همین دلیل از مشارکت مردم عزیزمان سپاسگزاری میکنم که ایثارگرانه خون مورد نیاز کشور را تامین میکنند.
براساس این گزارش به نقل از سازمان انتقال خون، وی افزود: همچنین خیرین ومردم در قالب کارهای خیرخواهانه، بسیاری از مراکز اهدای خون را در سراسر کشور احداث و تجهیز میکنند. بنابراین با توجه به کمبود منابع موجود همچنان از خیرین سلامت در سراسر کشور میخواهیم که برای احداث مراکز اهدای خون و خرید تجهیزات و لوازم مورد نیاز به کمک سازمان انتقال خون بیایند.
عشقی با تاکید بر اینکه سازمان انتقال خون باید برای خدمت به مردم، جذاب باشد و به سوالات آنها نیز پاسخگو باشد، خاطرنشان کرد: مردم به سازمان انتقال خون اعتماد دارند و این را در عمل ثابت کردهاند و نمونههای مهم این اعتماد مردم آن است که شکل واقعی سازمان انتقال خون در دوران دفاع مقدس ایجاد شد و همچنین در دوران کرونا که توسعه یافتهترین کشورهای دنیا با بحران کاهش ذخایر خون مواجه شدند در ایران و به خاطر همراهی مردم، هیچ وقت دچار اختلال در تامین خون مورد نیاز بیماران و مراکز درمانی نشدیم.
خیرین برای ساخت مراکز اهدای خون در کشور به صحنه بیایند
پرویز پرستویی هنرمند محبوب و یکی از ماندگارترین بازیگران تاریخ سینمای ایران در حاشیه اهدای خون این کار انسان دوستانه و نجات بخش گفت: از دوران دفاع مقدس جامعه بیش از هر وقت با اهدای خون و ضرورت آن آشنا شد و همان سالها بود که من در فیلم دیار عاشقان که اولین فیلم من و در منطقه جنگی بود با اهمیت خون و ارزش آن برای مجروحان جنگ از نزدیک آشنا شدم.
وی با اشاره به پیوند نا گسستنی سازمان انتقال خون و سینما و شروع فعالیت این سازمان پس از تاثیر اجتماعی فیلم دایره مینای داریوش مهر جویی که به معایب خون فروشی در دهه ۵۰ پرداخته بود، خاطرنشان کرد: سینما و فرهنگ برای مردم آموزنده و الگو ساز خواهد بود به شرط اینکه اعتماد عمومی وجود داشته باشد و در حال حاضر که مردم در مورد هر فعالیتی که رسانهای میشود یا در شبکههای مجازی تولید میشود، با بی اعتمادی و قضاوت منفی مقابله میکنند، پس با توجه به این نکته باید اعتماد عمومی در مورد کارهایی چون اهدای خون که تاثیری نجات بخش دارد، ایجاد شود و هنرمندان میتوانند همچون گذشتههای نه چندان دور و یک قدم جلوتر از جامعه باشند و الگو قرار بگیرند.
پرستویی تاکید کرد: کارکنان سازمان انتقال خون که برای اهداف انسانی تلاش میکنند شایسته بهترین تقدیرها هستند و در این مکان مقدس به این نتیجه رسیدم که بیش از تشویق و ترغیب مردم به اهدای خون، باید به دولت و مسئولان توصیه کنم که در بحث نیروی انسانی و امکاناتی همچون حمل و نقل، به سازمان انتقال خون توجه ویژه کنند تا سازمان انتقال خون امکان حضور در اقصی نقاط کشور را که مردم آمادگی اهدا خون خود را دارند، داشته باشد و به دلیل کمبود ناوگان حمل و نقل و کمبود نیروی انسانی و منابع مالی از اجرای این ماموریت خداپسندانه ناتوان نباشد.
وی تاکید کرد: در تجربهای که برای کارهای خیریه و اشتغالزایی در کنار پهلوان رسول خادم داشتهام، به این رسیدم که مردم اگر به ما اعتماد کنند و باور داشته باشند هر اتفاق خوبی را میتوان رقم زد و از همین رو اعتماد مردم به سازمان انتقال خون، یکی از نقاط ویژه است و در هنگام اهدای خون، احساس ما این است که داریم به خانواده خودمان کمک میکنیم و اعتقادم این هست مردم همیشه در لحظات حساس و برای تامین ذخایر خون مورد نیاز بیماران به کمک میآیند ولی مسئولا نیز باید نیازهای سازمان انتقال خون را رفع کنند.
پرستویی گفت: هیچ کسی به من توصیه نکرد به سازمان انتقال خون بیایم و داوطلبانه آمدم تا بتوانم این کار ارزشمند را انجام بدهم و از خیرین در سراسر کشور میخواهم فارغ از مشکلات تامین منابع رسمی به کمک سازمان انتقال خون بیایند و مثل همیشه دلشان برای مردم و نجات جان بیماران بتپد.
یادآوری میشود، در حال حاضر اهدای خون درایران به صورت کاملا داوطلبانه است و سالانه بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر به منظور نجات جان بیماران نیازمند به خون و فرآوردههای آن خون اهدا میکنند.
نظر شما