به گزارش آتیهآنلاین، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور میانمار با بیان اینکه به رسمیت شناختن نظامیان میانمار به عنوان دولت این کشور جلوی رشد خشونتها را نمیگیرد، هشدار داد که چنین اقدامی این کشور را به سمت بیثباتی و تبدیل به کشوری شکستخورده سوق میدهد.
کریستین شرانر بورگنر، نماینده ویژه سازمان ملل در امور میانمار که طی روزهای آتی بعد از سه سال حضور در این پست کنارهگیری میکند، به خبرگزاری رویترز گفت: امیدوارم که جامعه بینالمللی تسلیم نشود. ما باید در کنار این مردم بایستیم.
اعتراضات و ناآرامیها از زمان کودتای اول فوریه میانمار را فلج کرده است و ارتش آن به قساوت و استفاده بیحد از قوه قهریه علیه غیرنظامیان متهم است، با این حال نظامیان میانماری مقصر این ناآرامیها را تروریستهای متحد با یک دولت سایه میدانند.
روز دوشنبه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نولین هایزر از سنگاپور را که سابقا دیپلمات ارشد سازمان ملل بود، به عنوان نماینده ویژه جدید خود در امور میانمار معرفی کرد.
شرانر بورگنر به تازگی گفته بود که میانمار به سمت گرداب جنگ داخلی حرکت میکند، فرصت بازگشت به دموکراسی از دست میرود و نظامیان علاقهای به سازش یا مذاکره نشان نمیدهند. دولت نظامی میانمار اما دوشنبه با رد این ادعاها گفت که اظهارات این نماینده از واقعیت به دور است و نشاندهنده جانبداری سازمان ملل متحد است.
این نماینده که دیپلماتی از سوئیس است، دوشنبه با اشاره به شورای اداری اجرایی در میانمار (اس.ای.سی) گفت: اگر کسی اس.ای.سی را به عنوان یک دولت قانونی به رسمیت بشناسد، خشونت تمام نخواهد شد. یک گفتوگوی واقعی و صادقانه میان طرفها لازم است اما برای چنین اتفاقی، مین آنگ هلاینگ، رهبر ارتش میانمار باید اول با فردی که سازندهتر باشد، جایگزین شود.
رهبران جنوبشرق آسیا امروز تشکیل جلسه دادند، اما بدون مین آنگ هلاینگ و اجرای این محرومیت از سوی مجمع کشورهای جنوبشرق آسیا (آسهآن) که معمولا به عدم مداخله شهرت دارد، بیسابقه است.
شرانر بورگنر گفت: هیچکس در این منطقه تمایلی ندارد اس.ای.سی را به رسمیت بشناسد چون این به معنای حرکت به سمت یک کشور شکستخورده و بیثباتی، آن هم نه فقط در میانمار بلکه در سراسر این منطقه است.
سازمان ملل متحد همچنین با ادعاهای رقابتی مبنی بر اینکه چه کسی روی کرسی میانمار در این نهاد جهانی خواهد نشست، مواجه است. با تصمیم کشورهای عضو که شرانر بورگنر "حیاتی" توصیف کرد، قرار است در اواخر امسال مشخص شود که آیا این کرسی به نظامیان میانماری میرسد یا همچنان در اختیار "کیاو مو تون" سفیر کنونی میانمار میماند که دولت ساقط شده آنگ سان سوچی معرفی کرده بود.
نظر شما