-
کاهش پلکانی معافیت مالیاتی کارفرمایان کارگاههای کوچک
بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، معافیت ۲۰ درصدی سهم کارفرمایان کارگاه های کوچک دارای کمتر از پنج نیرو، به صورت پلکانی کاهش می یابد.
-
ملزومات سرمایهگذاری برای تولید چقدر فراهم است؟
در پی نامگذاری سال ۱۴۰۴ به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» توسط مقام معظم رهبری، بحث و تبادل نظرهای فراوانی در محافل اقتصادی، رسانهها و میان کارشناسان شکل گرفته است. این شعار که در فضای اقتصادی کشور موجبات امید و انتظارهای تازهای را برای رشد و توسعه به همراه دارد، زمینهای برای گفتوگو در خصوص نقش دولت، بخش خصوصی و مشارکت مردمی در تحقق یک اقتصاد پایدار فراهم کرده است. با نگاهی جامع به ابعاد مختلف این شعار، از جمله دیدگاههای کارشناسان و مسوولان اقتصادی، چالشهای موجود و راهکارهای پیشنهادی جهت ایجاد بستر مناسب برای تحقق اهداف استراتژیک توسعه ملی میپردازیم.
-
آغاز جنگ تجاری ترامپ با ریزش شدید بازارهای جهانی
دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا سرانجام به مهمترین وعده انتخاباتی خود جامهعمل پوشاند و اواخر هفته گذشته در یک سخنرانی تاریخی برای بیشتر کشورهای جهان تعرفههای تجاری سنگین اعمال کرد.
-
روند تخصیص پلاک ویژه افراد دارای معلولیت
تعدادی از افراد دارای معلولیت میتوانند برای خودروهای سواری، پلاک ویژه دریافت کنند اما این پلاکها چه مزایایی دارند و روند تخصیص پلاک ویژه افراد دارای معلولیت به چه صورت است. این سوال تعداد زیادی از این افراد است.
-
یک فعال حوزه کار تاکید کرد:
بهره گیری از ظرفیت تعاونی ها بهترین راه سرمایه گذاری در تولید
یک فعال حوزه کار بهره گیری از ظرفیت تعاونی ها را بهترین راه سرمایه گذاری در تولید دانست و اصلاح نظام بانکداری را یکی از اقدامات دولت جهت تحقق شعار سال عنوان کرد.
-
توسعه پنل های خورشیدی سیاست بهزیستی برای ایجاد اشتغال است
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سیاست این سازمان در سال ۱۴۰۴ توسعه پنل های خورشیدی اشتغال محور برای خانوارهای تحت پوشش بهزیستی است.
-
برنامه تسهیلگری شغلی مددجویان بهزیستی از اردیبهشت اجرا میشود
سرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی از اجرای برنامه تسهیلگری شغلی مددجویان این سازمان از اردیبهشت ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: مددجویان بهزیستی ۹ ماه خدمات اشتغال دریافت میکنند.
-
معاون کارآفرینی و توسعه اشتغال وزارت تعاون:
تکمیل سامانه جامع بازار ایران در دستور کار قرار دارد
معاون کارآفرینی و توسعه اشتغال وزارت تعاون گفت: برای رفع خلاءها موجود برای آمارگیری وضعیت اشتغال و نیروی کار، تکمیل سامانه جامع بازار ایران در دستور کار است تا وضعیت شغلی و اطلاعات هر ایرانی گردآوری شود.
-
علت تفکیک پایه مزد و پایه سنوات در حقوق مشمولان تامین اجتماعی
کارشناس اداره کل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی در خصوص علت تفکیک پایه مزد و پایه سنوات در حقوق مشمولان تامین اجتماعی توضیح داد.
-
توافق دولت و مجلس برای حمایت معیشتی؛ کالابرگ ادامه مییابد؟
اخیراً رئیس مجلس شورای اسلامی از توافق دولت و مجلس برای اجرای کالابرگ در هر ماه خبر داده بود؛ در این گزارش با جزئیات اجرای کالابرگ الکترونیکی آشنا میشوید.
-
بانوان خانهدار چگونه میتوانند بیمه شوند؟
بیمه زنان خانهدار امیدی برای آینده بهتر و برخورداری از مستمری بازنشستگی است تا زنان بعد از یک عمر کار در منزل از مزایای این بیمه استفاده کنند اما شرایط این بیمه چیست و بانوان خانهدار چگونه میتوانند بیمه شوند؟
-
طرح طبقهبندی مشاغل از مزیتهای اساسی قانون کار است
امروز هیچ کارگاه مشمولی نمیتواند از اجرای طرح طبقهبندی طفره برود؛ برخورداری از مزایای مزدیِ یک طرح طبقهبندی منصفانه و مبتنی بر قانون، حق مسلم همه کارگران است؛ یک کارگر باسابقه و متخصص نباید پایان ماه به اندازه یک کارگر آماتور و صفرکیلومتر که تازه پا به کارگاه گذاشته، حقوق بگیرد.
-
اجرای موفق مزد منعطف کارگران، وضعیت بازار کار کشور را بهبود می بخشد
یک اقتصاددان و کارشناس حوزه اشتغال گفت: اجرای موفق مزد معطف در جامعه کار و کارگران می تواند به نفع طرفین کارگر و کارفرما باشد و بازار کار کشور را به یک مرحله بالاتر منتقل کند.
-
وزیر کار:
دولت مصمم به سرمایه گذاری برای رفع مشکلات حمل و نقل در جنوب شرق تهران است
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت:دولت مصمم است با افزایش سرمایهگذاری در منطقه جنوبشرق استان تهران ، مشکلات حملونقل عمومی را کاهش دهد.
-
گام های صنعت بیمه برای توسعه سرمایه گذاری در تولید
در سال ۱۴۰۴، کشور ما با شعار «سرمایهگذاری برای تولید» به پیشبرد اهداف اقتصادی و رشد تولید داخلی اهمیت ویژهای داده است.
-
اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ در نوروز/ برنامه ماهانه دولت برای تقویت سبد غذایی هفت دهک درآمدی
مرحله اول طرح کالابرگ الکترونیکی برای حمایت از معیشت خانوارهای مشمول و تقویت سبد غذایی دهکهای اول تا هفتم درحالی از اواسط اسفندماه سال ۱۴۰۳ کلید خورده است که براساس اعلام مسئولان، مرحله دوم آن نیز در نوروز اجرا میشود و طی امسال نیز هر ماه این طرح به اجرا در میآید.
-
دبیرکل سازمان ملی کارآفرینی:
سرمایهگذاری بیشتر در تولید، وضعیت اشتغال را بهتر میکند
دبیرکل سازمان ملی کارآفرینی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ به سرمایهگذاری برای تولید از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: هرچه سرمایه گذاری در تولید بیشتر باشد، اشتغال بیشتر و وضعیت عمومی اقتصاد کلان ایران بهتر خواهد بود.
-
افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران در سالهای اخیر کم سابقه بود
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به محدودیت منابع دولت، معتقد هستم افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ حرکتی رو به جلو و تقریبا در سالهای اخیر کم سابقه بود.
-
رئیس سازمان بهزیستی :
بهبود وضعیت مددجویان و معلولان نیازمند افزایش اعتبار است
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سازمان بهزیستی برای سال آینده ۲۵ برنامه ویژه در نظر گرفته است. راهکار نخست برای بهبود وضعیت مددجویان و معلولان افزایش اعتبار است اما با توجه به شرایط کشور محدودیتهایی دراین زمینه وجود دارد.
-
بی طرفی دولت در جلسات دستمزد و بهبود وضعیت معیشت کارگران
نماینده کارگری در شورای عالی کار گفت: دولت همراهی و درک خوبی نسبت به هر دو سمت تصمیمگیری درباره دستمزد داشت و از نظر من بر خلاف گذشته «بیطرفی» در پیش گرفت و بهبود وضعیت معیشت کارگران را همانطور که وزیر بارها اعلام کرده، مدنظر قرار دادند.
-
ابعاد مثبت افزایش ۴۵ درصدی حقوق و دستمزد بررسی شد؛
ترمیم قدرت خرید کارگران
چند سالی بود که چانهزنیهای مزدی، بیشتر از آنکه صدای سفرههای کوچکشده کارگران باشد، انعکاسی از تعارضهای بیپایان بین دولت، کارفرما و کارگر بود. اما حالا در تصمیمی کمسابقه، حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ با افزایش ۴۵ درصدی، به نقطهای رسیده که میتواند امیدها را زنده کند؛ امید به اینکه قدرت خرید تقویت شود، تولید جانی دوباره بگیرد و شاید برای اولین بار، شکاف بین درآمد و هزینههای معیشتی کمی بهتر شود. اما آیا این افزایش، فراتر از یک عدد، میتواند تغییری ملموس در زندگی کارگران، رفاه اجتماعی و رونق تولید ایجاد کند؟ گزارش پیشرو به بررسی ابعاد مثبت این تصمیم و تأثیرات آن بر زندگی کارگران، کارفرمایان و اقتصاد کشور میپردازد.
-
افزایش دستمزد کارگران؛ بالاتر از تورم
بالاخره بامداد روز یکشنبه ۲۶ اسفند ماه اعضای شورای عالی کار پس از مذاکرات فشرده و طولانی با افزایش ۴۵ درصدی حداقل دستمزد سال آینده کارگران موافقت کردند و حداقل مزد را از ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان به ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش دادند.
-
بازار این روزها رونق سابق را ندارد
اواخر بهمن ماه که میشود، بازارها از شمالیترین نقطه تا جنوبیترین نقطه شهر رنگوبوی دیگری دارند که نشانی از استقبال سال نو است، اما هر سال شاهد وضعیت متفاوتی نسبت به سالهای گذشته در بازارها هستیم، گرچه چیزی از رنگ و لعاب بازار کم نمیشود، اما از جیب مردم چرا. برای دیدن وضعیت بازار سری به نقاط مختلف شهر زدیم.
-
۴۵ درصد افزایش دستمزد، ثمره تلاش برای کاهش فاصله تورم و هزینه زندگی کارگران
سه ضلع تصمیمگیرنده برای تعیین حداقل دستمزد کارگران شامگاه ۲۵ اسفند افزایش ۴۵ درصدی را اعلام کردند؛ عددی که بیشتر از نرخ تورم است و میتوان آن را گامی مثبت در جهت کاهش فاصله موجود میان تورم و هزینه واقعی زندگی تعبیر کرد.
-
دستورالعمل «ارزیابی ریسک در معادن» تدوین شد
سرپرست اداره کل بازرسی کار و دبیر شورای عالی حفاظت فنی وزارت تعاون گفت: بر اساس تکلیف ماده ۵ آییننامه ایمنی در معادن، نشستهای متعددی با وزارت صنعت در خصوص تدوین دستورالعمل ارزیابی ریسک در معادن برگزار شد و این دستورالعمل تدوین، نهایی و گزارش آن در شورای عالی حفاظت فنی ارایه شد.
-
کارنامه اقتصادی دولت در ۱۴۰۳
اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳، یکی از پرتلاطمترین دوران خود را در سالهای اخیر پشتسر گذاشت. در حالی که شوکهای سیاسی و نااطمینانیهای اقتصادی به فضای کشور سایه انداخته بود، رشد ۳.۷ درصدی اقتصاد، افزایش ۱۱.۲ درصدی حجم تجارت غیرنفتی و کاهش تورم به ۳۵.۴ درصد از جمله دستاوردهایی است که نشاندهنده تابآوری اقتصاد کشور بوده است. با این حال، تورم بالا و فاصله قابلتوجه از اهداف برنامهای همچنان چالشهای بزرگی به شمار میروند.سال ۱۴۰۳ برای اقتصاد ایران سال پرحادثهای بود؛ از مسائل سیاسی و امنیتی کمسابقه گرفته تا فشارها بر متغیرهای اقتصادی کلان. با وجود این، بیلان عملکرد اقتصادی کشور، به روایت محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی، تصویر پیچیدهای از موفقیتها و چالشها را ارائه میدهد.
-
تفاهم سه وزارتخانه میراث، تعاون و بهداشت برای رونق گردشگری سلامت
به باور بسیاری از متخصصان حوزه پزشکی در سازمان جهانی بهداشت، ایران قطب پزشکی منطقه است، چراکه در حوزه پیوند اعضا، درمان نازایی، درمان برخی سرطانها با روشهای نوین پزشکی از جمله سلولهای بنیادی، جراحیهای زیبایی وموارد دیگر درمنطقه بیرقیب هستیم. چرخه وسیع اقتصادی گردشگری سلامت که بر اساس مزیتهای رقابتی کشورها شکل گرفته، سالانه میلیاردها دلار گردش مالی برای هر کشوری دارد و جدا از بحث منفعت مالی، میتواند اعتباری برای کشور ایجاد کند.
-
میدری:
سال آینده شاهد تحول شرکتهای تحت نظر وزارت کار خواهید بود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هر زمان انتخابات برگزار میشود، مدیران در سطح گسترده تغییر میکنند، گفت: اما در این دوره انتصاب مدیران این حوزه به سمت استقلال بخشیدن حرکت کرده است.
-
شورای عالی کار در مورد تعیین دستمزد کارگران در آستانه تصمیم سرنوشتساز است؛
کشمکش انتخاب بین تورم و بقای بنگاهها
در حالی که شورایعالی کار برای تعیین حداقل دستمزد سال آینده امروز تشکیل جلسه میدهد، چگونگی تصمیمگیری برای دستمزد کارگران و بقای بنگاههای اقتصادی در شرایط رکودی کنونی با حساسیت بیشتری دنبال میشود. از یکسو، تورم ۳۲ درصدی (براساس عدد اعلام شده مرکز آمار)، قدرت خرید کارگران را کاهش داده و از سوی دیگر، رکود اقتصادی، توان کارفرمایان برای افزایش دستمزدها را محدود کرده است. آیا افزایش دستمزد چاره کار است یا بحران جدیدی را رقم خواهد زد؟ بحث دستمزد و قدرت خرید کارگران در ایران، همواره یکی از چالشهای اصلی اقتصاد کشور بوده است. طبق ماده ۴۱ قانون کار، شورایعالی کار باید براساس دو معیار تورم و هزینه معیشت، حداقل دستمزد را تعیین کند، اما این فرمول در عمل چقدر کارایی دارد؟
-
رشد ۷ برابری ایجاد مشاغل خانگی
بررسیها نشان میدهد از ابتدای فعالیت درگاه ملی مجوزها تاکنون، بالغ بر ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار مجوز صادر شده است که این تعداد شامل مجوزهای کسبوکارهای خانگی و کسبوکارهای صنفی است.