بهگزارش آتیه آنلاین به نقل از پاون، محسن طرزطلب در مراسم رونمایی از پروژههای سازوکاری صنعت آب و برق با اشاره به اینکه ۹ پروژه سازوکاری از سوی شرکت برق حرارتی تدوین شده است، گفت: پیش از این پروژه سازوکاری «بازپرداخت سرمایهگذاری احداث بخش بخار نیروگاههای سیکلترکیبی» توسط وزیر نیرو رونمایی شده و بر اساس برنامهریزی صورت گرفته این مهم در بودجه سال آینده نیز ادامه خواهد یافت.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون بیش از سه هزار مگاوات از این طریق به ظرفیت نیروگاههای کشور افزوده شده است، ادامه داد: با توجه به مصوبات مجلس و پیگیریهای صورت گرفته به منظور بازپرداخت سرمایهگذاریهای انجام شده در این بخش تاکنون یک حواله ۲۵ میلیون دلاری بابت سوخت صرفهجویی شده دریافت شده است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی افزود: هم اکنون در آستانه دریافت یک حواله ۱۵۶ میلیون دلاری هستیم و تا انتهای سال نیز ۵۰ میلیون دلار حواله جدید نیز دریافت خواهد شد تا از این طریق بیش از ۲۳۰ میلیون دلار حواله برای بازپرداخت سرمایهگذاریهای صورت گرفته در این بخش دریافت کنیم.
طرزطلب با اشاره به برنامه این شرکت برای حضور در بازار سرمایه و استفاده از منابع موجود در این بخش، گفت: در همین راستا شرکت برق حرارتی به عنوان نخستین دستگاه دولتی اقدام به انتشار اوراق سلف موازی استاندارد به ارزش یک هزار و ۳۵۷ میلیارد تومان کرده است که این اوراق طی دو مرحله با استقبال بسیار خوبی به فروش رسیده است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی خاطرنشان کرد: این اقدام مهم ریلگذاری مناسبی برای سالهای پیشرو خواهد بود تا با اعداد بسیار بالاتری بتوانیم بخشی از منابع مورد نیاز تولید برق کشور را فراهم کنیم.
طرزطلب یادآور شد: فروش اموال مازاد نیز یکی از اقداماتی است که در چند سال اخیر بنا به دلایل مختلف متوقف شده بود، اما امسال با ابلاغ دستورالعملهای مربوطه و پیگیریهای مستمر توانستیم ۶۵ میلیارد تومان اموال مازاد و راکد شرکت را به فروش رسانده و ۸۵ میلیارد تومان اقلام مازاد و راکد بین شرکتهای زیرمجموعه را جابجا کنیم.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی خاطرنشان کرد: در این زمینه نیز ریلگذاری مناسبی صورت گرفته تا برای سالهای آتی بتوانیم با دستورالعملهای تدوین شده موجود این اقدامات را پیگیری کنیم.
وی با اشاره به برنامه سازوکاری این شرکت برای دستیابی به راندمان ۳۹ درصد در سال جاری، گفت: در حال حاضر متوسط راندمان نیروگاههای ایران به ۳۸.۹۴ درصد رسیده است که بر اساس برنامهریزی صورت گرفته این رقم تا پایان سال از مرز ۳۹ درصد نیز عبور خواهد کرد.
طرزطلب خاطرنشان کرد: در حال حاضر پروژههای سازوکاری برونبخشی مهمی همچون مسئله تهاتر نفت و تشکیل هلدینگ شرکتهای تولید نیز در دستور کار قرار گرفته است که امیدواریم با همکاری دستگاههای مرتبط با این بخش هر چه سریعتر شاهد به ثمر رسیدن این طرحها باشیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: وظیفه این شرکت احداث نیروگاه تولید برق و بهرهبرداری و بهینهکردن سیستمها و دستگاههای موجود در این صنعت است ولی به عنوان یک شرکت مادر مسئولیت بسیار مهمی به منظور رونق و توسعه فضای کسب و کار و ایجاد فضای مناسب برای حضور هر چه بیشتر بخش خصوصی در عرصه تولید برق بر عهده داریم.
طرزطلب تاکید کرد: بدین منظور سازوکارهایی در دستور کار قرار گرفته است تا بتوانیم از این طریق فضای کسب و کار را برای حضور بیشتر بخش خصوصی فراهم کرده و شاهد تنوعبخشی به تامین منابع مالی این حوزه باشیم.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی افزود: یکی از فعالیتهای شرکت مبحث بنگاهداری، شرکتداری و استفاده از مکانیزمهای جدید تعریف شده در این حوزه است که با توجه به حجم داراییها و منابع موجود در اختیار شرکت لازم است این اقدامات در پیش گرفته شود.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی گفت: تا پایان سال بیش از ۲۳۰ میلیون دلار حواله صرف بازپرداخت منابع سرمایهگذارانی میشود که واحدهای بخار نیروگاههای سیکلترکیبی را از طریق قراردادهای بیعمتقابل احداث کردهاند.
کد خبر: 9749
نظر شما