به گزارش «آتیهآنلاین»، در چهارمین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۱۴.۰۶۲ واحدی در محدوده دو میلیون و ۲۶۹ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۳.۵۴۸ واحدی در محدوده ۷۲۳ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۱.۶ میلیارد ورقه سهم طی ۴۸۴ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴.۶ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ایرانخودرو، سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، پالایش نفت اصفهان و صنعتی و معدنی گلگهر بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای صنایع ملی مس ایران و فولاد مبارکه اصفهان، بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۲۱۷ در محدوده ۲۲ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۹ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۲۵۴ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴.۵ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای سنگ آهن گهرزمین، پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی تندگویان، گروه انتخاب الکترونیک آرمان، نفت ایرانول و مدیریت انرژی امید تابان هور بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای توسعه خدمات دریایی وبندری سینا، سپیدار سیستم آسیا و بانگک گردشگری بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و هموزن صعودی است. امروز نمادهای شاخصساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. ارزش معاملات خرد عدد ۱۰۱۴۴ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی،۳۰ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۹۳ درصد با افزایش روبرو بود.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۵۱۵ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز ۲۱۸ میلیارد تومان خروج نقدینگی به ثبت رسیده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۲۵۲ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت برای چهارمین روز متوالی با ثبت رقم ۵۹۸ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۶۹۱ میلیارد تومان است که کاهش ۳۷۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. این در حالی است که ارزش صفهای فروش با افزایش ۲۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۲۱۵ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۱۴۳۸ میلیارد تومان (۲.۶ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای بانکی با ارزش معاملات ۶۷۱ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) و فلزات اساسی با ارزش معاملات ۵۷۲ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه خدمات فنی با ارزش معاملات ۱۸۹ میلیارد تومان (۶.۲ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۱۶ میلیارد تومان (۲.۸ برابر میانگین هفتگی) و گروه خودرویی با ارزش معاملات ۱۴۳۸ میلیارد تومان (۲.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
بررسیها نشان میدهد آبانماه بیشترین بازدهی را در طول سال جاری از آن خود کرده است و شاهد رشد بیش از ۱۳ درصدی شاخص کل در این مدت هستیم. اهالی بازار امیدوار هستند که طبق سنت قدیمی بازار بازهم امسال شاهد این موضوع باشیم که شروع روند صعودی شاخص از آبان تا حوالی اردیبهشتماه سال آینده ادامهدار باشد؛ چیزی که در این سالها در بازار سرمایه تکرار شده است.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، طی روزهای گذشته، انتظار اصلاح در برخی سهام بزرگ وجود داشت، اما اخبار مثبت خودرویی و ورود پول موجب تداوم تقاضا و جلوگیری از اصلاح شد. چنانچه این روند ورود پول ادامهدار باشد، احتمالاً بازار در روزهای آینده بورس رشد خود را حفظ خواهد کرد.
همچنین اخبار مثبت دیگر مانند افزایش سرمایه، اصلاح قیمتها و کاهش محدودیتهای قیمتگذاری نیز نقش مهمی در تقویت این جو داشته است. شرکتهای ریالی، با وجود شرایط بنیادی نهچندان متحول، زیر ارزش ذاتی معامله میشوند و این به افزایش امیدواری به آینده کمک کرده است. در صورت افزایش دامنه نوسان، احتمال رشد بیشتر قیمتها و ورود نقدینگی جدید به بازار وجود دارد.
نظر شما