هوشنگ جزی مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها در گفتگو با آتیه آنلاین عنوان کرد: در کشور حدود ۲۰ میلیون هکتار زمین فرسایش بحرانی داریم. این زمینها در کنار تجهیزات صنعتی، جاده و اراضی کشاورزی قرار گرفتهاند.
او افزود: سالانه دو میلیون تن خاک در ایران فرسایش مییابد. در حالی که بهطور متوسط در اقلیم کشور ۷۰۰ تا هزار سال طول میکشد که یک سانتیمتر خاک تشکیل شود.
به گفته جزی، حفظ پوشش گیاهی و اجرای عملیات آبخیزداری بهترین راه برای جلوگیری از فرسایش است.
او اضافه کرد: باید با ایجاد پوشش گیاهی مناسب، آب در اراضی شیبدار حفظ شود. آبخیزداری برای کشور یک ضرورت است.
مدیر کل دفتر آبخیزداری سازمان جنگلها یادآور شد: اجرای عملیات آبخیزداری در هر هکتار، یک و نیم میلیون تومان هزینه در بر دارد.
او تاکید کرد: تکنیکهای آبخیزداری کمک مناسبی برای نگهداری پوشش گیاهی به حساب میآید اما در کشور ما به تامین پوشش گیاهی و آبخیزداری توجه چندانی نمیشود.
جزی بیان کرد: برای احداث یک سد در کشور حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان یعنی معادل اعتبارات صرف شده برای هفت سال آبخیزداری، هزینه میشود.
او گفت: در حال حاضر حدود ۸۰۰ هزار حلقه چاه در کشور وجود دارد. به این ترتیب بهطور متوسط متوسط در هر ۲ کیلومتر مربع، یک چاه وجود دارد.
مدیر کل آبخیزداری سازمان جنگلها ادامه داد: از کل چاههای موجود در ایران، حدود ۴۷۰ هزار حلقه چاه مجاز و حدود ۳۲۰ هزار حلقه، غیرمجاز است. چاههای غیرمجاز تهدیدی برای سفرههای آب زیر زمینی و فرونشست زمین به حساب میآیند.
نظر شما