به گزارش آتیه آنلاین، ایسنا نوشت: مت والاس(Matt Wallace) که معاون مدیر ماموریت مریخ ۲۰۲۰ است میگوید: خبر خوب این است که فضاپیما در وضعیت فوقالعادهای قرار دارد.
توماس زوربوچن(Thomas Zurbuchen) از مدیران ماموریت ناسا گفت: هیجانانگیز است وقتی فکر میکنیم قرار است نمونههایی از مریخ به زمین بیاوریم. ما رباتمان را به یک زمینشناس و اخترزیستشناس تبدیل کردیم تا نمونههایی را که میخواهیم به زمین بیاوریم برایمان جمعآوری کند.
بر اساس این گزارش که به نقل از دیلی میل نوشته شده: رد و بدل کردن سیگنالهای رادیویی بین ناسا و "استقامت" ۱۱ دقیقه و ۲۲ ثانیه طول میکشد بنابراین کامپیوترهای نصب شده روی مریخنورد و ۱۹ دوربین مسئول فرود "استقامت" بودند.
این فرود قابل توجه ۰۰:۳۰ بامداد جمعه به وقت ایران انجام شد و ناسا تمام فرآیند فرود را برای تماشاگران مشتاق به طور زنده پخش کرد.
کاوشگر استقامت ملقب به "پرسی" توانست با موفقیت از "۷ دقیقه وحشت" گذر کند و با تحمل دمای ۲۰۰۰ درجه فارنهایت(۱۰۹۳ درجه سانتیگراد) و با سرعت ۱۲ هزار مایل بر ساعت (۱۹۳۱۲ کیلومتر بر ساعت) وارد جو مریخ شود.
چنین سرعت زیادی میزان بالایی از مقاومت هوا و اصطکاک ایجاد میکند که باعث میشود "استقامت" تا بیش از ۲۰۰۰ درجه فارنهایت (۱۰۹۳ درجه سانتیگراد) گرم شود. بیشتر این گرما توسط یک سپر گرمایی که بین مریخنورد و محیط بیرون قرار میگیرد جذب میشود. هنگامی که مریخنورد هنوز ۷ مایل(۱۱ کیلومتر) با سطح فاصله داشت یک چتر نجات باز شد. ناسا میگوید این مرحله بسیار حساس بود و چتری که استفاده شد بزرگترین چتری است که تاکنون به یک سیارهی دیگر ارسال شده است.
هنگامی که چتر باز شد سپر گرمایی از مریخنورد جدا شد زیرا بیشترین میزان دما را جذب کرده بود و اکنون دیگر نیازی به آن نبود. جدا شدن این سپر به دوربینهای "استقامت" اجازه میداد تا زمین زیر مریخنورد را بررسی کنند و به دنبال مکانی مناسب برای فرود باشند.
برای افزایش احتمال موفقیت این ماموریت برای اولین بار از سیستم Terrain Relative Navigation استفاده کرد که از سطح زمین عکس میگیرد و اطلاعات جمعآوری شده توسط آن برای یافتن مکانی مناسب برای فرود استفاده میشود.
حدود ۹۰ ثانیه بعد سپر پشتی کپسول که به چتر متصل بود از آن جدا شد. در این لحظه مریخنورد ۱.۷ مایل(۲.۷ کیلومتر) با سطح مریخ فاصله داشت.
پس از جدا شدن چتر بخش کنترلگر که "استقامت" را حمل میکرد کنترل فرود را برعهده گرفت. این کنترلکننده از ۸ موتور موشک استفاده کرد تا سرعت مریخنورد را از ۱۹۰ مایل بر ساعت (۳۰۵ کیلومتر بر ساعت) به ۱.۷ مایل بر ساعت(۲.۷ کیلومتر بر ساعت) برساند. سپس این مریخنورد مانور اسکای کرین 'skycrane' را که اولین بار برای مریخنورد "کنجکاوی" Curiosity در سال ۲۰۱۲ ساخته شد بود انجام داد.
فضاپیمایی که مریخنورد را حمل میکرد ۱۰ دقیقه قبل از آن که به جو مریخ برسد از آن جدا شد و مریخنورد استقامت با سرعت ۱۲ هزار مایل در ساعت (۱۹۳۱۲ کیلومتر بر ساعت) وارد جو شد با این سرعت میتوان در ۱۵ دقیقه از لندن به نیویورک سفر کرد.
کنترل کننده پرواز سواتی موهان (Swati Mohan) به همکارانش گفت: فرود تایید شد! "استقامت بر روی سطح مریخ قرار گرفته و آمادهی جستجو برای یافتن نشانههای حیات است.
"استقامت" ۲ سال آینده را در جستجوی نشانههای حیات در دهانه خواهد بود و آزمایشهای زیادی انجام خواهد داد.
پس از این فرود موفقیت آمیز، ناسا نقشهای مجازی منتشر کرد که به کاربران این امکان را میدهد تا "پرسی" را به محض اینکه جستجویش در سیارهی سرخ را آغاز کرد دنبال کنند.
رئیس جمهور جو بایدن (Joe Biden) هم در میان میلیونها تماشاگر فرود مریخنورد بود و در توییتی این موفقیت را تبریک گفت و آن را اتفاقی تاریخی نامید.
این سطحنورد ۲.۲ میلیارد دلاری که اندازهی یک خودرو است به سمت زمینی مسطح در دهانهی جزرو رفت. جزرو ۲۸ مایل (۴۵ کیلومتر) عرض و ۸۲۰ فوت (۲۵۰ متر) عمق دارد و ۳.۵ میلیارد سال پیش محل دریاچهای در مریخ بوده است.
استقامت اولین تصاویر از دهانهی جزرو را دقایقی پس از آن که ناسا ارتباط رادیویی را با آن برقرار کرد فرستاد که باعث تشویق و خوشحالی در بخش کنترل ماموریت ناسا در کالیفرنیا شد.
نظر شما