به گزارش آتیه آنلاین، خبرگزاری مهر نوشت: مرتضی براری اظهار داشت: پروژه مرکز داده ابری (دیتاسنتر) توسط سازمان فضایی ایران آماده ارائه خدمات به استارت آپهای حوزه فضایی است و در حال تأمین دادههای مورد نیاز این کسب و کارها هستیم.
وی با بیان اینکه این مرکز داده در مرکز فضایی ماهدشت ایجاد شده است، ادامه داد: هم اکنون سرویس دهی به استارتآپ ها و کسب و کارهای فضاپایه در این مرکز که حدود ۱۰ پتا بایت ظرفیت دارد، آغاز شده است.
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه آرشیو ۴۰ ساله از دادههای فضایی در این مرکز داده نگهداری میشوند، گفت: روزانه بیش از ۲۰۰ گیگ دیتا در این مرکز دریافت و تبادل میشود که کسب و کارهای فضاپایه به راحتی میتوانند از این دادهها استفاده کرده و در پلتفرم دسترسی به دادههای فضایی برای سازمانها و شرکتهای متقاضی، به تولید سرویس و خدمت بپردازند.
براری به شکل گیری کسب و کارهای فضاپایه در حوزههای مختلف اشاره کرد و گفت: هم اکنون این کسب و کارها در حوزههایی مانند کشاورزی، منابع طبیعی، مدیریت بحران، محیط زیست و هواشناسی ورود کرده اند و به دنبال توسعه بازار هستند. برای مثال برخی از این استارتآپها حجم تولیدات محصولات کشاورزی، تنوع و سلامت محصولات را استخراج میکنند و به چندین هزار هکتار زمین اینگونه خدمات را ارائه میدهند. اما موضوع این است که بسیاری از دستگاهها هنوز یاد نگرفته اند که خدمات فضایی دریافت کنند. به همین دلیل تلاش ما این است که بازار این کسب و کارها را توسعه دهیم.
وی با اشاره به برنامههای سازمان فضایی ایران برای توسعه گردشگری فضایی در کشور نیز گفت: برنامههایی برای ایجاد مناطق گردشگری و پارکهای فضایی در کشور در دست انجام است و مقدمات فراهم شده است. هم اکنون برای ایجاد پارک گردشگری در قشم، با متخصصان فناوری فضایی یکی از دانشگاههای مطرح کشور، قرارداد منعقد شده است. طراحی این مناطق در چابهار و یزد هم انجام شده است. در همین حال پارک فضایی در شهرهای ساری، مشهد و کرمان نیز در حال آماده سازی است.
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه مراکز نوآوری فضایی توسط بخش خصوصی در حال شکل گرفتن است و تیمهای استارت آپی بسیاری در این مراکز مستقر خواهند شد، ادامه داد: در حوزه زیرساختهای فناوری فضایی نیز مراکز فضایی سلماس و چناران که ایستگاههای زمینی دریافت دادههای ماهوارهای هستند، تا اردیبهشت ماه آماده تحویل خواهند شد.
نظر شما