بهره‌مندی۲۴۰ کودک مبتلا به اوتیسم از خدمات بهزیستی مازندران‌

مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: ۲۴۰ کودک مبتلا به اوتیسم از خدمات تخصصی بهزیستی مازندران بهره مند هستند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از مهر، فریبا بریمانی با بیان اینکه اختلال طیف اوتیسم نوعی اختلال عصبی رشدی است که شامل نقص در تعامل و برقراری روابط اجتماعی، مشکل در پردازش ادراک و رفتارهای تکراری است افزود: اختلال طیف اوتیسم در ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای جهان با هرگونه جایگاه توسعه‌یافتگی، یکی از مشکلات پیچیده سلامت محسوب می‌شود که برای حل آن، بخش‌های مختلف دولتی، مردمی و خانواده‌های افراد دارای اوتیسم در یک برنامه جامع و هماهنگ باید مشارکت کنند.

وی نقش مراکز تخصصی در توانمندسازی کودکان اختلال طیف اوتیسم را مهم برشمرد و گفت: هم اینک در استان مازندران ۵ مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی اوتیسم در شهرهای ساری، بابل، آمل، و چالوس تحت نظارت بهزیستی فعال هستند و به ۲۴۰ کودک مبتلا به این اختلال خدمات ارائه می‌دهند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ادامه داد: در این مراکز پس از طی مراحل پذیرش و ارزیابی جامع توسط کارشناسان تیم درمان و توانبخشی، خدمات مختلف آموزشی و توانبخشی اعم از خدمات توانبخشی پزشکی، آموزشی، روانی اجتماعی، هنری و … ضمن بهره گیری از بسته آموزشی مجازی بتا بهزیست به این افراد ارائه می‌شود.

بریمانی برنامه توانبخشی خانواده محور در اختلال طیف اوتیسم را از دیگر برنامه‌های سازمان بهزیستی دانست و بیان کرد: در این برنامه با هدف افزایش ضریب نفوذ خدمات توانبخشی و توانمندسازی افراد خانواده، ضمن بهره گیری از بسته آموزشی روزانه (ویژه مداخلات خانواده محور)، خانواده فرد دارای اختلال اوتیسم، محور برنامه قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: برنامه مداخلات خانواده محور در اختلال طیف اوتیسم، برنامه‌ای برگرفته شده از دیدگاه توانبخشی مبتنی بر جامعه است که در آن فعالیت اصلی مداخله بر عهده والدین است و ارزیابی‌ها و هدایت برنامه توسط متخصصان مختلف حیطه توانبخشی و آموزش انجام می‌شود. در این برنامه، والدین و اعضای خانواده فرد دارای اختلال اوتیسم، از جمله افراد کلیدی در این روش در نظر گرفته می‌شوند. حضور والدین در برنامه‌ها و انجام فعالیت‌های توانبخشی و آموزشی در منزل می‌تواند کارایی برنامه‌ها را بیشتر کند.

بریمانی بیان کرد: پس از برخورداری از خدمات آموزشی و توانبخشی مورد نیاز در مراکز روزانه آموزشی توانبخشی اختلال طیف اوتیسم، هر ساله با ورود این افراد به مدارس عادی، استثنایی، مراکز حرفه آموزی و کارگاه‌های تولیدی حمایتی، شاهد ترخیص موفق آنان از مراکز روزانه توانبخشی آموزشی هستیم.

مدیرکل بهزیستی مازندران به حمایت‌های مستمر و غیر مستمر این سازمان از خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم اشاره و اضافه کرد: پرداخت مستمری، پرداخت حق پرستاری، کمک هزینه درمان، کمک هزینه لوازم بهداشتی، کمک هزینه توانبخشی و درمان اختلالات دهانی و بلع و تغذیه، کمک هزینه ایاب و ذهاب، کمک هزینه خدمات توانپزشکی (کاردرمانی، گفتاردرمانی) و خدمات مشاوره‌ای با خط ۱۴۸۰ و ارائه خدمات مشاوره و روان شناختی به خانواده‌های اوتیسم توسط مراکز مشاوره تابعه بخشی از خدمات بهزیستی استان به این افراد است.

وی بر ضرورت غربالگری و آگاهی عمومی از اختلا طیف اوتیسم تاکید و بیان کرد: خانواده‌ها در صورت مشاهده هرگونه علامت هشداردهنده، به مراکز مجاز غربالگری اوتیسم مراجعه کنند تا از تشدید اختلال جلوگیری شود. همچنین سامانه غربالگری طیف اوتیسم به آدرس autism.behzisti.net خدمت دیگری است که در راستای اجرای برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله در این اختلال توسط سازمان بهزیستی کشور طراحی شده است.

بریمانی ادامه داد: این سامانه امکان اجرای الکترونیک و آنلاین آزمون غربالگری توسط خانواده‌های دارای کودک ۲ تا ۵ ساله و ارجاع به پایگاه‌های غربالگری و تشخیص سازمان بهزیستی برای دریافت خدمات تشخیصی و نیز معرفی به ستاد پذیرش و کمیسیون‌های پزشکی توانبخشی تعیین نوع و شدت معلولیت جهت قرارگیری در چرخه خدمات حمایتی و نیز بهره مندی از خدمات تخصصی در قالب مراکز روزانه توانبخشی آموزشی اختلال طیف اوتیسم فعال در سراسر استان (تحت نظارت بهزیستی)، را با بالاترین دقت و کمترین زمان و هزینه فراهم ساخته است.

کد خبر: 79205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =