بازنشستگی بیش از ۵۰۰ سیستان و بلوچستانی در قالب مشاغل سخت و زیان آور

مدیرکل تأمین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان از رشد قابل توجه بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور خبر داد و گفت: بیش از ۵۰۰ نفر در قالب این مشاغل در استان بازنشسته شده‌اند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا، محمد خیاطی با بیان این مطلب افزود: مشاغل سخت و زیان آور از طریق افزایش هزینه‌های درمانی، بازنشستگی زودرس و کاهش دوره مشارکت کارگران، فشار قابل توجهی بر وضعیت اقتصادی تأمین اجتماعی وارد می کنند. طی سال ۱۴۰۳، بیش از ۵۰۰ نفر از بیمه‌شدگان این استان در قالب مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده‌اند.

وی با اشاره به روند صعودی استفاده از بازنشستگی پیش از موعد در سال‌های اخیر افزود: تاکنون ۴ هزار و ۲۰۳ نفر از بازنشستگان تحت پوشش این اداره کل، در قالب مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده‌اند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: این روند در چارچوب تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تأمین اجتماعی و استفساریه‌های مربوط به آن صورت گرفته است.

وی همچنین گفت: بررسی و تشخیص مشاغل سخت و زیان‌آور بر عهده کمیته‌های تخصصی بدوی و تجدیدنظر در ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و پس از طرح در کمیته‌ها ، سازمان تأمین اجتماعی مسئول تطبیق و تایید عنوان شغلی با مصادیق قانونی خواهد بود.

خیاطی بیان کرد: از مهم‌ترین مزایای این قانون برای بیمه‌شدگان، احتساب هر سال اشتغال به عنوان یک و نیم سال سابقه بیمه‌ای است. این مزیت کمک می‌کند تا مشمولان زودتر حائز شرایط بازنشستگی شوند.

وی افزود: در سال گذشته، ۵۸۷ نفر از بیمه‌شدگان استان با همکاری اداره‌کل تأمین اجتماعی و پس از طی مراحل قانونی، بازنشسته پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور شدند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان درباره ویژگی‌های این مشاغل گفت: مشاغل سخت و زیان‌آور شامل کارهایی است که به دلیل شرایط خاص محیط کار، مانند تماس با مواد شیمیایی، سروصدا، فشارهای جسمی بالا یا خطرات محیطی، سلامت جسمی یا روانی نیروی کار را تهدید می‌کند. ادامه فعالیت در این شرایط ممکن است منجر به بیماری‌های شغلی و کاهش توانایی جسمی شود. از این رو، قانون امکان بازنشستگی زودهنگام برای این گروه از شاغلان را فراهم کرده است.

بر اساس آخرین آمار ارائه‌شده از سوی اداره‌ کل تأمین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان، ۸۲۳ هزار و ۲۳۲ نفر از جمعیت استان تحت پوشش خدمات این سازمان قرار دارند.

همچنین تعداد مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در استان به ۵۸ هزار نفر رسیده است که از این میان، ۲۷ هزار و ۱۶۴ نفر بازنشسته، ۱۶۴۸ نفر ازکارافتاده و ۲۹ هزار و ۳۵۱ نفر بازمانده هستند.

کد خبر: 79294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =