اعتبار کالابرگ الکترونیک چه زمانی واریز می‌شود؟

تخصیص یک میلیارد دلار منابع ارزی جهت پرداخت کالابرگ الکترونیک طرحی است که در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفته و در مرحله اول اجرای این طرح، اعتباری برای هفت دهک اول در نظر گرفته شده که طی روزهای آتی و نهایتا طی چند روز اول ماه مبارک رمضان این اعتبار به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.

به گزارش آتیه آنلاین، احد رستمی سرپرست مرکز مطالعات و اطلاعات رفاهی ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ارائه توضیحاتی درباره توزیع کالابرگ الکترونیکی پرداخت و اظهار کرد: تلاش داریم مرحله اول تخصیص این اعتبار پیش از شروع ماه مبارک رمضان باشد اما به دلیل آنکه ممکن است در تامین منابع وقفه‌ای صورت گیرد، این احتمال وجود دارد که در نهایت یک تا دو روز پس از آغاز ماه مبارک رمضان اجرای این طرح آغاز شود.

وی در عین حال یادآور شد: مرحله دوم اجرای این طرح نیز تا پایان فروردین ماه سال آتی عملیاتی خواهد شد.

رستمی همچنین اظهار کرد:طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته اعتباری که در قالب کالابرگ برای هر فرد در نظر گرفته می‌شود سوخت نشده و خانواده‌ها این فرصت را دارند که در مرحله بعدی نیز با آن خرید کنند. البته پس از اجرای مرحله بعد نیز این امکان وجود دارد که طی یک بازه زمانی دو ماهه خرید لازم از این اعتبار صورت گیرد.

سرپرست مرکز مطالعات و اطلاعات رفاهی ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همچنین یادآور شد: با توجه به آنکه اجرای دو مرحله اول این طرح تا پایان سال جاری ممکن بود منجر به کمبود برخی کالاها در بازار شود، تصمیم گرفته شده که مرحله دوم ارائه کالا برگ به خانواده‌ها با کمی وقفه در فروردین ماه سال آتی اجرایی شود.

وی گفت: در قالب این طرح ۱۱ قلم کالا در سه زیر گروه کالایی قابل خرید خواهد بود.

رستمی همچنین متذکر شد: در قالب اجرای این طرح به اعضای خانوارهای سه دهک اول رقمی معادل ۵۰۰ هزار تومان و برای چهار دهک بعدی رقمی معادل ۳۵۰ هزار تومان اعتبار در قالب کالا برگ لحاظ خواهد شد که این رقم به شکل اعتبار به کد ملی سرپرست خانوار اختصاص پیدا خواهد کرد و سرپرست خانواده می‌تواند از طریق تمام کارت‌های بانکی که به نام او صادر شده از فروشگاه‌های در نظر گرفته شده به خرید بپردازد.

وی متذکر شد: برای خرید تا سقف اعتبار نیازی به پرداخت نقدی وجود ندارد و برای خرید بیش از سقف اعتبار نیز لازم است افراد مابقی مبلغ را به صورت نقدی پرداخت کنند.

رستمی همچنین یادآور شد: لازم است مبلغ ۵۰۰۰ تومان بابت احراز هویت شاپرک در حساب سرپرست خانوار موجود باشد که این مبلغ از حساب سرپرستان خانوار کسر خواهد شد.

سرپرست مرکز مطالعات و اطلاعات رفاهی ایرانیان همچنین توضیح داد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تلاش شده برای خرید خانواده‌ها از میان گروه‌های کالایی انعطاف لازم وجود داشته باشد اما برای اینکه در حوزه یک قلم یا چند قلم کالایی محدودیتی در بازار ایجاد نشود، مقرر شده است که از هر سه دسته تعریف شده خرید صورت گیرد.

رستمی همچنین به تاکیدی که برای تامین کالری مورد نیاز اعضای خانواده صورت گرفته اشاره کرد و افزود: تامین ۲۱۰۰ کالری یکی از اهدافی است که مد نظر قرار دارد اما از سوی دیگر ما این مسئله را نیز مد نظر داریم که ریز مغذی‌های مورد نیاز خانوار نیز تامین شده و متنوع باشد.

وی تاکید کرد: در قالب اجرای طرح کالابرگ برای خانواده‌ها اعتبار خرید در نظر گرفته می‌شود و مبلغی به طور نقدی در حساب سرپرست خانوار وجود نخواهد داشت.

سرپرست مرکز مطالعات و اطلاعات رفاهی ایرانیان همچنین خاطرنشان کرد: مشمولین دریافت کالابرگ مجاز هستند هر نوع نشان تجاری و کالایی که در گروه‌های مختلف تعریف شده را به طور اختیاری خریداری کنند و برای خرید از یک نشان تجاری خاص هیچ الزامی وجود نخواهد داشت.

وی در عین حال یادآور شد: در وزارت کار از نظر فنی این امکان وجود دارد که به محض تخصیص اعتبار طرح اجرایی شود.

به گفته این مقام مسئول، سامانه‌های وزارت رفاه این آمادگی را دارند که اطلاعات کامل درباره وضعیت تخصیص کالابرگ به خانوار را اعلام می‌کنند اما در حال حاضر این سامانه‌ها در حالت ناپایدار قرار دارند که به محض اجرای این طرح و اختصاص اعتبار مربوطه سامانه‌های این وزارتخانه آمادگی ارائه اطلاعات مرتبط با وضعیت خانوار را خواهند داشت.

به چه کسانی کالابرگ تعلق می‌گیرد؟

مرجان دبیری دلیجان؛ سخنگوی طرح کالابرگ الکترونیکی نیز در این ارتباط اظهار کرد: در دوره فعلی، اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی سه ظرفیت شاخص دارد که اولین آنها مربوط به افزایش اعتبار می‌شود. همچنین در این دوره امکان انتقال اعتبار از مرحله اول به دوم ایجاد شده و در این دوره می‌توان در سه گروه کالایی خرید انجام داد و محدودیتی برای استفاده از نوع کالا وجود نخواهد داشت.

وی همچنین به بحث تامین ۲۱۰۰ کالری اشاره کرد و گفت: ما دست شهروندان را باز گذاشته‌ایم که بر اساس نیازهای خود به صورت آزادانه از میان سه گروه تعریف شده خرید خود را انجام دهند اما باید این خرید در قالب سه قلم کالایی صورت گیرد که یکی از این موارد مربوط به گروه سلامت محور می‌شود.

وی یادآور شد: افراد می‌توانند اعتبار در نظر گرفته شده را در مرحله بعدی نیز مورد استفاده قرار دهند و پس از پایان مرحله بعد نیز تا ۱۲۰ روز این اعتبار سوخت نخواهد شد.

دبیری در تشریح سه قلم کالایی که در بخش سلامت محور تعریف شده‌اند، توضیح داد: شاید در میان این کالاها تخم مرغ حرف اول را بزند و پس از آن پنیر و شیر نیز محصولاتی هستند که از خانواده‌ها دعوت می‌کنیم در راستای سلامتی خود آنها را در سبد کالایی مورد توجه قرار دهند چرا که این سه قلم که قیمت کمتری نسبت به برنج و گوشت قرمز دارند، قابلیت تامین منابع پروتئینی را خواهند داشت.

وی همچنین یادآور شد: افرادی که تا ۵ بهمن ماه سال جاری مشمول دریافت یارانه نقدی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده‌اند؛ می‌توانند با مراجعه به سامانه شما و نصب نرم‌افزار مربوطه اعتبار خود را چک کنند.

سخنگوی طرح کالابرگ الکترونیک توضیح داد: افرادی که در هفت دهک اول قرار می‌گیرند، مشمول دریافت کالابرگ الکترونیک می‌شوند اما بقیه افراد نیز می‌توانند سامانه شما را مورد استفاده قرار داده و بر روی آن اعتبار خود را بررسی کنند.

وی گفت: در حال حاضر ۲۳۰ هزار فروشگاه خرد یا زنجیره‌ای برای همکاری در اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.

دبیری در پاسخ به گروهی که نسبت به دهک‌بندی خود اعتراض دارند نیز توضیح داد: سامانه حمایت وزارت رفاه راهی است که افراد می‌توانند با ورود کد ملی سرپرست خانوار دهک‌بندی خود را مورد بررسی قرار داده و چنانچه نسبت به آن اعتراضی دارند ثبت کنند تا در اسرع وقت مورد بررسی مجدد قرار گیرد. باید توجه داشت که افراد می‌توانند برای بررسی اعتبار خود به نرم‌افزار شما مراجعه کنند و تلاش بر آن است که پاسخ اعتراضات این حوزه در اسرع وقت و در مدت یک هفته مورد بررسی قرار گیرد اما افرادی که نسبت به دهک‌بندی خود اعتراض دارند باید اعتراض خود را ثبت کنند تا در طول سال طی دو نوبت غربالگری اعتراضات انجام شده و وضعیت آنها مجدد مورد بررسی قرار گیرد. در هر صورت افرادی که بهمن ماه یارانه‌ دریافت کرده‌اند جزو هفت دهک بوده و می‌توانند این کالا برگ‌ها را دریافت کنند.

سخنگوی طرح کالابرگ همچنین یادآور شد: در حال حاضر برای اجرای حداقل ۳ تا ۶ مرحله کالابرگ اعتبار لازم دیده شده است.

علی بابایی کارنامی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز دیگر مهمانی بود که در یک گفتگوی خبری به صحبت درباره این موضوع پرداخت.

وی در این باره اظهار کرد: این طرح از شاخص‌های خوب رفاهی دولت و مجلس است که از ظرفیت‌های قانونی بهره گرفته شده تا اجرای آن در سال آینده نیز ادامه داشته باشد.

کارنامه افزود: برای اجرای این طرح در بودجه ۱۴۰۴ منابعی در نظر گرفته شده است که از طریق آنها حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ همت مهیا خواهد شد. بخشی از این بودجه از طریق حذف سه دهک بالای جامعه از تخصیص یارانه‌ها صورت می‌گیرد که این موضوع در سال‌های گذشته نیز جزو تکالیف بوده اما از سوی وزارت رفاه جدی گرفته نشده است. مورد دیگر از طریق مالیات ارزش افزوده است که از طریق آن ۴۰ همت منابع ایجاد می‌شود. همچنین در قالب هدفمندی یارانه‌ها حدود ۳۰ تا ۳۲ همت قابل تامین خواهد بود که در مجموع از این ارقام می‌توان تخصیص کالابرگ الکترونیکی را دنبال کرد.

این نماینده مجلس همچنین تاکید کرد: باید از وزارت رفاه در اجرای این طرح حمایت‌های لازم صورت گیرد تا شرایط به سمتی پیش رود که تخصیص این کالا برگ‌ها به صورت ماهانه دنبال شود چرا که در غیر این صورت عرضه مواد اساسی در کشور با مشکل مواجه شده و سیر صعودی قیمت‌ها بیش از گذشته به سفره مردم فشار خواهد آورد.

شاهرخ رامین، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این ارتباط گفت: اگر جمعیت ایران را ۸۵ میلیون در نظر بگیریم به طور تقریبی می‌توان گفت که سه دهک اول جامعه حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ نفر خواهند بود که اگر برای هر کدام از آنها اعتبار ۵۰۰ هزار تومانی برای کالابرگ در نظر گرفته شود رقمی معادل ۱۳.۵ همت خواهد بود. چهار دهک بعدی نیز حدود ۳۲ میلیون نفر را در بر می‌گیرد که اگر به ازای هر نفر ۳۵۰ هزار تومان در نظر بگیریم حدود ۱۰ و نیم همت خواهد شد و در مجموع می‌توان گفت برای هر دوره کالابرگ اعتباری حدود ۲۵ همت لازم است که در حال حاضر از این رقم حدود ۶۵ همت یعنی اعتباری برای حدود سه دوره تامین شده است. البته طبق منابع قانونی حدود ۱۲۰ همت در اختیار دولت قرار خواهد گرفت که در این میان ما اصرار داریم دوره اول این اعتبار همزمان با آغاز بهار قرآن و دوره دوم همزمان با بهار طبیعت پرداخت شود.

وی همچنین تصریح کرد: ابداً فکر نمی‌کنیم که با کالابرگ می‌توان تمام مشکلات مردم را حل کرد اما این تلاشی برای تامین منابع غذایی خانوار است تا فشار کمتری در خصوص تامین پروتئین و کالری به ویژه بر دوش خانواده‌های دارای کودک یا زنان در سن باروری یا سالخوردگان وجود داشته باشد.

کد خبر: 78342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 6 =