به گزارش آتیهآنلاین به نقل از خبرتبریز، فرگل صحاف با اشاره به وجود ۹۰۵ مرکز بهزیستی در سطح استان گفت: سازمان بهزیستی با ۵۸ فعالیت کلی و ۱۵۰ ریز فعالیت؛ ارائه دهنده خدمات اجتماعی، آموزشی، رفاهی و … در سطح استان است که ۱۵۰ هزار نفر را تحت پوشش خود دارد و ۱۲۰ هزار نفر از این رقم را خانوادههای مستمری بگیر تشکیل میدهند.
وی افزود: در این مراکز خدمات درمانی مانند گفتار درمانی، کار درمانی، فیزیوتراپی و خدمات آموزشی مانند هنر درمانی، برگزاری کلاسهای فنیحرفهای و … ارائه میشود که جنبه سرگرمی داشته، باعث توانمندسازی نسبی فرد معلول و مانع از رسوب تواناییهای فردی میشوند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین تامین وسایل کمک توانبخشی، سرویس رفت و آمد، خرید خدمات توانپزشکی، تامین ارتز و پرتز توانخواهان، تامین لوازم مصرفی و بهداشتی، تحویل سمعک، کمک هزینه تعمیرات و تجهیزات حلزون کاشت شده و… از دیگر خدمات سازمان بهزیستی هستند. هرچند علاوه بر یارانههای تعیین شده دولتی، نیازمند کمک خیرین برای اداره این مراکز و ارائه خدمات ذکر شده هستیم.
وی گفت: خدمات مراکز توانبخشی مراقبتی در ۵۹ مرکز با حداکثر ظرفیت ۳۰ نفر، به شیوهای متفاوت است. در این مراکز توانخواهان جسمی، حرکتی، ذهنی، روانی، سالمند و… با تفکیک زنان و مردان نگهداری میشوند. البته مراکز اوتیسم رویکرد نگهداری موقت داشته و نگهداری از این قشر به صورت خانواده محور با ارائه حق پرستاری است.
صحاف بیان کرد: هدف از تمام برنامههای توانمندسازی خروج فرد معلول از چرخه مستمری بگیری و ورود به حوزه خودکفایی است. بسیاری از معلولین به توانایی رسیده و از باقی افراد جدا شده و به خانههایی کوچکتر انتقال داده میشوند. همچنین تعدادی ازدواج کرده یا در صنایعی مانند کابینتسازی، فیلترسازی و … مشغول به کار هستند.
وی دیگر اقدامات سازمان بهزیستی را در زمینه تسهیل زندگی افراد تحت پوشش خود تشریح کرد و گفت: تشکیل کمیسیونهای پزشکی، غربالگری بینایی و شنوایی نوزادان، آزمایش و غربالگری ژنتیکی در دوران بارداری برای افراد با سابقه معلولیت، صدور کارت معلولیت، صدور کارت معافیت از سربازی، طرح شناسایی معلولین در روستاها و حاشیه شهرها، کمک هزینه دانشآموزی و دانشجویی، تهیه سند بومی سالمندان، توزیع اعتبار ویژه مناسبسازی مسکن و خودرو معلولین، کاهش چند معلولی به تک معلولی در خانوادهها و…از جمله این خدمات است.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی همچنین از توزیع ۲۳ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال افراد با سابقه اعتیاد به مواد مخدر خبر داد و افزود: ۶۵ مرکز تخصصی ترک اعتیاد در سطح استان داریم که این مراکز ماده ۱۵ بوده (مراکز خود معرف بدون دخالت نیروز انتظامی یا دادستانی) و افراد با تمایل شخصی، طی دورههای ۴۰ روزه الی یک ساله تحت درمان قرار میگیرند.
وی ادامه داد: این افراد حین درمان و پس از آن با حمایت بهزیستی میتوانند در مشاغل معرفی شده یا حرفهای که طی بستری فرا گرفتهاند، مشغول به کار شوند. همچنین با مدیریت صحیح و پیگیری مداوم فرد مداوا شده، از اعتیاد دوباره جلوگیری میشود.
نظر شما