رشد ضریب پوشش بیمه‌ای، تداوم و ماندگاری صندوق‌های بازنشستگی

ملاک حیات و استمرار فعالیت همه صندوق‌های بازنشستگی افزایش ضریب پوشش بیمه‌ای و توسعه فعالیت‌های بیمه‌ای برای همه گروه‌های بدون بیمه است که در صورت جذب بیمه‌شدگان جدید در اشتغال رسمی و تداوم بیمه‌پردازی در حوزه بیمه اجباری می‌توان در راستای استمرار ماندگاری و پایداری صندوق‌های بیمه‌گر موفقیت‌های بیشتری را کسب خواهد کرد.

به گزارش آتیه آنلاین، براساس تحلیل‌های آماری در حال حاضر ۶ تا ۸ میلیون نفر از شاغلان در بخش‌های اقتصادی و تولیدی بدون بیمه فعالیت دارند که در صورت شناسایی این افراد، آگاهی‌بخشی به آنان درباره فواید بیمه برای امروز و فردا، علاوه بر گسترش چتر بیمه‌ای مسیری برای استفاده این گروه‌ها از خدمات بیمه اجباری فراهم می‌شود.

آمارهای سازمان تأمین اجتماعی حاکی از آن است که اکنون بیش از ۱۱ میلیون نفر به عنوان بیمه‌شدگان اجباری از انواع خدمات بیمه‌ای بهره‌مند بوده که علاوه بر دریافت خدمات گسترده در حوزه بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی، بیمه‌پردازی آنان بر منابع پایدار سازمانی همچون تأمین اجتماعی می‌افزاید.

سازمان تأمین اجتماعی که در حال حاضر ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار بیمه شده اصلی را در قالب فعالیت در یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارگاه تحت پوشش دارد می‌تواند برای گسترش خدمات پوشش بیمه‌ای خود همچنان گروه‌های بدون بیمه را جذب کند تا بر تعداد افراد مشمول در این نهاد بزرگ بیمه‌گر افزوده شود.

اگر بیمه‌پردازی افراد فاقد بیمه در مشاغل غیررسمی امکانپذیر شود در نهایت علاوه بر امکان جذب بیمه‌شدگان جدید و توسعه فعالیت‌های بیمه‌ای، این افراد از حقوق قانونی خود در بخش خدمات بیمه برخوردار خواهند شد زیرا بسیاری از این گروه‌ها از مزایای بیمه‌ای آگاهی ندارند.

سازمان تأمین اجتماعی که در حال حاضر حدود ۴۸ میلیون بیمه‌ شده و مستمری‌بگیر را تحت پوشش دارد همچنان در راستای افزایش ضریب بیمه‌ای به دنبال جذب همه گروه‌های بدون بیمه است زیرا این افراد علاوه بر اینکه دستمزد واقعی دریافت نمی‌کنند از مزیت‌های بیمه هم بی‌اطلاع هستند. البته بیمه‌پردازی این افراد نفعی دوسویه برای سازمان تأمین اجتماعی و تضمین‌کننده آینده این افراد و خانواده آنان خواهد بود.

ضریب پوشش بیمه‌ای در صندوق‌های بازنشستگی در حال حاضر رقم ۷۳ درصد را نشان می‌دهد که سازمان تأمین اجتماعی به تنهایی ۵۳ درصد پوشش بیمه‌ای را به خود اختصاص داده است و همچنان به دنبال جذب افراد بدون بیمه برای گسترش خدمات همه‌جانبه خود به همه افراد شاغل در بخش‌های غیررسمی و اشتغال زیرزمینی است.

رشد منابع با افزایش بیمه‌پردازی بیمه‌شدگان
نرگس اکبرپور ‌روشن، عضو هیأت‌ علمی‌ پژوهشگاه علوم ‌انسانی و مطالعات فرهنگی در این باره به آتیه آنلاین گفت: افزایش آمار بیمه‌شدگان در چارچوب اشتغال رسمی ‌و بیمه‌پردازی آنان، همواره در رشد منابع سازمان تأمین‌ اجتماعی تأثیرگذار بوده است. این تأثیر در پایداری این نهاد بیمه‌ای نیز مؤثر واقع خواهد شد.

اکبرپور روشن افزود: توسعه بیمه‌ای، رشد منابع تأمین‌ اجتماعی و پایداری سازمانی این نهاد بیمه‌گر به‌طور مستقیم با یکدیگر در ارتباط هستند. به همین واسطه هرچقدر ضریب پوشش بیمه‌ای را با رشد بیشتری شاهد باشیم، پایداری صندوق‌های بازنشستگی استمرار بیشتری خواهد داشت.

وی ادامه داد: در شرایط عادی، افزایش منابع تأمین‌ اجتماعی منجر به بهره‌مندی جامعه شرکای اجتماعی از انواع خدمات این سازمان خواهد شد. روند افزایشی اشتغال رسمی‌ و متعاقب آن رشد بیمه‌های اجباری و منابع حاصل از آن نیز بر کمیت و کیفیت سرویس‌های این سازمان بزرگ بیمه‌گر اثرگذار است.

او بیان کرد: با توجه به اینکه افزایش ورودی تأمین‌ اجتماعی ناشی از جذب بیمه‌شدگان تأثیر جدی در تعهدات این سازمان نسبت به بیمه‌شدگان دارد. بنابراین در کنار رشد عددی بیمه‌شدگان، باید کیفیت بیمه‌ای آنان مانند بیمه اجباری و میزان درصد حق‌بیمه این گروه‌ها نیز مورد توجه باشد یعنی تناسب بین تعداد جذب بیمه‌شدگان جدید و تعهدات سازمان در قبال آنان لحاظ شود.

تأثیر آثار بلندمدت رشد بیمه‌شدگان بر اجرای تعهدات

عضو هیأت‌ علمی‌ پژوهشگاه علوم ‌انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: افزایش تعداد بیمه‌شدگان در هر صندوق بازنشستگی و بیمه‌ای همیشه مفید خواهد بود و ممکن است اثرات نامطلوبی هم داشته باشد. بنابراین باید آثار بلندمدت این پدیده را روی تعهدات مشاهده کرد. با توجه به ارزیابی واقعی مشخص خواهد شد که هر بیمه‌شده چقدر به منابع اضافه می‌کند و چه میزان از تعهدات را محقق می‌کند. در این شرایط است که کیفیت بیمه‌شدگان بسیار مهم جلوه می‌کند.

به گفته وی، اگرچه بیمه‌هایی همانند بیمه دانشجویان و زنان خانه‌دار در قالب بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای بیمه‌شدگان و تأمین‌ اجتماعی مفید بوده و گسترش چتر بیمه‌ای را از طریق بیمه‌پردازی موجب شده اما از نظر پایداری منابع اثرات کمتری نسبت به بیمه‌شده اجباری و مشاغل رسمی ‌دارد.

اکبرپور روشن معتقد است که بیمه‌شدگان از نوع بیمه اجباری با داشتن وضعیت اشتغال رسمی ‌در افزایش منابع بسیار تأثیرگذارتر هستند. به همین منظور توسعه پوشش بیمه‌ای در افراد بدون بیمه باید به سمت این نوع بیمه کشانده شود تا هم بیمه‌شدگان از مزایای کامل بیمه‌ای استفاده کنند هم میزان پایداری منابع سازمان‌ها و صندوق‌های بازنشستگی همچون تأمین اجتماعی نتیجه مطلوبی داشته باشد.

وی بیان کرد: به هر اندازه اقتصاد در خلق فرصت‌های شغلی رسمی، ‌باکیفیت و شایسته موفق‌ و تأثیرگذار باشد، به همان اندازه سازمان تأمین‌ اجتماعی می‌تواند بیمه‌شدگانی را جذب کند که در پایداری منابع این سازمان نقش بیشتری داشته باشند.

اکبرپور روشن افزود: همچنین در این وضعیت نسبت بیمه‌پردازان به مستمری‌بگیران در قالب ضریب پشتیبانی رشد مطلوبی را دنبال می‌کند زیرا این نسبت هرچقدر بیشتر شود نفع چند سویه برای سازمان تأمین‌ اجتماعی، بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران خواهد داشت.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در این زمینه تعداد بیمه‌پردازان رسمی ‌و شرایط بیمه‌شدن این افراد است؛ زیرا وقتی اشتغال رسمی‌ توسعه یابد، مدت ماندگاری صندوق‌های بیمه‌ای و زمان بیمه‌پردازی بیمه‌شدگان بیشتر و احتمال اینکه درآمد اظهارشده آنان به واقعیت نزدیک‌تر باشد بالاتر است.

ارتباط مشاغل رسمی با اعمال دستمزد واقعی

عضو هیأت‌ علمی‌ پژوهشگاه علوم ‌انسانی و مطالعات فرهنگی در ارتباط با فعالیت در مشاغل قانونی و رسمی ‌و اعمال دستمزد واقعی در لیست ارسالی به تأمین‌ اجتماعی نیز گفت: این اقدام هم برای صندوق‌های بیمه‌ای و هم فرد بیمه‌شده مهم خواهد بود. به‌طور مشخص این تأثیرگذاری در دوره بازنشستگی و حقوق‌بگیری افراد از سازمان تأمین‌ اجتماعی تأثیر خود را برای افراد روشن خواهد کرد.

اکبرپور روشن اضافه کرد: در همین ارتباط به هر اندازه دستمزد اعلام شده در لیست حق‌بیمه بیمه‌شدگان غیرواقعی‌تر باشد، مستمری دریافتی آنان تناسب لازم را با دوران بیمه‌پردازی و اشتغال این افراد نخواهد داشت و این موضوع به زیان آنان تمام می‌شود.

وی معتقد است؛ گسترش چتر بیمه‌ای یکی از اقدامات مؤثر در سازمان تأمین‌ اجتماعی به شمار می‌رود و که باید به واسطه آن پوشش بیمه‌ای را گسترش داد زیرا این موضوع برای آینده کشور و فرد بیمه‌شده مفید و موثر خواهد بود.

اکبرپور روشن افزود: برای آینده کشور هم باید این مسئله مورد توجه باشد که ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و رسمی‌ در راستای بهبود وضعیت سازمان تأمین‌ اجتماعی در جهت اجرای تعهدات همه‌جانبه این نهاد به افراد تحت‌پوشش تأثیرگذار خواهد بود. این موضوع می‌تواند به صورت جدی‌تر نفعی چندجانبه برای همه داشته باشد.

کد خبر: 77215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 2 =