به گزارش آتیه آنلاین، بند الحاقی ماده ۲۹ برنامه هفتم توسعه در راستای تحقق عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز، زمینه اجرایی پیدا کرده است. طبق این قانون دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه هفتم توسعه اقدام لازم را انجام داده و این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابه التفاوت ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.
اما صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اجرای این قانون را برای بازنشستگان تحت پوشش به سال ۱۴۰۵ موکول کرده است تا ۲۰۶ هزار و ۳۵۱ نفر از مستمریبگیران صندوق بتوانند از این قانون استفاده کنند. البته از مجموع مستمریبگیر این صندوق، ۹۷ هزار و ۹۰۵ نفر مستمریبگیر فوتی (بازماندگان فوت بیمه شده اصلی)، ۴۰ هزار و ۶۱۳ نفر مستمریبگیر بازنشستگی پیش از موعد، ۵۶ هزار و ۶۷۱ نفر مستمریبگیر بازنشستگی سالمندی و ۱۱ هزار و ۱۶۲ نفر مستمریبگیر ازکارافتادگی کلی به شمار میروند.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان از سال ۱۴۰۵
حامد قادرمرزی، سرپرست صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز به اجرای متناسبسازی مستمری بازنشستگان این صندوق از سال ۱۴۰۵ اشاره کرد و گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه، قانونگذار دولت را مکلف کرده تا پایان سال دوم یعنی سال ۱۴۰۴، آییننامه و دستورالعملهای لازم برای متناسبسازی مستمری مستمریبگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را آماده کرده و آن را عملیاتی کند تا از سال ۱۴۰۵ مستمری مستمریبگیران متناسبسازی شود.
وی درباره متناسبسازی مستمری بازنشستگان این صندوق، اظهار کرد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از سال اول برنامه هفتم در حال پیگیری کارهای اجرای این قانون ست و تقریبا تمام آییننامهها و ساختار لازم را برای متناسبسازی مستمری مستمریبگیران آماده کرده است.
سرپرست صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه در مورد متناسبسازی مستمری مستمریبگیران این صندوق در قانون برنامه سه شرط در نظر گرفته شده است، رعایت بندهای۳ و ۴ سیاستهای کلی تأمین اجتماعی، محاسبات بیمهای صندوق و تأمین منابع و اعتبار لازم را از جمله این سه شرط عنوان کرد و افزود: همچنین پنج سناریو برای متناسبسازی دیده شده که هرکدامی که دولت بتواند تامین اعتبار کند، اجرا میشود.
بهبود معیشت بازنشستگان با متناسبسازی
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز با توجه به تکالیف قانونی برنامه هفتم توسعه تلاش خود را برای تحقق قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران تحت پوشش بکار گرفته است تا از این طریق مشمولان این قانون همانند دیگر صندوقهای بازنشستگی از مزایای آن بهرهمند شوند.
همچنین با توجه به اینکه بهبود معیشت بازنشستگان یکی از اهداف اصلی اجرای قانون همسانسازی یا متناسبسازی حقوق بازنشستگان به شمار میرود، اجرای این قانون میتواند در راستای تأمین معیشت افراد بازنشسته و مستمریبگیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان هم تأثیرگذار باشد.
بنابراین بیمهپردازان و بیمهشدگان صندوق بیمه اجتماعی که سالهای سال نسبت به بیمهپردازی اقدام میکنند امید بیشتری برای اجرای متناسبسازی حقوق خود در دوران بازنشستگی دارند زیرا اکنون بیش از سه میلیون نفر به عنوان بیمه شده از خدمات این صندوق بازنشستگی استفاده میکنند.
بیمهپردازان در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر باید برای بهرهمندی از خدمات این صندوق همه شرایط در نظر گرفته شده این صندوق بیمهگر را داشته باشند که یکی از مهمترین آنها شرط سنی بین ۱۸ تا ۵۰ سال برای همه گروههای مشمول از میان کشاورزان، روستاییان، زنان غیرشاغل و دیگر جامعه هدف است.
با توجه به اینکه روستاییان، کشاورزان، عشایر، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ سال، رانندگان شهری و تعدادی دیگر از افراد مشمول و جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به شمار میروند که تعداد آنها به ۳۰ میلیون نفر میرسد. اما طبق قانون افراد بالای ۵۰ سال و زیر ۱۸ سال امکان بهرهمندی از خدمات این صندوق را ندارند به همین دلیل جامعه هدف این نهاد بیمهگر به ۱۰ میلیون نفر میرسند.
در حال حاضر حدود سه میلیون بیمه شده با بیمهپردازی به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، زمینه پرداخت مستمری به بیش از ۲۰۶ هزار مستمریبگیر تحت پوشش این صندوق را فراهم کردهاند. به طور یقین هرچه تعداد بیمهپردازان روند افزایشی داشته باشد علاوه بر تأمین منابع پایدار در راستای ارائه خدمات مستمری به گروه بازنشستگان و مستمریبگیران فعالیتهای بهتری خواهد داشت.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یکی از ۱۸ صندوق بازنشستگی در کشور به شمار میرود، با وجود اینکه از سال ۱۳۸۴ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده اما دارای ضریب پشتیبانی ۸.۸ است یعنی به ازای هر ۸.۸ بیمه شده تنها یک نفر از این صندوق مستمری دریافت میکند. این ضریب پشتیبانی نشان میدهد که یکی از جوانترین و پایدارترین صندوقهای بیمهگر در کشور است.
این صندوق بازنشستگی به دلیل تحت پوشش داشتن ۲۰۶ هزار بازنشسته و مستمریبگیر و ارائه خدمات به بیش از سه میلیون نفر از افراد بیمهپرداز، به عنوان صندوقی جوان و ماندگار فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز کرده و همچنان برای پایداری و ماندگاری خود تلاشهای در راستای جذب بیمهشدگان جدید دارد.
براساس آخرین دادههای آماری در چند سال اخیر بیش از یک میلیون نفر از گروههای مشمول جذب صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر شده است تا این صندوق همچنان بتواند در راستای توسعه پوشش بیمهای قدمهایی برداشته و علاوه بر ارائه خدمات گسترده به همه گروههای تحت پوشش برای ماندگاری صندوق نیز فعالیتهای مستمری داشته باشد.
اجرای متناسبسازی براساس قانون
حمیدرضا حاجیبابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز گفته است: امسال دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ میزان منابع حاصل از افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان را ۱۰۴ همت پیشبینی کرده است.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه قانون متناسبسازی براساس قانون و تاکید برنامه هفتم توسعه اجرایی میشود، افزود: تاکید میکنم که متناسبسازی حقوق بازنشستگان امسال و سال آینده قابل اجرا است.
بنابراین صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز که تعدادی از جامعه بازنشستگان در کشور را تحت پوشش دارد برای اجرای متناسبسازی حقوق این افراد همانند دیگر صندوقهای بازنشستگی اقداماتی انجام داده تا گروههای مشمول بهرهمند از خدمات این صندوق نیز بتوانند به بخشی از حقوق قانونی خود دست یابند.
نظر شما