به گزارش آتیه آنلاین، اجرای قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان بر اساس بند الحاقی ماده ۲۹ زمینه اجرایی پیدا کرده و همچنین در راستای تحقق عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز است. طبق این قانون دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه هفتم توسعه اقدام لازم را انجام داده و این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابه التفاوت ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.
صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین صندوق بزرگ بیمهای کشور که تا پایان بهار سال جاری یک میلیون و ۷۱۸ هزار و ۴۴۶ نفر حقوق بگیر را خدماترسانی میکندف موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان را در قالب برنامه هفتم توسعه برای این گروه از حقوقبگیران اجرا کرد تا در این مسیر حقوق این گروهها ترمیم و به نرخ تورم نزدیک شود.
از آنجا که مهمترین موضوع در افزایش و یا اجرای متناسبسازی بحث تامین منابع مالی است، براساس پیشبینیها باید از محل افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای صندوقهای بازنشستگی دولتی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری این منابع تامین شده که طبق برآوردها برای اجرا در سال جاریف حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
فرآیند صدور احکام متناسبسازی بازنشستگان کشوری از ۳۰ مهرماه سال جاری کلید خورد و برای هر بازنشسته صندوق کشوری در ۶ ماه نخست امسال مبلغ یک میلیون تومان پرداخت شده همچنین در راستای اجرای کامل این قانون، از ماه هفتم متناسبسازی اجرایی شد.
۱۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری نیز به افزایش اعتبار موردنیاز برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری در لایحه بودجه سال آینده با تلاش و رایزنیهای گسترده و موثر مدیران و کارشناسان این صندوق با دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به رقم ۱۶۰ هزار میلیارد تومان اشاره کرد.
وحید محمودی افزود: بودجه متناسبسازی حقوق بازنشستگان سال آینده صندوقهای سهگانه کشوری، لشکری و فولاد که در لایحه ارسالی دولت به مجلس شورای اسلامی حدود ۱۰۴ هزار میلیارد تومان تعیین و اعلام شده بود، با رایزنیهای فشرده، تعامل و پیگیریهای موثری که در دو هفته اخیر به صورت شبانهروزی مدیران و کارشناسان این صندوق با دولت و نمایندگان مجلس داشتند، با همراهی و پیگیری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به ۱۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت که این امر امکان متناسبسازی بهتر و دقیق تر حقوق بازنشستگان را برای سال ۱۴۰۴ فراهم میکند.
وی یادآور شد: همچنین ۲۵ هزار میلیارد تومان هم بابت معوقات ناشی از اعمال متناسبسازی امسال برای بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است که با این احتساب، در مجموع ۱۸۵ هزار میلیارد تومان برای سال آینده جهت اعمال متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و فولاد و معوقات متناسبسازی امسال، مورد موافقت قرار گرفته است.
محمودی با اشاره به تعامل سازنده و رایزنیهای گسترده مدیران و کارشناسان صندوق با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این تلاشها با هدف منطقیسازی و واقعی کردن بودجه متناسب سازی بازنشستگان کشوری انجام شده و این افزایش در بودجه متناسبسازی گامی موثر در راستای بهبود شرایط معیشتی بازنشستگان است. با این اقدام، صندوق میتواند گامهای موثرتری برای کاهش فشار اقتصادی بر بازنشستگان بردارد و از دولت و مجلس درخواست کرد که در مراحل نهایی تصویب بودجه، همچنان حمایتهای خود را ادامه دهند.
اجرای متناسبسازی براساس قانون برنامه هفتم توسعه
سازمان برنامه و بودجه کشور نیز به تازگی با صدور اطلاعیهای درباه متناسبسازی حقوق بازنشستگان اعلام کرد: با توجه به مفاد جزء (۱) بند (ر) ماده (۲۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت، مقرر شده که حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و صندوق فولاد، در سه سال به ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه برسد. در بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نیز مقرر شده یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه شده و صرف متناسبسازی حقوق بازنشستگان مندرج در بند ۱ اشاره شده، شود.
همچنین براساس اعلام این سازمان، ردیف هزینهای متناظر با یک درصد افزایش مزبور با عنوان متناسبسازی حقوق بازنشستگان فقط به مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ منظور شده، برای اجرای قانون در چارچوب مصوبات هیات تطبیق، به مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است. البته رقم مندرج در ردیف قانونی، فقط ۵۰ هزار میلیارد تومان است.
سازمان برنامه و بودجه کشور به استناد بندهای (ت) و (ج) ماده (۱۸) قانون برنامه هفتم، اجازه هزینه و صرف منابع مازاد بر آنچه (۵۰ هزار میلیارد و تومان) در قالب قانون بودجه ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است را ندارد. این سازمان در نامهای به مجلس شورای اسلامی، ضمن تشریح کامل فرایند متناسبسازی حقوق بازنشستگان و پیشنهاد گزینههای مختلف، اعلا کرده که هزینهکرد مازاد بر مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان بابت این موضوع در سال اول (۱۴۰۳) و اجرای هر کدام از گزینههای پیشنهادی، نیاز به مجوز قانونی و تأمین منابع دارد.
بهبود وضعیت معیشت بازنشستگان با اجرای قانون
رضا فیضینژاد، معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری نیز با اشاره به آغاز فرآیند صدور احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان این صندوق گفت: با توجه به اجرای بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت و مصوبه هیأت وزیران، متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری با ۹۰ درصد شاغلان مشابه در سال ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: پس از ابلاغ جداول متناسبسازی از سوی سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه، فرآیند صدور احکام اصلاحی حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار بازنشسته و موظفان کشوری آغاز شد. حقوق بازنشستگان و موظفان براساس ۴۰ درصد از ۹۰درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه محاسبه شده و حقوق این مشمولان از آذرماه بر اساس احکام جدید پرداخت خواهد شد. همچنین با توجه به توافقهای دولت و مجلس و با تامین اعتبار حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان بار مالی ناشی از اعمال متناسب سازی هشت ماهه اول سال، معوقات این بازه زمانی در سال ۱۴۰۴ پرداخت خواهد شد. این اقدامات گامی موثر در راستای بهبود وضعیت معیشت و رفاه بازنشستگان کشوری است.
نحوه متناسب سازی ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان
سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز گفته است: در قانون برنامه هفتم گفته شده که کارمندانی که در گذشته بازنشسته شده اند، فاصله حقوقی آنها با کارمند متناظر آنها در دولت زیاد است، بنابراین در آن تکلیف شده که در سه سال باید همسانسازی یا متناسبسازی با کارمند همپایه بازنشسته شود و دریافتی آن به ۹۰ درصد حقوق کارمند برسد.
وی ادامه داد: این میزان اختلاف در برنامه هفتم توسعه اینگونه تکلیف شده بود که ۴۰ درصد در سال جاری انجام شود، اما در زمانی که خواستیم این کار صورت گیرد، پس از صحبتهای فراوان با نمایندگان بازنشستگان مشخص شد که تنها ۵۰ هزار میلیارد تومان برای این موضوع تخصیص داده شده که کفاف این کار را نمیدهد. امسال فقط ۳۰ درصد از برنامه قابل اجرا بود که با نشستهای فراوان با نمایندگان مجلس به این توافق رسیدیم که بحث متناسبسازی براساس قانون یعنی به میزان ۴۰ درصد انجام شود و میزان کسری این افراد به عنوان طلب بازنشسته سال آینده پرداخت شود.
صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین صندوق بیمهای و بازنشستگی در کشور با جامعه آماری یک میلیون و ۷۰۰ هزار بازنشسته و حقوقبگیر در حال حاضر در ۳۱ استان خدمات خود را به همه بازنشستگان و وظیفهبگیران تحت پوشش ارائه میدهد.
این صندوق بازنشستگی به عنوان یکی از ۱۸ صندوق بیمهای در کشور در حال حاضر بخشی از شاغلان در وزارتخانهها را به عنوان کسورپرداز تحت پوشش دارد و از طرفی دیگر بخشی از جامعه بازنشستگان را خدماترسانی میکند. طبق آخرین دادههای آماری ضریب پشتیبانی در این صندوق به ازای تعداد بیمهپرداز (کسورپرداز) و حقوقبگیر حدود ۰.۵ است.
نظر شما