سقف ۲.۷ میلیون واحدی بورس نیز شکسته شد

 روز شنبه (اول دی‌ماه) شاخص کل بورس با رشد ۵۸ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۳۸ واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین» در اولین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با رشد ۵۸.۳۶۲ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۳۸ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن اما نیز افزایش ۱۴.۷۲۳ واحدی در محدوده ۸۴۱ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد. می‌توان گفت، با حرکت امروز بورس تهران، شاخص کل، محدوده ۲.۷ میلیون واحدی را شکست.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۵.۹ میلیارد ورقه سهم طی ۳۴۷ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲.۲ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌پتروشیمی‌خلیج‌فارس، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی مس ایران، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، بانک ملت و سرمایه‌گذاری غدیر بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای خدمات‌انفورماتیک‌ و توسعه معادن وصنایع معدنی خاورمیانه بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۲۶۴ در محدوده ۲۵ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۸.۸ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۳۳۱ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۹ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای گروه گروه سرمایه گذاری سپهر صادرات، آهن و فولاد ارفع، صبا فولا خلیج فارس، پویازرکان آق دره، جهان فولاد سیرجان و ایران‌خودرو دیزل بیشترین تاثیر مثبت و نماد بیمه پاسارگاد بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و هم‌وزن صعودی است. امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند. همچنین ارزش معاملات خرد عدد ۷۸۵۴ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۳۹ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۳۱ درصد با کاهش روبرو بوده است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۲۰۸ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند ورود نقدینگی حقیقی با ثبت رقم ۱۹۶۴ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت آن هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۳۳۳۹ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت با ثبت رقم ۲۹۷ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها نسبت به میانگین ماهانه در حال کاهش است.

ارزش صف‌های خرید ۲۶۸۵ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۳۹۰ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صف‌های فروش با کاهش ۵۳۱ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۱۸ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۷۰۷ میلیارد تومان (۰.۶ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های بانکی با ارزش معاملات ۵۹۶ میلیارد تومان (۰.۴ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۵۵۱ میلیارد تومان (۰.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۱۶۴ میلیارد تومان (۴.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه انبوه سازی با ارزش معاملات ۴۰۶ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) و گروه بیمه با ارزش معاملات ۱۵۳ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

برنامه مجلس برای حمایت از بورس

سید شمس الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به برنامه‌های مجلس برای حمایت از بازار سرمایه گفت: یکی از اقدامات مجلس به طور ویژه در کمیسیون اقتصادی این است که از قانون بازار سرمایه که در نوع خود قانون خوبی بود و دهه ۸۰ به تصویب رسید و مقدمات ایجاد فرابورس و بورس‌های کالایی را فراهم کرد، صیانت شود و حتی اگر لازم باشد، در مسیر توسعه و اصلاح قرار گیرد.

او، ایجاد مشوق‌های مالیاتی برای افزایش سرمایه از محل سود انباشته و به عبارتی پیشگیری از توزیع سودهای بعضا موهومی در قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها را اقدام دیگر مجلس ذکر کرد و افزود: همچنین، برای نقل و انتقال دارایی و ایجاد شرکت‌های سهامی عام و پروژه در این قانون، مشوق‌ها و نرخ صفر مالیاتی منظور شده است.

حسینی با اشاره به اقدام دیگر مجلس برای حمایت از بورس، اضافه کرد گفتبرای اینکه تامین مالی دولت مانع تامین مالی بخش غیردولتی نشود، برای حذف آن در قانون بودجه تلاش شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید براینکه قانون بودجه ۱۴۰۴، پشتوانه مناسبی برای بازار سرمایه است، توضیح داد: همچنین در بودجه سال آینده، هیچ کمبودی از ناحیه تامین مالی دولت برای بازار سرمایه و بازارهای مالی مشاهده نشده، اما در مقابل مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است. به طور مثال، شرایطی برای واگذاری پروژه‌های نیمه‌تمام فراهم شده است. البته، بحث افزایش سرمایه بانک‌ها نیز موضوع دیگری است که به آن توجه شده است.

او با اشاره به برنامه هفتم توسعه، گفت: در ماده ۳ قانون این برنامه نیز تاکید شده، تجهیز منابع مالی باید از ناحیه وزارت اقتصاد با محوریت بازار سرمایه صورت گیرد و از شرکت‌های سهامی عام برای اجرای طرح‌ها و همینطور ابزار بدهی بهره گرفته شود.

حسینی، افزایش سهم بخش غیردولتی در تامین مالی از طریق ابزارهای بدهی را اقدام دیگری برشمرد و تاکید کرد: اکنون حدود ۸۹ درصد تامین مالی توسط دولت، یک درصد توسط شهرداری و ۱۰ درصد توسط شرکت‌ها صورت می‌گیرد، بنابراین، باید این رقم به نفع شرکت‌های بخش غیر دولتی تعدیل شود.

این نماینده مجلس با اشاره به راه‌اندازی بازارتوافقی اظهار داشت: در مجموع با اجرای این سیاست و خروج رانت از بازار ارز، شاهد رونق بازار سرمایه خواهیم بود، این درحالی است که هم‌اکنون بخشی از رشد بازار سرمایه به واسطه راه‌اندازی این بازار بوده است.

کد خبر: 76848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =