سهم ۶۵ درصدی زایمان‌های طبیعی در بیمارستان‌های تامین اجتماعی استان مرکزی

مدیر درمان تامین اجتماعی استان مرکزی گفت: در ۷ ماهه اول سالجاری حدود ۶۵ درصد زایمان‌ها در بیمارستان‌های تامین اجتماعی این استان به صورت طبیعی انجام شده است.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا، روح‌اله سهرابی در این رابطه افزود: در ۷ ماهه اول سالجاری ۲۰۱۶ زایمان در ۳ بیمارستان تامین اجتماعی انجام شده است که از این تعداد ۱۲۹۵ زایمان طبیعی و ۷۲۱ زایمان به صورت سزارین انجام شده است و درصد سزارین در این مدت ۳۵.۵ درصد بوده است.

وی بیان کرد: سال گذشته نیز ۳۹۰۰ نوزاد در بیمارستان‌های تامین اجتماعی متولد شده‌اند که از این تعداد ۳۸.۵ درصد سزارین بوده است.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان مرکزی گفت: متاسفانه استان مرکزی در نرخ باروری و هم نرخ سالمندی وضعیت مطلوبی ندارد و جزو یکی از استان های پیر کشور است، نرخ زاد و ولد در کشور و استان مرکزی سیر نزولی دارد و بخش های زایمان بیمارستان‌های تامین اجتماعی این استان نیز متاثر از این نرخ شاهد کاهش ۶ درصدی زایمان ها در سال گذشته هستند.

وی بیان کرد: در ایران حدود نیمی از زنان، نوزادان خود را به‌روش زایمان غیرطبیعی به دنیا می‌آورند این درحالی است که زایمان‌های غیرطبیعی به ویژه موارد غیرضروری، ضمن به خطر انداختن سلامت مادر و نوزاد، هزینه‌های زیادی را به نظام سلامت تحمیل می‌کند. عوامل فرهنگی- اجتماعی، نگرانی از عوارض زایمان طبیعی به ویژه عوارض جنینی و ترس از زایمان طبیعی و... ازجمله مهم‌ترین دلایل افزایش زایمان غیرطبیعی است.

سهرابی ادامه داد: با رویکرد افزایش رشد جمعیت و تاکید بر اثرات مثبت بارداری و زایمان طبیعی در سلامت زنان، تمام تلاش در جهت خوشایندسازی زایمان، ثبت خاطره و تجربه شیرین از زایمان برای مادر و تشویق به زایمان‌های بعدی بعمل آمده است.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان مرکزی افزود: ایجاد اتاق‌های تک نفره زایمان، زایمان بی درد، زایمان در آب، برگزاری دوره‌های آموزشی آمادگی زایمان در همه مراکز درمانی تابعه، برگزاری مشاوره‌های پیش از بارداری در درمانگاه‌های مامایی توسط کارشناسان مامایی، آموزش و فرهنگ سازی برای زایمان طبیعی و آموزش های فردی به مادر باردار و خانواده، ارتقای کیفیت مراقبت‌های بارداری در راستای فرزندآوری و زایمان طبیعی و منع زایمان غیر طبیعی غیرضروری، توسعه منظم و منسجم امکانات زایمان های بدون درد از مهمترین اقدامات انجام شده در این رابطه است.

سهرابی تجهیز، بازسازی و نوسازی بخش های زایمان بیمارستان‌ها، استقرار سیستم LDR در بخش های زایمان بیمارستان‌های تابعه، عقد قرارداد با مراکز مشاوره مامایی برای حضور مامای همراه در کنار مادران باردار در بخش‌های زایمان و جذب متخصصان زنان و زایمان برای ارتقای کمی و کیفی خدمات مامایی و زایمان، را از دیگر اقدامات انجام شده توسط بخش درمان تامین‌اجتماعی عنوان کرد.

کد خبر: 76680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 7 =