به گزارش «آتیهآنلاین»، در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۵۷.۹۳۰ واحدی در محدوده دو میلیون و ۳۸۹ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۱۶.۲۵۵ واحدی در محدوده ۷۵۷ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۵.۴ میلیارد ورقه سهم طی ۲۹۹ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲.۱ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، صنایع ملی مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، گسترش نفت و گاز و پارسیان، پتروشیمی نوری و سرمایهگذاری غدیر بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۴۸۷ در محدوده ۲۳ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۳.۲ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۲۳۱ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۹ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای سنگ آهن گهرزمین، پتروشیمی مارون، پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات، آهن و فولاد ارفع و و سرمایهگذاری پارس آریان صبا بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای پویا زرکان آق دره، شیر پاستوریزه پگاه فارس و داروسازی آوه سینا بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی است. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هموزن نیز صعودی است. امروز نمادهای شاخصساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. از سویی، ارزش معاملات خرد عدد ۷۴۶۶ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، کاهش قابل توجهی نداشته است. اما نسبت به میانگین ماهانه، ۲۵ درصد با افزایش روبرو بوده است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۵۷۱ میلیارد تومان را نشان میدهد. امروز نیز روند ورود نقدینگی حقیقی برای سومین روز متوالی با ثبت رقم ۱۴۷۷ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت آن هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۶۷۵ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت برای سومین روز متوالی با ثبت رقم ۷۶۷ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۲۵۹۷ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۹۱۷ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صفهای فروش با کاهش ۴۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۱۰ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه شیمیایی با ثبت رقم ۷۲۸ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای فلزات اساسی با ارزش معاملات ۷۰۹ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) و بانکی با ارزش معاملات ۴۲۷ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه چوبی با ارزش معاملات ۳۷ میلیارد تومان (۶.۶ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه دارویی با ارزش معاملات ۲۸۷ میلیارد تومان (۲.۲ برابر میانگین هفتگی) و گروه لاستیک و پلاستیک با ارزش معاملات ۷۶ میلیارد تومان (۲.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
ایرانخودرو لیدر این روزهای بورس
با توجه به اینکه این روزها شرکت ایرانخودرو لیدر این روزهای بازار سهام است، این خودروساز به صورت رسمی از آغاز فرآیند، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییهای خود خبرداد.
بر این اساس، علیمردان عظیمی مدیرعامل ایرانخودرو در نامهای که در سامانه کدال منتشر شده، نوشته است: «پیرو اخبار منتشره در فضای مجازی در ارتباط با تجدید ارزیابی داراییها با استناد به الزامات ماده ۲ مکرر دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات به استحضار میرساند، بر اساس مصوبه هیأت مدیره این شرکت برنامهریزی برای آغاز فرآیند تجدید ارزیابی داراییها در سرفصلهای زمین، ساختمان، ماشینآلات و سرمایهگذاریها در دستور کار قرار گرفته است. بدیهی است در صورت وقوع هرگونه رویداد با اهمیت در انطباق با الزامات ماده ۱۳ دستورالعمل مذکور نسبت به افشای اطلاعات اقدام خواهد شد.»
در همین رابطه، وحید روشن قلب مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس درباره جزئیات این افزایش سرمایه گفت: با توجه به اطلاعیه شرکت ایرانخودرو در سامانه کدال، روند افزایش سرمایه اینگونه خواهد بود که با توجه به مصوبه هیات مدیره باید فرآیند ارزیابی داراییها انجام شود.
وی افزود: پس از اینکه عدد مشخص شد، گزارش توجیهی هیات مدیره در مورد افزایش سرمایه باید به تصویب هیئت مدیره و سپس بازرس قانونی شرکت برسد و پس از آن برای سازمان بورس جهت بررسی صدور مجوز افزایش سرمایه ارسال خواهد شد. زمان این پروسه نیز به پیگیری شرکت و حجم کار بستگی دارد.
کمیسیون تلفیق از اتخاذ تصمیماتی که بر بورس تاثیر منفی دارد، پرهیز کند
هادی محمدپور عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورسبا تاکید بر اینکه فضا برای اعتمادسازی و سودآورترشدن شرکتهای بورسی مهیاتر شود، گفت: قطعا تصمیمگیریهای مناسب و منطقی و همچنین کاهش دخالتها، کمک بزرگی به سودآوری شرکتهای بورس، در بخشهای مختلف صنعتی و معدنی خواهد کرد.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس، با اشاره به اینکه برخی تصمیمگیریها و پیشنهادهای مطرح شده در کمیسیون تلفیق مجلس، تاثیر مستقیم مثبت و یا منفی بر شرکتهای بورسی خواهد گذاشت، افزود: به نظر میرسد با حمایت همه جانبه دولت و مجلس و نظارت کامل آنها بر بازار سرمایه، شرکتهای بورس رونق میگیرند.
محمدپور تاکید کرد: کاهش مالیات از واحدهای تولیدی ضمن ارتقای انگیزه سرمایهگذاران در بخش تولید به شفافیت شرکتها کمک کرده و اعتماد و امیدآفرینی بین سهامداران افزایش مییابد. سالهای گذشته بخشی از دخالتها به بی اعتمادی و از دست دادن سرمایهها منجر شد، برای جلوگیری از این اتفاقات باید فضا را برای حضور سرمایهگذاران و همچنین حمایت همه جانبه کمیسیون تلفیق، هموار کرد. بر این اساس ضروری است کمیسیون تلفیق از اتخاذ هرگونه تصمیم و پیشنهادی که تاثیر مستقیم منفی بر بازار سرمایه دارد، پرهیز کند.
نظر شما