بورس هر روز در حال سقف زنی

روز یکشنبه (۴ آذرماه) شاخص کل بورس با رشد ۴۹ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۳۳۱ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۴۹.۱۳۵ واحدی در محدوده دو میلیون و ۳۳۱ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۱۴.۰۶۰ واحدی در محدوده ۷۴۱ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۵.۷ میلیارد ورقه سهم طی ۳۳۴ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۵.۷ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، صنایع ملی مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، بانک ملت، گسترش نفت و گاز و پارسیان و سرمایه‌گذاری غدیر تاثیر مثبت و نمادهای پتروشیمی پردیس، بیمه کارآفرین و سرمایه گذاری توسعه صنایع سیمان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۳۸۰ در محدوده ۲۲ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۸.۳ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۲۱۸ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴.۸ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، سنگ آهن گهرزمین، سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات پتروشیمی تندگویان، آهن و فولاد ارفع، صبا فولاد خلیج فارس و پویا زرکان آق دره بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای داروسازی آوه سینا، نشاسته و گلوکز آردینه و توسعه سرمایه و صنعت غدیر بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که با رشد ۸۰۰ میلیارد تومانی نسبت به دیروز، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۵.۸ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به میانگین هفتگی، کاهش قابل توجهی نداشت، اما نسبت به میانگین ماهانه، ۲۹ درصد با افزایش روبرو شد. حقیقی‌ها نیز امروز ۶۴۵ میلیارد تومان پول وارد سهام و حق تقدم کردند و تراز منفی ۲۰۹ میلیارد تومانی در صندوق‌های درآمد ثابت ثبت کردند.

خاطره سال ۹۸ در حال تکرار است؟

بازار سرمایه در مسیر رونق قرار دارد و اخبار و شایعات مثبت در مورد بازار سهام بسیار زیاد هستند. چند روزی است که شایعاتی از شروع مراحل تجدید ارزیابی دو خودروساز بزرگ به گوش می‌رسد که می‌تواند یادآور رشدهای سال‌های ۹۸ و ۹۹ بورس باشد. با داغ شدن موضوع تجدید این دو خودروساز درآن ایام، بازار سهام وارد فاز صعودی قوی شد و چند سالی صعودی ماند.

تابلوهای معاملاتی همچنان قوی و ارزش معاملات صعودی است و شاخص کل هر روز در حال شکستن سدهای مقاومتی پیش روش، نماگر اصلی بورس سودای سقف شکنی در سر دارد که بعد از رخ دادن این موضوع، فاز جدیدی از صعود در بورس شکل خواهد گرفت و پول های درشتی سراغ بازار خواهند آمد.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۸۱ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند ورود نقدینگی حقیقی برای دومین روز متوالی با ثبت رقم ۹۸۲ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت آن هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۵۵۴ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت برای دومین روز متوالی با ثبت رقم ۲۵۴ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۱۸۹۸ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۶۷۶ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صف‌های فروش با کاهش ۳۲ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۵۰ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۶۰۶ میلیارد تومان (۰.۷ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های فلزات اساسی با ارزش معاملات ۵۶۵ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) و بانکی با ارزش معاملات ۵۶۵ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه چوبی با ارزش معاملات ۳۴ میلیارد تومان (۶.۱ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه دارویی با ارزش معاملات ۳۲۵ میلیارد تومان (۲.۵ برابر میانگین هفتگی) و گروه اطلاعات و ارتباطات با ارزش معاملات ۵۶ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

بورس صدرنشین بازارهای دارایی در آبان ماه

از سویی، بازارهای دارایی در آبان‌ماه روندی غیرمنتظره را پشت سر گذاشتند. درحالی‌که دلار و سکه طلا نتوانستند به جایگاه پیشین خود بازگردند، بورس تهران با رشد بیش از ۱۲ درصدی، عملکردی چشمگیر از خود به نمایش گذاشت.

بازارهای سرمایه‌ای در آبان‌ماه، تحت‌تأثیر سیاست‌های داخلی و خارجی، عملکردی متفاوت از ماه‌های پیشین داشتند. کاهش تنش‌های سیاسی و مدیریت نرخ ارز، فرصت را برای صعود بورس فراهم کرد و نشان داد که در میان نوسانات، این بازار هنوز ظرفیت‌های رشد قابل‌توجهی دارد.

بورس تهران پس از تحمل یک دوره رکود، از ابتدای آبان وارد یک‌روند صعودی شد و بازدهی این بازار در هشتمین ماه سال به بالاترین حد در ۱۸ ماه گذشته برسد. بر این اساس، تا پایان آبان‌ماه، شاخص کل بورس موفق شد با رشد ۱۲.۴۷ درصدی در نیمه کانال ۲.۲ میلیون واحد آرام گیرد.

همچنین شاخص کل هم‌وزن نیز با رشد ۸.۱ درصدی در دومی ماه پاییز، رکورد جدیدی را ثبت کرد. بررسی‌ها حکایت از آن دارد که این میزان از بازدهی ماهانه ثبت‌شده توسط نماگر اصلی، از فروردین ۱۴۰۲ بی‌سابقه بوده است. ضمن آنکه شاخص کل بورس موفق شده است در آبان از سایر بازارهای مالی و دارایی سبقت بگیرد.

به اعتقاد کارشناسان بازار سهام، به نظر می‌رسد با کاهش تنش‌های نظامی و عبور از انتخابات آمریکا، مانعی پیش‌روی بورس تهران نباشد. با این‌حال افت بازار در آخرین روز آبان‌ماه، مربوط به نشست شورای حکام و نتیجه آن بود که در اولین روز معاملاتی آذرماه این ریسک نیز از بین رفت.

از سویی، با کاهش نرخ بهره و عبور دلار نیما از مرز ۵۱ هزارتومانی، مسیری هموار در پیشگاه بازار سهام قرار خواهد داشت. اگر واقعه سیاسی و بین‌المللی جدیدی‌ بازار سهام را غافلگیر نکند، طبیعتاً شاخص بورس پس از یک اصلاح زمانی کوتاه می‌تواند با نقدینگی جدید، از سقف تاریخی خود در اردیبهشت سال جاری نیز عبور کند.

ضمن اینکه با تثبیت نماگر اصلی بالای قله قیمتی یادشده، سقف ۲.۵ میلیونی اردیبهشت سال گذشته نیز در دسترس خواهد بود، به‌طوری‌که با محرک‌های کوچک نیز پتانسیل آن وجود دارد که اهالی بازار از دو قله اردیبهشتی بورس عبور کنند.

کد خبر: 76197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =